Ymmärtäminen on pahinta

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ymmärtää, että hoitajille pitäisi saada lisää liksaa. Näin hän siis antaa mediassa ymmärtää. Mutta ei ymmärrä mistä rahat korotuksiin saataisiin.

Tämänkaltainen ymmärtäminen on pahinta laatua olevaa jeesustelua!!!

Ymmärtäisi olla edes hiljaa, jos on kyvytön hoitamaan asiaa, eli nou mani nou hani.

On asioita joita voi näin ymmärtää, minäkin ymmärrän, että kenelle tahansa lisäliksa olisi oikein, mutta jos ei ole keinoja toteuttaa tätä ”ymmärrystäään” on parasta olla vaiti julkisuudessa. Tuommoisilla puheilla yritetään nostaa omaa suosiota tuleviin vaaleihin, mutta höpinät ovat samaa sarjaa kuin nunnan nännit tai munkin munat. Eli työnantajan, tai jonkun muun ymmärrys tai kiitos ilman palkankorotusta. Tai Orpo sanomassa kaupan kassalle: ”Ymmärrän, että minun pitää maksaa, mutta minulla ei ole rahaa. Saisinko nyt sinulta sääliksi äänesi tulevissa vaaleissa???

– Jos näille sote-tessiin kuuluville maksettaisiin 300 euroa lisää kuukaudessa, se tarkoittaisi KT:n mukaan keskimäärin peräti 11,7 prosentin korotusta kuukausipalkkaan ja maksaisi lähes miljardin vuodessa. Kunnallisveroa pitäisi nostaa jokaikisessä Suomen kunnassa yhden prosenttiyksikön verran. (Yle)

Kyse on siis miljardiluokan kysymys ja Orpo ymmärtää sen, mutta se ei paljoa lohduta ketään, mutta tiedämme, että joku edes ymmärtää.

Pitää keksiä mistä tuo miljardi otetaan joka vuosi yhä uudelleen ja uudelleen, sitä Orpokaan ei ymmärrä. On kuitenkin monia eri tapoja ehostaa tuota dilemmaa. Eli voidaan leikata joltakulta pois ja antaa se sitten sellaiselle, jota ymmärretään jo valmiiksi. Kukaan ei halua vain aloittaa leikkauslistojen julkistamista. On helpompi ymmärtää kinkkisiä asioita julkisesti, kuin ”tehrä” asioille jotakin.

Nyt vain eduskunta töihin pääkirjan kimppuun ja etsimään sieltä se miljardi. Paha asia vaan, että kunnnat keräävät nämä rahat, joita valtio sitten nykyisen aluesysteemin mukaisesti jakaa. Oliko uudistus ihan loppuun saakka ajateltu. Eihän sitä tehtykään kuin 30 vuotta.

Tätä systeemiä mitä Orpo ymmärtää, minä en ymmärrä lainkaan. Sanotaan, että perhe on aina pahin, mutta pahinta taitaakin olla ymmärrys ilman tekoja. Raamatussa Jeesus kertoo vertauskuvilla, miten asiat ovat, esim. Luukkaan evankeljumista: 8:10 Hän sanoi: ”Teidän on annettu tuntea Jumalan valtakunnan salaisuudet, mutta muille ne esitetään vertauksissa, että he, vaikka näkevät, eivät näkisi, ja vaikka kuulevat, eivät ymmärtäisi”.

Politiikot ovat uppiniskaista porukkaa, eli vaikka heillä on silmät, he eivät näe ongelmaa, vaikka heillä on korvat, he eivät kuule hoitajia, mutta onhan se nyt uutta, että yksi orpo edes ymmärtää oikeasti mistä on kysymys. MUTTA hänkin on oikeasti kyvytön tekemään mitään!!! Koska oppositio ei päätä, niin oppositio voi ymmärtää ja näin röyhkeästi disinformaatiollaan viitata tuleviin vaaleihin, – äänestäkää minua minä ymmärrän.

Orpolla tulee olla kuitenkin rahat myös tuon ymmärryksen lisäksi. Aivan kuten F1-kuskeilla on taito ajaa kovaa ja sitten vielä säkillinen rahaa tallin isännille annettavaksi. Orpo etsii esiin nyt ensin nuo rahat, sillä ymmärrys on omien puheiden mukaan jo valmiina;)))

Keskustellaan Petteri sitten lisää siitä äänestä, muuten en sinua YMMÄRRÄ.

+10
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu