Perussuomalaisten perusongelma on, etteivät he osaa ratkoa ongelmia

Kolme hallitusvaltakuukautta on vielä lyhyt aika tehdä johtopäätöksiä Perussuomalaisten kyvykkyydestä ja aikaansaannoksista, mutta kolme kuukautta on osoittanut puoleen vaikeudet, joista jo myös koko hallitus on joutunut kärsimään.

Mikä sitten Perussuomalaisten ja ennen kaikkea puheenjohtaja Timo Soinin ajatusmaailmassa esimerkiksi pakolaiskysymyksessä ja myös laajemmin poliittisten asioiden käsittelyssä on pielessä?

Perussuomalaisten perusongelma on: puolue ja etenkin sen puheenjohtaja eivät osaa ratkoa ongelmia. Heillä ei ole mitään tietoa, käsitystä eikä ideaa, miten ongelmia pitäisi ratkoa ja miten ne saataisiin pois päiväjärjestyksestä.

Mitä tuosta sitten seuraa?

He reagoivat kolmella tavalla, kun ongelmia pitäisi ratkoa:

1: Erotaan ja erotetaan! Erotaan EU:sta, erotaan eurosta, erotaan Schengenin sopimuksesta! Erotaan aluksi Dublinin sopimuksesta, kun se on niin huono pakolaisasiassa! Erotetaan Kreikka! Erotetaan Espanja, Portugali ja Italia, kaikki epäkelpoja ja toisten rahoilla eläviä Välimeren maita! Erotaan Ottawan sopimuksesta! Erotetaan puolustusvoimain kansliapäällikkö, jonka kaikki muut haluaisivat jatkavan!

2: Kumotaan vanhat päätökset! Palautetaan varuskunnat! Kasvatetaan leikatut sotavoimareservit!

3: Kiistetään ongelman olemassa olo! Kun ei ongelmaa, ei sitä tarvitse ratkaista! Olli Immosen puheet eivät ole ongelma! Matti Putkosen puheet eivät ole ongelma, hänhän on puhunut omissa nimissä! Euroopan pakolaisongelma ei ole Suomen ongelma, kunhan pakolaisia ei vain oteta Suomeen!

Lisäksi asioita pyritään ulkoistamaan. Pääministerin asuntoluovutus pakolaisille on puheenjohtaja Timo Soinin mielestä Juha Sipilän henkilökohtainen asia, se ei ole pääministeriasia, ei Suomen pakolaisratkaisuasia, ei turvapaikka-asia eikä hallituksen linjaa osoittava asia. Matti Putkosenkin puheet olivat vain hänen henkilökohtaisia puheita, eivät perussuomalaisen. Olli Immosenkin kirjoitukset olivat hänen henkilökohtaisia kirjoituksia, ei perussuomalaisen kansaedustajan kirjoituksia.

Kun ei tiedetä ratkaisua ongelmiin, on helpoin ratkaisu erota, kumota tai kiistää koko ongelman olemassa olo. Jos nuo eivät auta, ongelma ulkoistetaan. Perussuomalaisten pitäisi nyt myöntää, että palaaminen ”vanhaan kunnon Suomeen, jossa oli vain suomalaisia ja puolustaakin tarvitsi vain Venäjän maarajaa” ei todellakaan onnistu. Mennyt maailma ei tule takaisin kumoamalla jo tehtyjä päätöksiä ja eroamalla kaikesta mahdollisesta.

Suomi on monikulttuurinen ja kansainvälinen maa, eikä Perussuomalaiset enää vanhaa Suomea vuosikymmenten takaa takaisin saa. Se on mennyttä se, pitäisi katsoa jo viimein tulevaisuuteen.

Aluksi Perussuomalaiset voisivat näyttää ongelmaratkaisukykyään Eurooppaan koskevan vakavan pakolaispulman hedelmällisessä ratkaisussa, ettei tuonkin ongelman kohdalla vaadita seuraavaksi Kreikkaa ja Unkaria eroamaan EU:sta, kun päästävät pakolaisia syvemmälle Eurooppaan noudattamatta Dublinin sopimusta. Myös Suomen pitää kantaa vastuunsa Euroopasta, ei Suomi voi Perussuomaisten johdolla Eurooppaansa ulkoistaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu