Nyt varovasti jalkakäytävillä – Ilmaisen liukkausvaroituksen saa tekstiviestillä

Pikku yöpakkanen oli kiillottanut jalkakäytäville pääkallokelin.

Nuorempana minulta murtui kyynärpää samanlaisilla iljanteilla. En huomannut jäätä lumen alta ja kaatua rätkähdin pitkin pituuttani asvaltille.

Tuskailin kättä iltaan asti kotona, kunnes oli pakko lähteä päivystykseen ja sieltä leikkaukseen. Leikkaussaliin ei tietenkään päässyt heti, koska kohtalotovereita pötkötteli jo pitkin käytäviä odottelemassa vuoroaan.

Liukastumisonnettomuuksia tapahtuu vuosittain kymmeniä tuhansia ja valtaosa vakavista liukastumisista sattuu muutamana erittäin liukkaana päivänä.

Yllättävän harva tietää, että Helsingissä, Lahdessa, Oulussa, Jyväskylässä ja Kuopiossa voi tilata tekstiviestillä puhelimeen varoituksen liukkaasta kelistä. Varoitusviesti lähetetään keliennusteen perusteella, jos vaarallisen liukkauden synty on käytännössä varmaa.

Liukastumisvaroituspalvelussa voi valita, ottaako viestin vastaan heti yöllä vai vasta aamukuudelta, seitsemältä tai kahdeksalta. Viikonloppuna varoitus lähetetään tuntia myöhemmin.

Ohjeet palvelun käyttöönotosta ja lopettamisesta löytyvät osoitteesta www.liukastumisvaroitus.fi.

Sitten pitää enää muistaa, että tekstiviesti ei ehkäise kaatumista.

ariliimatainen

Olen viestinnän ja vanhustyön asiantuntija. Työskentelen omaishoitoyhdistyksessä ja kirjoitan freelancerina mielelläni vanhuusiän ilmiöistä. Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron (kreik.) 'vanhus, vanha mies' www.geron.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu