Jalkakäytävällä oikeaan laitaan

Ari Liimatainen

Hyvät kanssakulkijat, sovitaanko edes korona-ajaksi, että jalkakäytävällä mennään aina oikeaa laitaa. Sama pätee yhdistetyllä pyörätiellä ja jalkakäytävällä.

Muista piittaamattomat räkäurheilijat, rinnakkain hölkkääjät ja lastenvaunujen työntäjät aiheuttavat vastaan syöksyessään turhaa mielipahaa ja vaaratilanteita. Vilkkailla kevyen liikenteen väylillä juostaan napit korvissa, sometetaan ja pälpätetään kännykkään niin kuin paikalla ei olisi ketään muita.

Me, jotka kuulostelemme mieluummin kevättä tai askellamme jostain muusta syystä hitaammin, saamme tuon tuosta hyppiä pois alta, vaikka tilaa riittäisi turvallisesti kaikille. Kuljetaan siis jalan aina oikealla ja ohitetaan sopuisasti vasemmalta, ihan niin kuin pyörilläkin.

+3
ariliimatainen
Kuopio

geron.fi | Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu