Erkki Tuomiojan käyttäytyminen ei ole Suomen läntisten etujen mukaista
Suomen Kuvalehti kertoi saaneensa haltuunsa valtionhallinnon sisältä sähköposteja, joissa ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) väitetään toimineen vastoin Suomen etua Venäjä-pakotteissa keväällä 2014.
Vielä vuoden 2014 syksylläkin uuden EU:n Venäjä-pakotekierroksen aikaan Suomi oli valmis Tuomiojan johdolla haastamaan EU:n yksimielisyyden. Kun Tuomioja ei ollut saamassa tahtoaan läpi, hän kirjautti hallituksen EU-ministerivaliokunnan pöytäkirjaan eriävän mielipiteen, jonka mukaan Suomen tulisi vaikka yksin estää EU:n uusien Venäjän-vastaisten pakotteiden voimaansaattamista.
Tuomiojan käyttäytyminen ei ole yllätys, tuo käyttäytyminen on hänelle niin ominaista ja toistuvaa. Tuomioja on hajottanut sekä EU:n että Suomen yhtenäisyyttä ja hän on aina kaikin mahdollisin keinoin pyrkinyt estämään Suomen liukumista länteen. Niin hän on toiminut jo 1960-luvulta lähtien, ja niin hän on edelleen toimiva omille näkemyksilleen uskollisena.
Tuomioja on vastustanut vuoroin EEC:tä, vuoroin EY/EU:ta ja ennen kaikkea Natoa kaiken aikaa. Jäljempänä on kaksi esimerkkiä Tuomiojan länsivastaisesta toiminnasta, tuo Suomen Kuvalehden tänään kertoma juttu on kolmas esimerkki. Nuo kaksi esimerkkiä ovat Tuomiojan EU-jäsenyysvastustus ja Zavidovo-vuoto.
Urho Kekkonen ja Leonid Brežnev olivat keskustelleet Moskovasta koilliseen sijaitsevassa Zavidovossa vuoden 1972 elokuun lopulla mm. Suomen tavoittelemasta vapaakauppasopimuksesta EEC:n kanssa.
Neuvostoliitto suhtautui sopimushankkeeseen varauksellisesti, koska se epäili sopimuksen vaarantavan Suomen puolueettomuuden ja neuvostomyönteisyyden. Kekkonen pyrki hälventämään neuvostojohdon epäilykset ja lupasi henkilökohtaisesti taata maiden välisten suhteiden säilymisen muuttumattomina sopimuksesta huolimatta.
Ruotsissa Dagens Nyheter julkaisi lokakuussa 1972 laajan artikkelin Zavidovon keskusteluista. Suomessa tutkittiin kiivaasti, miten Zavidovo-muistio oli vuotanut julkisuuteen. Vasta vuonna 1993 ilmestyneessä kirjassaan Kukkaisvallasta Kekkosvaltaan Erkki Tuomioja tunnusti vuotaneensa tiedot. Hänen tavoitteensa oli estää Suomen EEC-vapaakauppasopimus. Suomen EEC-vapaakauppasopimus astui voimaan 1.1.1974.
Kun Suomi oli 1990-luvun alkupuolella liittymässä EU:hun, Erkki Tuomioja oli Paavo Väyrysen ohella kansanäänestysvaalitaiston aikana vuonna 1994 aktiivisimpia EU-jäsenyyden vastustajia. Tuomiojan ankara EU-jäsenyyden vastainen kampanja rintanappeineen oli näyttävä mutta tulokseton. Suomi liittyi EU:hun 1.1.1995.
EEC/EY/EU-vastustus on ollut Tuomiojalle pakonomaista jo 1960-luvulta lähtien. Kaikki muistavat ne valokuvat, joissa hän kantoi vasemmistoradikaalina EEC:n, Yhdysvaltain ja Vietnamin sodan vastaisia banderolleja mielenosoituksissa. Syksyllä 1973 Erkki Tuomioja oli myös yksi EEC-vapaakauppasopimus torjuttava-adressin viidestäsadasta allekirjoittajasta, allekirjoittajana adressissa oli mukana myös Tarja Halonen.
Tuomioja on ollut yksi niistä aktiivisimmista poliitikoista, joka on tehnyt eniten tuhoa keinoja kaihtamatta Suomen länsi-integraatiolle ja sen uskottavuudelle. Tuomioja pyhittää vastustuksessaan kaikki keinot seurauksista piittaamatta. Toimintatapa kuvaa hyvin hänen itsepäistä ja ehdotonta luonnettaan. Hän on pyrkinyt estämään Suomen yhteistyötä niin Euroopan talousintegraatiossa EEC/EY/EU:n kanssa kuin myös sotilaallisessa integraatiossa Naton kanssa.
Luojan kiitos, että Erkki Tuomiojan ministerikausi loppuu muutaman viikon päästä lopullisesti. On syytä pitää huolta, ettei Tuomioja pysty enää sotkemaan Suomen Nato-suhteita ja mahdollista jäsenyyttä.
Punamultahallituksen itseoikeutettu ulkoministeri tulee olemaan Erkki Tuomioja ( sd.).
Ilmoita asiaton viesti
Tuomioja pelasti sen mitä Venäjänsuhteissa on pelastettavissa. Stubbi ja Haglund tunaroivat täydellisesti.
Kekkonen olisi antanut monoa Haglundille jo aikaa sitten.
Tarvitaan uusi Paasikivi tilalle.
Ilmoita asiaton viesti
Haglundilla on kirjaimellisesti sokka irti, jokainen päivä hänen ministeriydessään on lisävahinkoa. Ja niin on kokoomuksen vanhoilla pojilla (Salolainen, Sasi etc.), jotka todellisuudessa ovat kokoomuksen ideologista ydintä, kaipuu ja ikävä noussut, koska he alkavat pelkäämään, etteivät he näe Luvattua Maata ennen kuin joutuvat murheissaan jättämään tämän maallisen vaelluksen. – Luvattu Maa on Land of Hope and Glory ja sen ihana taisto koko maailman saattamisesta siipiensä turvaisaan suojaan.
Ilmoita asiaton viesti
Vastaan tässä kaikille niille kommentoijille (Pekka Toivonen, Markku Perttula, Miikka Lehtoaho ja Viljo Heinonen), jotka puolustavat Tuomiojaa. Kiitos kaikille kommenteista kovasti!
Kirjoitukseni koski pitkälti Erkki Tuomiojan toimintaa, siis hänen tekemiään todellisia toimia. Epäilin, ovatko hänen toimensa olleet Suomen etujen mukaisia aina 1970-luvun Zavidovosta saakka. Kyse ei ole niinkään Tuomiojan mielipiteistä, vaan siis hänen todellisista tekemisistään poliittisena toimijana Suomessa. Blogini kommentoijat eivät ottaneet kantaa itse blogikirjoituksen asiaan ja siis Tuomiojan tekemisiin, vaan lähinnä ihan muuhun.
Kysyisinkin kommentoijilta mielipidettä itse Tuomiojan tekemisiin:
Tekikö Tuomioja oikein ja palveliko se Suomen etuja, kun hän vuoti julkisuuteen Kekkosen ja Brežnevin välisistä luottamuksellisista keskusteluista Zavidovossa koskien Suomen tavoittelemaa vapaakauppasopimusta EEC:n kanssa? Oliko hänen toimensa täysin ylimitoitettu tavoitteenaan vastustaa Suomen EEC-vapaakauppasopimusta? Menikö Tuomiojan oma etu Suomen edun edelle?
Tekikö Tuomioja oikein ja palveliko se Suomen etuja, kun hän on EU-lähteiden mukaan (nyt julkisuuteen Suomen Kuvalehden kautta tulleet sähköpostit) on ”riehunut” EU-kokouksissa ja hänen käytöksensä sekä kommentit ovat olleet taas kerran kummastuksen aiheena sekä EU:n virkamiehistössä että myös EU-jäsenmaissa. Etenkin Baltian maat ovat pitäneet Tuomiojan käyttäytymistä outona. Menivätkö Tuomiojan omat henkilökohtaiset tavoitteet ja mieltymykset Suomen tavoitteiden edelle?
Suomen Kuvalehden juttu löytyy osoitteesta: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tietovuoto…
Tekikö Tuomioja oikein ja palveliko se Suomen etuja, kun hän kirjautti hallituksen EU-ministerivaliokunnan pöytäkirjaan eriävän mielipiteen, jonka mukaan Suomen tulisi vaikka yksin estää EU:n uusien Venäjän-vastaisten pakotteiden voimaansaattamista – ja oli siis vesittämässä EU:n yhtenäisyyttä. Hän sai toimilla aikaan käsityksen, ettei Suomi ole yksimielinen EU:n Venäjä-pakotteissa ja Suomi haparoisi Venäjä-linjauksissaan. Menivätkö Tuomiojan omat henkilökohtaiset tavoitteet ja mieltymykset Suomen tavoitteiden edelle?
Noihin Tuomiojan faktisesti tekemiin asioihin toivoisin jäsenneltyjä kommentteja!
Ilmoita asiaton viesti
”Tekikö Tuomioja oikein ja palveliko se Suomen etuja, kun hän on EU-lähteiden mukaan (nyt julkisuuteen Suomen Kuvalehden kautta tulleet sähköpostit) on ”riehunut” EU-kokouksissa ja hänen käytöksensä sekä kommentit ovat olleet taas kerran kummastuksen aiheena sekä EU:n virkamiehistössä että myös EU-jäsenmaissa. Etenkin Baltian maat ovat pitäneet Tuomiojan käyttäytymistä outona. ”
Se, että juuri Baltian maat pitävät Tuomiojan lausuntoja outoina kertoo mistä koko jutussa on kysymys. Baltit ovat selkeimmin USA-riippuvaisia toimintansa ja politiikkansa osalta. Pakotteiden alkuperä on USAn voima- ja imperiumipolitiikassa ja siksi juuri sen uskollisimmat alaiset sitä aggressiivisimmin ajavat. Baltian maiden tapauksessa he ovat täysin absurdin Venäjä-vastaisia. Siitä on tullut vaarallinen ja itseään toteuttava ideologia. USA ei välitä tuon taivaallista näistä hyväksikäyttämistään maista. Sen ainoa tavoite on tehdä Venäjän elämä hankalaksi näiden ”reunavaltioiden” kautta.
EU-yhtenäisyys on taantunut melkeinpä puhtaasti ideologiaksi niin kuin kävi vaikkapa kommunistisen N-liiton osalta. Idea oli hyvä, mutta toteutus on mennyt vituralleen. Nyt yhtenäisyys on enää sana, joka ei todellisuudessa kohtaa siinä mitä ihmiset ajattelevat kaukaisen Brysselin touhuista, koska se on se miksi he (me, tavalliset tallaajat) sen kokevat, etäinen ja epäillyttävä. – Todellisuudessa se on yksi hienostelijoiden ja taskuvarkaiden golf-klubi, jossa kerätään varallisuutta ennen kaikkea niille joilla on sitä jo ennestään. Sekö on hienoa?
Ilmoita asiaton viesti
Baltian maat ”reunavaltioita?” Niinpä niin, Hitlerille ne olivat ”Saisonstaaten.”
Ilmoita asiaton viesti
”Luojan kiitos, että Erkki Tuomiojan ministerikausi loppuu muutaman viikon päästä lopullisesti.”
Jaa, valitettavasti joudumme luopumaan myös muusta osasta hallitusta, kuten esimerkiksi kokoomuksesta josta jo mm. Jyrki Katainen näytti meille esimerkkiä mitä on kun kapteeni seilaa laivansa mukana hamalle karikolle asti.
”On syytä pitää huolta, ettei Tuomioja pysty enää sotkemaan Suomen Nato-suhteita ja mahdollista jäsenyyttä.”
– Kukahan tästä aikoo pitää huolta? Kokoomus, jonka kultapossukerholaiset Salolainen, Zyskowitsz, Sasi ja kumppanit ovat valmiita viemään Suomen NATOon riippumatta kansan näkemyksestä? Koko ihmistenmaailman rauhan puolesta toivon, että Kokoomus saavuttaa historiallisen surkean tuloksen ja sotahullu Haglund jätetään tylysti oppositioon haaveilemaan NATOn pikkupikkuydinaseuhitteluista.
Ilmoita asiaton viesti
Tuomiojan suvussa tuntuu olevan uskomus, kaikesta selviää kuten Hellan ansaitun tuomion jääneen vaille toteutusta. Petturuutta voi maalata niin isolla kuin pienelläkin pensselillä, Tuomiojolla varsiluudan kokoinen perintötyökalu.
Ilmoita asiaton viesti
”Tornin näköalakabinetissa on SAMAK:n turvallisuuspoliittisen työryhmän työillalliset Pertti Paasion ja Pierre Schorin vetämänä. Aiheina ovat EU sekä lähiympäristö. Edellistä käsitellään jaa-tulosta ajavien kansanäänestystä manipuloivien puolue-eliittien näkökulmasta. Baltia-keskustelussa huomautan, että Pohjolan demareiden olisi syytä aktiivisemmin puuttua Baltian maiden venäläisvähemmistöjen kohteluun ja korostaa ihmisoikeuksia näiden maiden fasistisia ilmiöitä ruokkivassa ilmapiirissä – viimeksi eilen ovat ”uusvapsit” pitäneet näyttävän järjestäytymiskokouksen Tallinnassa. Havaitsen kyllä, ettei näkemykseni saa kovin paljoa vastakaikua.” (Tuomioja päiväkirjalleen 20.3.1994, Siinä syntyy vielä rumihia, Tammi 2014, s. 523)
Pohjoismaiden puolustusministerien avoin tuki vapaalle Baltialle saanee Tuomiojan kihisemään raivosta. Kaipaako hän vieläkin Baltiaan kansanmurhaa ja hirmuvaltaa?
Ilmoita asiaton viesti
Minä lähestyn asiaa sananvapauden kannalta. Niin Tuomiojalla kuin Haglundilla on oikeus omaan mielipiteeseen ja sen sensuroimattomaan esille tuontiin. Molemmat ovat oikeuttaan myös käyttäneet ja saaneet joko arvostusta tai arvostelua tai molempia. Tuomioja arvostus on melkoisen korkealla. Samaa ei voi sanoa Haglundista.
Ilmoita asiaton viesti
Tuomioja-kritiikkiä Huffington Postissa:
http://www.huffingtonpost.com/michael-haltzel/puti…
Ilmoita asiaton viesti
Tuomioja on mies, joka ei ymmärrä lähteä paikaltaan ennen kuin hänet kannetaan pois. On vahinko, että jurakaudelta peräisin oleva ehdokas tarrautuu viimeisillä voimanrippeillään oljenkorteen, joka kuljettaa hänet Venäjän syliin. Ikävintä on, että hän yrittää vetää Suomen mukaansa.
Ilmoita asiaton viesti