Uudenmaan hyvinvointialueiden kumileimasimet ehdolla

Nyt jo käynnistynyt ennakkoäänestys on Uudellamaalla melkoinen vitsi. Koska vaaleissa valittujen tehtävänä on ainoastaan hyväksyä jo asetetun kuusihenkisen työryhmän laatima HUS:in uusi perussopimus.

Hallitus päätti asettaa sote-lainsäädännön mukaisen väliaikaisen kuusihenkisen valmisteluryhmän, jossa on jäsenet Helsingistä ja neljältä Uudenmaan hyvinvointialueelta sekä HUSista. Valmisteluryhmän tärkeimpänä tehtävänä on valmistella ehdotukset HUS-yhtymän uudesta perussopimuksesta ja hallintosäännöstä.

Valmisteluryhmän jäsenet:

Sami Sarvilinna, Helsingin kaupunki, puheenjohtaja (varajäsen Tiina Mäki)
Jaana Koskela, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue, varapuheenjohtaja (varajäsen Timo Kuismin)
Sari-Anna Pennanen, Vantaa-Keravan hyvinvointialue (varajäsen Olli Huuskonen)
Pirjo Laitinen-Parkkonen, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (varajäsen Petja Harakka)
Olli Ojanperä, Itä-Uudenmaan hyvinvointialue (varajäsen Ann-Sofie Silvennoinen)
Lauri Tanner, HUS-kuntayhtymä (varajäsen Jaana Vento)

(kursivoitu lainaus HUS:in sivuilta)

Tämä tietysti helpottaa suuresti vaaleissa nyt ehdolla olevin työtä, kun kuusihenkinen työryhmä tekee sen etukäteen heidän puolestaan. Mahtaa siinä olla vaalikentillä selittelemistä, miksi näin tehdään. Ai niin korkonan varjolla ei nyt saa vaalityössä tehdä mitään kampanjointia, joten täysin sokkona meitä öäänestäjiä viedään ja ehdokkaat ovat hiljaa, kun olisihan se häpeä tunnustaa itsensä jo valmiiksi kumileimasimeksi.

No miksi sitten näin tehdään+ No siksi, että tasa-arvo vaatii kosmeettiset kasvot. Näennäisesti pilkottiin HUS, mutta oikeasti veran takan sitä ei pilkottu, vaan tulevien neljän hyvinvointialueen valtuustot alistetaan kuusihenkisen työryhmän paperin allekirjoittajiksi. Onhan se yhtä juhlaa tehdä tämä suurteko ja siksi kannattaa valtuutetuksi pyrkiä suurellakin rahalla. Saa nimensä historiaan, kun on mukana silmänkääntötempussa.

Jokainen ehdokas on tästä hiljaa kuin kusi sukassa, koska taikatemppu menisi kaikkien osalta pieleen jos tällainen kusetus julkistettaisiin.

Suomen 21 hv-aluetta, Helsinki ja Ahvenanmaa, ovat kokonaisuus jossa on noin vajaa 6 miljoonaa asukasta, yksistään HUS:in alueella on 2,2 miljoonaa asukasta, jonka perusopimuksen laatii kuusi henkilöä. Mihin hiivattiin tarvitaan vaalit ja ehdokkaat, kun vajaat 20 henkilöä olisi pystyvä päättämään koko Suomen asioista?

No tarvitaan demokratian nimissä runsaasti kumileimasimia kantamaan tyhmyyksien aiheuttama tuska, se tuska joka on jo kuitenkin olemassa. Tulevat valtuutetut vain painavat kumileimasimella siihen oman päänsä pantiksi. Eli jos jollain on valitettavaa, niin varsinaiset Pilatukset ovat siinä vaiheessa jo pesseet kätensä.

Paljon onnea ja runsaasti ääniä, te arvon kumileimasinehdokkaat.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu