Valtion kiero peli, eli Vanhasen veroepeli

Autoilijaa pitää paikantaa ja sitten verottaa. MIKSI?

– Heikommilla paikallisteillä maksu olisi alempi, moottoriteillä, kaduilla, joita koko ajan hoidetaan maksu voisi olla korkeampi. Missään maailmassa ei tällaista ole, mutta uskon, että uusi tekniikka antaisi siihen mahdollisuuden, Vanhanen kuvailee. (YLE)

Missään maailmassa ei tällaista ole, mutta SUOMESSA kohta on!!!

Eikös hyvinvointivaltio ole juuri sitä, että yksilöistä pidetään huolta? No ajatellaanpa asiaa käänteisesti. Paikannetaan sairaat ja työttömät samalla systeemillä. Jos työtön onkin töissä ja nauttii työttömyyskorvauksia niin ei kun vaan paikannus toimii. Tai jos paljon sairastaa ja notkuu ylejään terkkarilla, niin paikannus toimii ja antaa potilaalle tikkarin.

Paikannukseen voisi liittää myös koronavilkun, eli jos korona on liikkeellä moottoritiellä niin voidaan paikallistaa missä korona kulkee ja antaa koronalle veronkorotus. Jos korona ajelee metsätiellä, niin veroa alennetaan.

Jos maksuhäiriöinen liikkuu yleisillä teillä voidaan hänet paikallistaa ja laittaa ulosottomies perään jne…

Kaikki tämä paikallistaminen on otettava nyt digitaalisaation kanssa heti valmisteluun ja käyttöön yhdessä maakuntamallin kanssa ja yksityisille paikallistajille ei saa antaa kompassia lainkaan. Myös kokoomuspoliitikot olisi hyvä paikallistaa, niin tiedettäisiin missä raha liikkuu.

Suomi on siis maailman onnellisin maa, jossa valtion tehtävänä on paikallistaa ja verottaa jos joku uskaltautuu moottoritielle. Moottoritielle joka on rakennettu sinulle sinun rahoillasi, mutta kun rahaa tarvitaan moottoritien lisäksi byrokratiaan, niin virkakoneisto hamuaa moottoritielle maksuja ja kaupunkeihin ruuhkamaksuja.

Me kansan köyhät olemme siis verotuksen lisäksi saamassa myös lisää maksua milloin mistäkin, ei ryyppyä ilman valtion taksaa, jos autoilet saat veroja lisää maksaa, jos ostat tikkarin on siinäkin alvi, eikä tupakoitsijaa ilmaiseksi päästetä rahojaan savuna ilmaan henkäilemään.

Jotenkin tuntuu, että verotus on nyt hiukan ymmärretty väärin. Veroa kun kannetaan, siksi että valtion koneistokin saa rahoituksensa, mutta mihin ihmeeseeen tuota hiipivää piiloveroitusta sitten käytetään?

Ei haittaverot, mene haittojen eliminoimiseen, vaan raha valuu ilman korvamerkkiä valtion kassaan, siihen samaan, mihin se alkuperäinen verotuskin menee.

Hallituksen kun on niin ihana jakaa sitä veronmaksajan rahaa. Eikös poliitikoille voisi painaa yhdenlaista monopolirahaa jota voisivat sitten jakaa mielin määrin.

No tällä menolla ja elvytyspaketeille oikea raha muuttuukin kohta monopolirahaksi, jolla ei enää saa mitään kaupasta. Kauppaan tarvitaan pankkikortti, niin ja pankkikortissahan jo paikannus jo onkin.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu