Valkean Ke­sä­ka­dun sul­ke­mi­nen Oulussa

Oulussa poliitikot ovat sitä mieltä, että katua ei tule sulkea. Rasismille ei saa antaa periksi, he perustelevat. Siitä huolimatta päätöstä ei haluta tehdä, vaan asiaa vetkutellaan virkamiesten selkien taakse. Oululainen poliitikko on ”näkymätön väänänen” hajuton väritön ja näkymätön. Jokainen päätös on virkamiehen tekemä, sillä poliitikot eivät kanna, eivätkä edes halua kantaa vastuutaan kaupungin kehityksestä.

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen avautuu asiasta vahavasti sanomalehti Kalevassa ja Ylellä. ”Tytti Tuppurainen aikoo ehdottaa, että eduskunta kävisi ajankohtaiskeskustelun äärioikeistolaisesta väkivallasta” (Otsikko Ylessä).

Tytti ei siis näe itseään päättäjänä, vaan haluaa ehkä tehdä tästäkin hallituskysymyksen.

Vaikka rasismi on glpbaali asia, niin Oulussa tapahtuneet ikävät teot ovat oululaisten poliitikkojen vastuulla. On turha ujuttaa niitä virkamiesten tai hallituksen asiaksi. Kasvattakaa oululaiset poliitikot selkäranka itsellenne.

Kauppakeskus Valkean Kesäkadusta on kirjoitettu vuosikaudet. Nyt kun asiaan on tullut isompi julkisuus niin poliitikot heräävät työntämään asiat virkamiehille ja edsukuntaan.

Pieni vinkki tähän lopuksi. Vartijoiden lisääminen tai Kesäkadun sulkeminen ei poista itse ongelmaa, eli rasismia. Nyt on katsottava asiaa laajasti, mutta sen jälkeen on löydettävä asiasta se villakoiran ydin, eli panokset valistukseen ja rasismin kitkemiseen ihmisten pääkopista. Se rasismi ei lopu, kieltämällä tai vartioita lisäämällä, ei myöskään katuja sulkemalla.

Aiheesta on tehty laajoja tutkimuksia tutustukaa niihin ja tehkää päätöksiä poliitikkoina. https://fra.europa.eu/sites/default/files/fra_uploads/fra-2019-being-black-in-the-eu-summary_fi.pdf

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu