Clinton 68 vuotta, Trump 70 vuotta, – ja Niinistö myös jo 68 vuotta

Monet lehtimiehet sekä Suomessa että Yhdysvalloissa ovat todenneet 68- ja 70-vuotiaiden Clintonin ja Trumpin olevan vanhoja presidentiksi. Clintonin lääkäri totesi eilen, että "tuossa iässä vaivoja  alkaa olla jo jokaisella".

Presidentti Barack Obaman henkilökohtainen lääkäri on David L. Scheiner, ja hän on pitänyt huolta maapallon ainoan supervallan presidentin terveydestä. "Barack Obamasta oli helppo antaa lääkärinlausunto. Hän oli kampanjan alla 47-vuotias ja erinomaisessa kunnossa oleva mies. Lausunnon pituus oli 276 sanaa.", kirjoitti Sheider The_Washington_Post  -lehdessä 9.9.2016. 

David L. Scheinerin kirjoittama lausunto Obaman terveydestä päivämäärällä 29.5.2008 löytyy täältä.

"Nyt sekä Clinton että Trump ovat senikäisiä, jolloin asioita alkaa tapahtua", Scheiner jatkoi nykyisten presidenttiehdokkaiden ikiin viitaten. Lääkärinä Scheiner tietää, mistä puhuu.

Clinton tai Trump – kummasta nyt presidentti tuleekaan – olisi Yhdysvaltain vanhimpien presidenttien kärkikaartissa. Montakaan vanhempaa presidentin virkaan astujaa ei ole ollut.

Presidentti Sauli Niinistö täytti 68 vuotta 24.8.2016. Jos hän asettuisi toiselle kaudelle, olisi hän iältään presidenttikauden lopussa 75-vuotias. Ei taida siis Niinistöstä olla ikänsä puolesta enää toiselle kaudelle. Vaivoja alkaa varmasti viimeistään tuolloin olla, – kuten kaikilla tuohon ikään eläneillä.

Presidentille ei riitä, että vain pää toimii. Pitää olla täydessä iskussa kaikin puolin ja täysiaikaisesti. Katsotaan nyt, miten 68-vuotiaan Clintonin käy presidentinvaalitaistossa esimerkkinä Suomen presidentinvaalitaistoon. Ikä- ja terveysasiat nousevat varmasti myös meidän presidentinvaalikamppailussa puheen aiheeksi. Toisaalta presidentti John F. Kennedyn selkä oli täysin rikki ja Franklin D. Rooseveltilla oli polio ja sen tuoma halvaus.

Yleensä kansakunnat, jotka pelkäävät muutosta ja kehittymistä, äänestävät yhä uudestaan vanhat johtajat valtaansa, olivatpa he jopa yli 80-vuotiaita. Esimerkkejä löytyy: Urho Kekkonen Suomesta, Nursultan Nazarbajev Kazakstanista, Islam Karimov Uzbekistanista jne. Kaikki vanhoja ja moneen kertaan valittuja henkilöitä, kun kansa on pelännyt tai pelkää muutosta.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu