Vihapuhe ja palmuöljy

Tämä on vihapuhe kaikkea jeesustelua vastaan. Olemme vaihtaneet oman rakkaan meijärivoimme palmuöljyyn, mutta silti olemme monityydyttömiä.

Palmuöljyä vihataan, voita pelätään ka ilmaston muuttuminen on kaikista pahinta mitä tiedämme. Olemme ristiriitaisuuksien ympäröimiä, emme saa syödä suolaa liikaa, mutta kun alkaa vetäää suonta niin ”Ota lusikallinen suolaa kiireesti kielenpäälle”!

Voita ei saa syödä tulee kolestrolia, mutta palmuöljy on hiipinyt tuotteisiin kuin paratiisin käärme. Palmuöljyä on kohta joka ikisessä tuotteessa. Minä syön voita sitä en ole koskaan laistanut, enkä lopeta, koska ihminen kuolee joskus kuitenkin. Palmuöljyä tuskin olisin itse alkanut käyttää, jos sitä ei ympättäisi joka ikiseen tuotteeseen tietämättäni.

Palmuöljyssä sinäsä ei ole mitään vikaa, mutta palmuöljyn syntilista on yhtää laaja kuin sen käyttökin. Hieman sama kun laamapaitaa syyllistettäisiin puuvillaplantaasien huonoista oloista, ai niin niinhän sitä tehtiinkin ja puuvillainen laamapaita on jo aikamme historiaa.

Aina pitää jotain asiaa syyllistää, se voi olla kivihiili, tuulivoima tai palmuöljy, mutta syyllinen on aina joku muu kuin ihminen itse.

Sota palmuöljyä vastaan on käynnissää, mutta palmuöljyä ilmestyy aina vain useampiin tuotteisiin ja syynä on sen huono maine, eli sota on kääntynyt syyllistäjiä vastaan. Palmuöljy on kuin syöpä joka vain laajenee vaikka sitä vihataan ja pelätään kuinka paljon tahansa. Viha ja pelko eivät siis pysäytä ilmastonmuutosta, palmuöljyä tai yhtään mitään. Mutta silti löytyy joukoittain toimijoita, jotka lietsovat vihaa ja pelkoa milloin ydinvoimaa, milloin turevetta tai palmuöljyä vastaan.

Jopa palmuöljystä tehtyä biodieseliä vastustetaan, vaikka se ei ole fossiilinen polttoaine, eikä palmuöljystä sinänsä ole siinä tuotteessa muuta kuin etua, mutta kun sen viljely on kannattavaa niin pitäähän sitä vastustaa.

Voidaankin sanoa, että lähes kaikki kannattava on vihattavien listalla. Jos palmuöljyä viljeltäisiin Suomen Pohjois-Karjalassa eikä se olisi kovin kannattavaa niin palmuöljyn tuotantoa tuettaisiin ja jokainen taho olisi myötämielinen palmuöljyn tarpeellisuuden puolestapuhuja.

Tuotehan voisi nostaa pienen maakunnan köyhyydestä rikkauksiin. No nyt kun palmuöljy nostaa jotkut rikkauksiin, niin se on pahasta, vaikka moni köyhäkin on saanut palmuöljyn myötä lisää liksaa entiseen verrattuna ja enemmän saisi jos siihen suhtauduttaisiin myötämielisemmin.

Rikkailla on taipumus rikastua, koska he ovat ketteriä omaksumaan sellaisia asioita joilla rikastuu, silloin pelko ja syyllisyys eivät ole ensimmäisinä mielessä, vaan raha. Loppujen lopuksi siis raha on pahasta, ei palmuöljy tai tuulivoima. Atomivoimastakin on tullut nykyään jopa vihreille mieleinen energiamuoto, kun pelko on alkanut vuosikymmenten aikana murentua, tai se on vaihtunut toiseen pelkoon, eli palmuöljyihin ja ilmaston muuttumiseen.

Ja onhan vielä nyt tulossa pelko muovia kohtaan, nimenomaan mikromuovi on pahasta, jota syntyy paljon ja päätyy meriin, siksi olemme viisaudessamme kieltäneet mehupillit ja pumpulipuikot. Hyvä ME!

 

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu