Ulkoministeri Lavrov sanoi viimein, miksi Suomen tulee liittyä Natoon

Suomen ulkoministeri Timo Soini on tänään ja huomenna kaksipäiväsellä vierailulla Moskovassa. Tänään hän tapasi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin.

Lehdistötilaisuudessa kuultiin sellaista, mitä venäläisen ulkoministerin suusta ei yleensä kuulla. Oliko Lavrovin lausuma tarkoituksellista vai freudilainen lipsahdus, aika näyttää. Todennäköisesti tarkoituksellista.

Sergei Lavrov totesi tänään lehdistötilaisuudessa Timo Soinin vierellä: ”Россия никогда не будет нападать на страны НАТО.” Vapaasti suomennettuna: ”Venäjä ei [koskaan] hyökkää yhteenkään Nato-maahan.

Asia on iso uutinen Venäjällä, josta uutisoivat mm. Pronedra, Gazeta,  Ria_Novosti, Cencor ja Aif.

Lavrovin sanat olivat selvä turvallisuustae Venäjältä Naton jäsenmaalle: jos olet Naton jäsenmaa, ei Venäjä hyökkää kimppuusi. Asia on selvästi linjattu Venäjällä poliittisesti korkealla tasolla. Kyseessä on periaatekannanotto, joka nyt saatettiin julkisuuteen.

Suomi ei vielä ole Naton jäsenmaa, kuten ei myöskään Ruotsi. Baltian maat ja Norja sen sijaan ovat Itämeren ympäristössä jo Naton jäsenmaita.

Millä nyt Suomen Nato-jäsenyysvastustajat vastustavat jäsenyyttä, kun Venäjä sanoi Lavrovin suulla noin selväsanaisesti?

Olisiko myös Suomessa Nato-jäsenyyttä vastustavien syytä ottaa lusikka kaunisti käteen ja myöntää, että Nato-jäsenyys parantaisi Suomen turvallisuutta, kun asia on jo myös Venäjän taholta erittäin selväsanaisesti todettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu