Voiko vaalilupaus olla petos

Demarit syyttävät nyt kaikesta mahdollisesta. Taitavat olla paniikissa. Mutta voiko oikeasti vaalilupausta pitää petoksena? Miten olisi tämä vappusatanen tässä vertailussa?

Kun olin alle 4 uskoin joulupukkiin ja kun sitten 5 vuotiaana selvisi tämä ”petos”, niin tuntuihan se pahalta noin tunnin verran.

Sen jälkeen en ole uskonut vaalilupauksiin tai joulupukkeihin. Nyt sitten on puolisen vuotta höpötetty, että hallituksen vaalilupaukset ovat pettäneet. Kuka niihin oikeasti on uskonut, ei ainakaan demarit itse, vaikka nyt ovatkin kovin tuohtuneita lupausten pettämisestä.

1 § Petos ”Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi”.

No kuka vetää vaalilupaukset antaneita nyt sitten raastupaan? Vaalilupaukset kun ovat aina enemmän tai vähemmän äänestäjien sumuttamista, eihän niitä muuten annettaisi lainkaan. Usein niillä pyritään pääsemään asemaan, jossa voi sitten tehdä tai olla tekemättä lupauksensa eteen töitä.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu