Voiko puhemies tai pääministeri olla demokratiassa paha?

Kaduilla voi huudella mitä tahansa, mutta voiko demokratiassa päämies olla paha, jos hän nauttii eduskunnan luottamusta? Demokratiassa enemmistö päättää, ja jos henkilö on valittu demokraattisesti tehtäväänsä, niin hän ei mielestäni voi olla paha. Tai sitten demokratia on epäonnistunut tehtävässään.

Itse joskus olen kuullut sanonan, että ”Jos Herra antaa viran, niin antaa hän sen hoitoon tarvittavan järjenkin”! Tämä pitää usein paikkansa. Vastuu on sellaista, että se hiljentää vastuuhenkilön (entisen rääväsuun) kuuntelemaan kannattajiaan. Yleensä toimii, että kun aina äänessä olevalle annetaan hitusen ”suurempi” vastuu, niin ”häirikkö” hiljenee ja keskittyy kantamaan vastuutaan.

Nyt on käynyt niin, että näitä häiriköitä on niin paljon, että kaikille ei enää riitä vastuullista tehtävää. Siksi he istuvat massoittain Mannerheimintiellä ja huutelevat eduskuntatalon edessä herjojaan vallassa olijoille. Se ei ole demokratiaa, mutta demokratiassa täysin mahdollista. Vapaassa maassa on paljon muutakin ”mahdollista” mutta sitä ei toteuteta, koska se ei ole mediaseksikästä.

Elokapina voisi levittäytyä vapaaehtoisvoimiksi kunnostamaan Suomen luontoa, kyllä siellä aina jotain tähdellisempää tekemistä löytyy, kuin istua liikepaikoilla liikkumattomana.

Vapo Oyj myi huutokaupalla tuhansia hehtaareja turvetuotantoon varattuja alueita pari kolme vuotta sitten. Miksi Greenpeace, vihreät, Elokapina tai vasemmistoliitto eivät ostaneet noita alueita itselleen ja talkoilla istuttaneen alueille runsaasti sitä kaivattua monimuotoisuutta? Nyt sen sijaan kutsutaan naapurimaan ”kuuluisuus” MEILLE KYLÄÄN ISTUMAAN. Opetetaan hänelle huuto; ”Jussi (Eduskunnan puhemies) on PAHA”!

Ymmärrän, että siinä on joku vitsi, mutta minua se ei naurata.

Suomessa eduskunnan puhemies on valtakunnan hierarkiassa toisena tasavallan presidentin jälkeen. Puhemiehen tehtävät voivat olla muun muassa puheenvuorojen jakaminen, äänestysesitysten laatiminen, istunnon käsittelyjärjestyksen päättäminen, pöytäkirjojen tarkastaminen ja toimia virallisena allekirjoittajana valtion kirjelmissä. Eli puhemies ei osallistu yleensä päivän politiikkaan, ei edes äänestä eduskunnan äänestyksissä. Mitä järkeä on huudella hänen olevan paha. Se on lähinnä koulukiusaamiseen verrattavaa toimintaa. Sellaista tietysti voi odottaa nuorilta ja naiveilta.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu