Presidentti vaihtui Virossa, presidentti Niinistö lienee tyytyväinen

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Oheiset kaksi kuvaa, joissa Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Viron uusi presidentti Kersti Kaljulaid ovat yhdessä, kertonevat kaiken. Ohessa olevat kaksi kuvaa, joissa Sauli Niinistö ja Viron väistynyt presidentti Toomas Ilves ovat yhdessä, kertovat kaiken.

Sauli Niinistö ei tullut toimeen hyvin väistyneen Viron presidentin Thomas Ilveksen kanssa. Ei ollenkaan. Henkilökemiat eivät toimineet. Epäluuloisuus ja kyräily näkyivät ajoittain etenkin presidentti Sauli Niinistön kasvoilta monissa tilaisuuksissa. Olen nähnyt nämä herrat kerran yhdessä luonnossa, ja tuossa kohtaamisessa kasvojen ilmeet kertoivat enemmän kuin yksikään julkaistu kuva ja tuhat sanaa.

Viro haluaa Suomen Natoon, ja tuo pohjimmainen ajatus ei ole muuttunut mihinkään, vaikka presidentti vaihtui. Kersti Kaljulaidin ajatus olla puuttumatta liikaa Suomen omaan päätäntään kuuluviin asioihin tulee olemaan itsepäisille suomalaisille paremmin sopiva. Tuo saattaa muuttaa monia asioita, koska suomalaiset eivät pidä päällepäsmäreistä, jollaiseksi ainakin istuva presidenttimme presidentti Toomas Ilveksen koki.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu