Välikysymys NYT?

Eli nykyinen hallitus kaatuisi, jos vihreät ja vasemmistoliitto vastustaisivat suuressa salissa hallituksen omaa päätöstä, kuten vastustavat sitä hallituksen sisällä.

Nyt on siis opposition tuhannen taalan paikka kaataa hallitus, mutta oppositio tuskin lähtee tekemään välikysymystä asiasta joka ei ole kovin suuri Suomen kannalta. Eli metsätaksonomia tulee voimaan Suomen ja Ruotsin vastustuksesta huolimatta. Joka sinänsä on ihmeellistä, koska aina enemmin on toitotetu meille, että jos yksikin maa vastustaa ei EU:ssa päätöksiä synny.

Toisaalta oppositolla on myös vastuunsa, ei välikysymksen tarkoitus ole pelkästään kaataa hallitus. Välikysymyksellä tarkoitetaan parlamentaarisessa hallitusjärjestelmässä käytettyä menettelyä, jonka avulla selvitetään nauttiiko hallitus parlamentin luottamusta. Eli NYT olisi varsin otollinen aika sellainen mittaus tehdä, kun hallitus on eripurainen ja vihreät ja vassarit ovat irtautuneet hallituksen linjasta omille teilleen. Välikysymys antaisi kansalaisille tiedon siitä onko vassareiden ja vihreiden eduskuntaryhmät samaa mieltä ko. puoluiden ministereiden kanssa.

Tämä välikysymyspelko näkyi hallituksen riveissä ainoastaan Annika Saarikon puheissa, eli onko koko muu hallitus luopumassa jo vapaaehtoisesti???

+6
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu