Venäjän sota länttä vastaan

Venäjän hyökättyä helmikuussa Ukrainaan, kirjoitin, että myös venäläiset ovat syyllisiä eikä ainoastaan Putin. Sain paljon palautetta, että tavallinen kansa vastustaa sotaa, mutta nyt kun sotaa on käyty yli kolmesataa päivää, niin eipä siellä kansan keskuudessa suurta vastustusta vieläkään nähdä.

Nyt Putin syyttää länttä, että se yrittää tuhota Venäjän Ukrainan avulla. Voi herran duudeli sentään, kuka se hyökkäsi länttä vastaan ja suunnittelee provokaatioita myös Viron ja Latvian rajoille. Suomesta Putin on hiljaa, koska Unkari ja Turkki ovat hänen asiapoikina. Putin voi sanoa venäläisille, että Suomi ja Ruotsi ei kelpaakkaan Natolle, joten meidän pitänee poimia ne seuraavaksi. Mutta sillä ei ole nyt kiirettä, kun Turkki ja Unkari ovat järjestäneet Putinille työrauhaa.

Minua ihmetyttää, mikä se länsi oikein on? Ja mikä siinä lännessä on niin mätää, että se Putinia ahdistaa? Eikös meille olet julistettu jonkinlaiset hyväksytyt valtioiden rajat, joskin aina ne ovat siirtyneet ja muuttuneet. Mutta elämme kuitenkin 2000 -lukua ja ihmisillä hyvä tahto.

Ja mitä se on se räiskiminen 70 ohjusta yhteislaukaus, että ilmapuolustus ei ennätä kaikkia alas ampumaan? Se on tyhmää kansallismielistä uhoamista. Ja siitäkös aito venäläiset tykkää, kun kuviteltu vihollinen saa mitä Putin määrää.

Eikös ”länsi” voisi järjestää Ukrainan rajalle sellaisen ilmapuolustuksen, että Putinin ohjukset tulisivat kaikki alas ammutuksi? Mutta ei mehän annamme aseita vain niin nirsosti, että Putin saa pitää huvinsa.

Tuntuu ihmeelliseltä maailman mittakaavassa, että yksi Putin saa tehdä halunsa mukaan, eikä kukaan häntä oikeasti tue? Eli sellainen kuva yritetään koko ajan antaa, että venäläiset vastustavat sotaa, mutta eivät uskalla sanoa sitä ääneen. Eikä Turkki ja Unkari pelaa lainkaan Putinin ehdoilla,vaan heillä on omat intressinsä. Kerrotaan myös, että Kiina ei ota kantaa ja Iran ei ole ilmeisesti myynyt itsemurhadronejaan, kuin joskus muinoin, eikä Pohjois-Korean rakettiukkokaan oikeasti ole lähettänyt aseita Ukrainaa vastaan, vaan Venäjän puolustukseksi länttä vastaan.

Miksi meidän lännen vapaa media koko ajan lässyttää Putinin pussiin??? No Putin on sellainen klikkiotsikko, että se myy. Siksi Putinin kuvia on suomalaisessa mediassa runsaasti. Hei me tienataan Putinin kuvilla!!! Sähköä myydään monikertaiseen hintaan Putinin varjolla ym…

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu