Voihan inflaation torpata korottamalla asumistukia

Mika Lintilän aivopieru on korottaa asumistukea, sen korvikkeeksi kun rakenteisiin ei uskalleta mennä. Sähkön hinta nousee, vaikka Suomessa ei ole sota, mutta sodan varjolla hintoja voidaan lammaskansan edessä nostella miten huvittaa. Ja keinoelinministeri sitten esittää, että lisätään köyhille jaettavaa tukea. Mitä saa sellaiset jotka eivät ole minkään tuen saati asumistuen piirissä?

Suomessa on paljon ihmeellisiä asioita, kuten sähkövero. Sen minä vielä ymmärtäisin että sähkövero perittäisiin sähköstä, mutta kun laskussa sähkövero on myös siirtomaksussa. Siirto ei ole energiaa, miksi siitä sitten pyydetään sähköveroa valtion toimesta? (Asiakkaalle tuleva siirtolasku sisältää karkeasti puolet veroa , eli arvonlisävero ja sähkövero).

Nykyinen hallitus jakaa rahaa ja kun tuplaverotuksen jälkeenkään ei valtion rahat vielä riitä, niin lainataan surutta lisää!!! Tehdään heti alkajaisiksi ylimitoitettu hoitajamitoitus, mutta nyt siitä ollaan mahdottomuuteen vedoten luopumassa toistaiseksi. Miksi tätäkään ei voitu uskoa heti yhdellä sanomalla, hulluinta tässä on se, että pääministeri ensin vannottaa suureen ääneen, että hoitajamitoituksesta ei tingitä. Ja sitten samana päivänä hieman hiljaisemmalla äänellä toteaa, että sitä on kyllä pakko lykätä hamaan tulevaisuuteen. MUTTA, piiruakaan siitä ei tingitä!!!

Ajetaan kaksilla rattailla, pidetään kiinni tyhmästä päätöksestä, mutta siirretään sitä viisaasti seuraavan hallituksen haudattavaksi. Siten voidaan haukkua seuraava hallitus ja päästä taas niillä haukuilla kansan suosioon. Verotetaan kahdesti kaikesta, on sähköenergian sähkövero ja sähkön siirron sähkövero ja tietysti tämän lisäksi molempien muotojen arvonlisäverotus.

Kun ihmiset eivät selviä verotuksesta niin jaetaan heille verotettuja rahoja asumistukena takaisin. Eikö olisi helpompi yksinkertaistaa verotus jolloin kaikki saisivat helpotusta eikä vaan asumistuen piiriin kuuluvat.

Se tiedetään että asumistuet ”nostavat” vuokratasoa. Eli nyt jos nostetaan asumistukea se menee vuokriin ja nostaa vuokria eli voimistaa inflaatiota. Lintilä taistelee inflaation harjalla, kuin Don Quichotte tuulimyllyjä vastaan.

… ja pääministeri vakuuttaa olevansa negatiivinen.

+17
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu