Viikko röhönaurua

Mitä me kuusituntsella työpäivällä enää tehdään, kun meidän työllisyysaste vaatii vain tunnin viikossa?

– Työllisyysaste on vähintään tunnin verran ansiotyötä viikoittain tekevien osuus 15-64-vuotiaasta väestöstä. Ansiotyötä tehdään rahapalkkaa tai luontoisetua vastaan tai tarkoituksena tuottaa voittoa omalle tai perheenjäsenen omistamalle yritykselle. (Wikipedia)

Itselleen valehtelu on poliitikoille ominaista. Tunti viikossa ansiotöitä on kai pienin mitä on iljetty säännöksi laittaa. Eli jos teen tunnin töitä viikossa ja olen sitten työttömyyskorvauksella lopun aikaa, nostan työllisyysastetta mutta en pienennä työttömyysastetta.

Vai onko nyt kuusituntinen työpäivä mediaseksikästä ja hallituksen ei tarvitse muusta välittää? Tarjotaan jokaiselle työttömälle tunti töitä viikossa ja meidän työllisyys on tasan sata prosenttia. Ehdotan, että valtio alkaa maksaa palkkaa urheilu tai tulosruudun katselemisesta. Viikossa tulee tunti katselua ja näin saadaan sadan prosentin työllisyysaste suhteellisen helpolla.

Joskus tuntuu, että ei ole oikeasti tarkoituskaan tehdä mitään muuta kuin korottaa veroastetta, vai mitä tapahtuikaan sille työryhmälle jonka piti karsia yritystukia. No ei sille mitään tapahtunut eikä mitään yritystukia poistettu.

Nyt elvytetään ja ministerin mukaan EU elvytyspaketista on nyt meille hyötyä, paketista joka on miinusmerkkinen Suomelle. Miten voi ministeri lohkaista tuollaisen mölyn mahastaan?

Tuo ehdottamani urheiluruudun katselu tunnin viikossa maksaisi valtiolle ainostaan 400 000 000 euroa joka voitaisiin kerätä nostamalla alv tappiin eli 25 % ja meillä olisi sadan prosentin työllisyysaste tuosta noin vaan, ilman hikeä ja kyyneleitä.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu