YK:n pehmo pääsihteeri

Ennen nimitystään YK:n pääsihteeriksi António Guterres toimi YK:n pakolaisvaltuutettuna kesäkuusta 2005 joulukuuhun 2015 eli yhdessä maailman johtavista humanitaarisista järjestöistä.

Hänen ansionsa ovat pakolaisvirtojen ymmärtäminen ja auttaminen Syyrian ja Irakin konfliktit sekä Etelä-Sudanin, Keski-Afrikan tasavallan ja Jemenin kriiseissä.

Kun pakolaiset pullahtivat 38:sta miljoonasta vuonna 2015 yli 60:een miljoonaan, niin Guterres ponnahti pintaan. YK tarvitsee sotaisamman pääsohteerin joka osaa katsoa maailman tilannetta strtegisesti niin, että rauha säilyy.

Mitä teemme pakolaisia maasta toiseen siirtäneellä papparaisella, joka käy pokkuroimassa Putinia ja sen jälkeen kertoo meille ilosanomaansa, että sota loppuu silloin kun Putin sen lopettaa. Voi pyhä jyssäys näitä puheita, miksi mennä lainkaan tapaamaan ketään jos on valmiiksi jo vellit housuissa.

Humanismi ei auta, kun vastassa on armoton strategi, joka on laskelmoinut vuosia miten palikat asetellaan.

YK:n tarvitsee nyt ensimmäiseksi kasvattaa itselleen selkärangan, ei mitään tarjahalosia enää eikä antonioita. Nyt tarvitaan tiukka kuri maailmanpolitiikkaan, muuten se rauhan asia ei ole enää kunniassa missään. Voi lapseni jos tietäisit miten tyhjillä päillä meidän sotaisaa maailmaa johdetaan.

Tässä sitaatti Iltalehdestä:

”Hän sanoi, että Venäjän hyökkäys rikkoo YK:n peruskirjaa ja sen täytyy loppua heti.

– Sota ei lopu tapaamisilla. Se loppuu, kun Venäjä niin päättää, ja kun on – tulitauon jälkeen – mahdollisuus vakavaan poliittiseen sopimukseen, Guterres sanoo.

Tästä huolimatta hän kuvasi Putinin tapaamista ”todella hyödyllinen””.

Eli mitä veetua hän oikein puhuu???

+18
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu