Poliitikot ja virkamiehet ovat kovasti edistäneet venäläismaakauppoja Suomessa
Venäläisten maakaupat ja kiinteistöomistus Suomessa ovat jälleen nousseet puheeksi Suojelupoliisin eduskunnan hallintovaliokunnalle annattaman ja 27.10.2016 päivätyn lausunnon (Dnro 343/2016) perusteella.
Pääministeri Sipilä kommentoi eilen 1.11.2016, että ”Ei pidä olla sinisilmäinen.” viitaten venäläisten maaomistuksiin Suomen turvallisuuden kannalta tärkeiden kohteiden läheisyydessä. Sipilän lausunnosta uutisoivat mm. Iltalehti (IL 1.11.2016), Ilta-Sanomat (IS 1.11.2016) ja Yle (Yle 1.11.2016) sekä lähes koko suomalainen media kattavasti.
Kysymys on aiheellinen: ovatko Suomi ja suomalaiset olleet liian sinisilmäisiä ja hyväuskoisia venäläisten maakauppojen suhteen? Vielä aiheellisempi kysymys kuitenkin on, ovatko suomalaiset poliitikot ja suomalaiset virkamiehet olleet liian sinisilmäisiä ja hyväuskoisia venäläisten maa- ja kiinteistökauppojen suhteen?
Venäläisten maaomistus Suomessa on kohta ollut auki lähes kymmenen vuotta 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmen jälkipuolelta, ja mitään asian ratkaisemiseksi ei ole tapahtunut. Jäljempänä seuraavassa luvussa yksi on esimerkki, joka kuvaa suomaisten poliitikkojen ja suomalaisen virkamieskunnan toimintaa asiassa.
****
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini – nykyinen ulkoministeri myös – julkaisi 20.9.2009 blogikirjoituksen otsikolla ”Venäläisten maakaupat”, joka löytyy täältä.
Soini oli kysynyt kirjallisena kysymyksenä 7.3.2008 eduskunnassa maan istuvalta Vanhasen toiselta hallitukselta venäläisten maakaupoista Itä-Suomessa otsikolla ”Maa- ja tonttikauppojen rajoittaminen lainsäädäntömuutoksin” (KK 155/2008 vp).
Kansanedustaja Soinin kysymys oli: ”Onko hallitus aikeissa selvittää ulkomaalaisten maakauppoja koskevaa muiden EU- tai ETA-maiden lainsäädäntöä ja aikooko hallitus harkita ja mahdollisesti toteuttaa maa- ja tonttikauppojen rajoittamista lainsäädäntömuutoksin?”.
Hallitus vastasi oikeusministeri Tuija Braxin suulla 31.3.2008. Vastaus oli kokonaisuudessaan:
"Ulkomaalaisiin kohdistuvien kiinteän omaisuuden hankintaa koskevien rajoitusten ottaminen uudelleen käyttöön edellyttäisi painavia perusteita. Toistaiseksi ei ole selkeätä näyttöä, että ulkomaalaisten kiinteistönomistuksesta tietyillä alueilla olisi aiheutunut sellaisia vakavia taloudellisia, yhteiskunnallisia, ympäristöllisiä tai alueellisia vaikeuksia, joiden vuoksi rajoituksia voitaisiin pitää perusteltuna.
Näillä perusteilla valtioneuvostossa ei ainakaan tässä vaiheessa nähdä tarpeellisena ryhtyä valmistelemaan asiaa koskevaa lainsäädäntöä. Oikeusministeriössä seurataan kuitenkin jatkossakin ulkomaalaisten kiinteistönomistustilanteen kehittymistä."
Vastaus löytyy samasta osoitteesta kuin kysymys (KK 155/2008 vp). Oikeusministeriö ja eri valtioneuvostot ovat nyt ”seuranneet” asiaa kahdeksan ja puoli vuotta.
Braxin kahdeksan ja puolivuotta sitten antaman vastauksen perusteella pitääkin nyt pääministeri Sipilältä kysyä, ovatko Venäjästä sinisilmäisiä ja hyväuskoisia olleet nimenomaan poliitikot ja suomalaisvirkamiehistö eikä Suomen kansa suinkaan?
Vastaus on Sipilälle helppo antaa: sinisilmäisiä ja hyväuskoisia Venäjästä ovat olleet poliitikot ja suomalaisvirkamiehistö, ei Suomen kansa. Pian täyttyvässä 10 vuodessa asiaa ei ole päästy tuumaakaan eteenpäin. Tuolloin vuonna 2008 turvallisuuspoliittiset syyt ennen Georgian sotaa eivät olleetkaan etusijalla, mutta venäläisomistukseen liittyvät riskit olivat jo tuolloin hyvin tiedossa.
Kun oikeusministeri Tuija Brax vastasi Soinille 31.3.2008. ”Ulkomaalaisiin kohdistuvien kiinteän omaisuuden hankintaa koskevien rajoitusten ottaminen uudelleen käyttöön edellyttäisi painavia perusteita.”, niin voi kysyä nyt, joko nyt on painavat perusteet ottaa uudelleen käyttöön ulkomaalaisiin kohdistuvien kiinteän omaisuuden – siis maa- ja kiinteistöomaisuuden – hankinnan rajoitukset turvallisuuspoliittisista syistä?
Kun ulkoministerinä on tällä hetkellä perussuomalainen Timo Soini, puolustusministerinä perussuomalainen Jussi Niinistö ja oikeusministerinä perussuomalainen Jari Lindström, niin eiköhän tämä ratkaisuja vaativa asia saada pian hoidetuksi, jota Perussuomalaiset-puolueen puheenjohtaja Timo Soini oli siis ajamassa jo vuonna 2008.
****
Suomalainen julkinen virkamieskoneisto on ollut kovasti edistämässä myö muutoin maakiinteistöjen myymistä venäläiseen omistukseen omilla linjauksilla ja laatimillaan dokumenteilla.
Otetaan vain yksi esimerkki: Maanmittauslaitos. Maanmittauslaitoksen laatima venäjänkielinen asiakirja ”Kiinteistöhankintaoikeus ja asuminen Suomessa” (”Приобретение недвижимости и жилья в Финляндии”) antaa oikein tarkat ohjeet siitä, kuinka venäläinen voi Suomesta maakiinteistöjä ostaa ja miten niille rakentaa. Asiakirja vuodelta 2008 löytyy täältä.
Vastaavia esimerkkejä löytyy muitakin. Vielä 2013 ELY-keskus julkaisi venäjänkielisen oppaan (Opas 6/2013) siitä, miten liiketoimintaa harjoitetaan ja miten yritys (myös kiinteistöosakeyhtiö) rekisteröidään Suomessa. Kyseinen opas löytyy täältä.
Myös yksityispuolella on oltu ahkerana neuvomaan venäläisiä, miten maaomaisuutta hankitaan Suomesta. Suuren metsäomistajan Tornator Oy:n (kotisivut) laatima asiakirja ”Kiinteistöhankintaoikeus ja rakentaminen Suomessa” (”Приобретение недвижимости и строительство Финляндии”) löytyy täältä. Tornator Oy:n omistajia ovat Stora Enso Oyj sekä suomalaiset eläkeyhtiöt 82,5 prosenttisesti.
Kyllä kauppa on se, joka kannattaa. Joku raja pitää olla pelolla ja vainoharhallakin. Kiinteistökaupan rajoituksista ei hyötyisi kukaan mitään enkä jaksa uskoa, että turvallisuus niistä tippaakaan paranisi. Jos Supo tms. epäilee jotain tahoja niin toimikoon heitä vastaan, mitään kansanryhmää vastaan tähdättyä syrjintää ei tässä nyt tarvita.
Ilmoita asiaton viesti
Asiasta on keskusteltu kansalaisten keskuudessa jo 10 – 15 vuotta ja todettu, että venäläisten kiinteistökaupat on tarkoitettu sotilaallisiin tiedustelutarkoituksiin. Virkamiehet ja poliitikot eivät vain ole aikaisemmin halunneet tätä uskoa.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77631-satelliitti…
Tuossa on yksi venäläisten omistamasta kohteesta.
Ilmoita asiaton viesti
Melko heikossa hapessa aletaan olemaan, jos muutamaan kesämökkiin voidaan majoittaa salaa pari prikaatia nuoria venäjää puhuvia miehiä siviilivaatteissa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuhat erikoisjoukkojen sotilasta kun jakaa maahan niin niistä saa lähes 50 raskaasti aseistettua joukkuetta. Jokainen voi kuvitella mitä tuhoa yhteistoiminnalla saadaan aikaan yhdessä yössä.
Porukan saaminen maahan on naurettavan helppoa eikä herätä huomiota ellei tulla yhtäaikaa vihreissä puvuissa aseet olalla. Suomessa on tulopisteitä kymmeniä. Muutaman päivän sisällä tänne saadaan pataljoonan verran erikoisjoukkojen sotilaita vaikka heitä tulisi hyvin harvakseltaan yhden kahden porukoissa.
Ilmoita asiaton viesti
Kesämökkejä????
Venäläiset ovat nimenomaan ostelleet isoja kiinteistöjä, kouluja, kerrostaloja, kerrostaloalueita, isoja maatiloja, majoitusliikkeita jne. Muutamat kiinteistöt sijaitsevat jostain syystä esimerkiksi tutka-asemien välittömässä läheisyydessä.
Ilmoita asiaton viesti
Eikait sinne paria prikaatia tarvita, vain muutama ammattinsa osaava (taistelija) henkilö. Suomen merivoimat ovat myyneet tarvittavan kaluston näille henkilöille.
Ovatko nuoria venäjää puhuvia miehiä, ei välttämättä venäjää puhuvia, ostaan venäjälläkin suomea, entä nämä kaksoiskansalaisuuden saaneet.
Venäjä odotta heiltä täydellistä uskollisuutta venäjälle.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin löytyy toista näin hyväuskoista valtiota.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän maalain mukaan ulkomaiden kansalaiset, kansalaisuudettomat henkilöt ja ulkomaiset oikeushenkilöt eivät voi omistaa kiinteistöjä raja-alueilla eivätkä muilla Venäjän lainsäädännössä erikseen määrätyillä alueilla. Luettelon raja-alueista vahvistaa Venäjän federaation presidentti noudattaen federaation lainsäädäntöä valtionrajoista.
Maaomaisuuden hankkiminen Venäjältä on hankalaa, ja jättäisin hankkimatta.
Ei ole mitään jakoa saada Venäjältä maata raja-alueilta, sotilastukikohtien ja muiden strategisesti tärkeiden kohteiden läheisyydestä.
Venäjä tietää itse Suomesta hankkiminen maa-alueiden perusteella, millaisen turvallisuusriskin ulkomaalaisomisteiset maa-alueet voivat maalle muodostaa.
Venäjällä on muistaakseni 380 raja-aluetta ja olikohan se vuosi 2012, kun Venäjä oli lunastamassa takaisin Karjalan raja-alueelta 200 suomalaistilaa. Tuokin on nyt heijastumia Venäjän nykyisestä turvallisuuspolitiikasta.
Venäjä osasi ostaa maat raja-alueilta takaisin valtiolle, kun tietää itse niiden käytön sotatilanteessa täällä Suomessa.
Voi taas kerran Putinilla olla hymy herkässä suomalaistyperyyden suhteen.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten tuosta eräästä linkistä käy ilmi, Suomi tarjoaa Venäjälle maat ja lisäksi merivoimien kaluston. Syväväylien valvonnan ja toissijaisesti tukkimisen on helppo uskoa olevan ensikohteita ja tässä kannattaa muistaa ne pikaveneet, jotka täälllä ovat valmiina odottamassa.
Miten tulikin mieleen se Leninin suuhun laitettu toteamus hyödyllisistä idiooteista jotka solmivat jopa oman hirttoköytensä.
Ilmoita asiaton viesti
”…Suomi tarjoaa Venäjälle maat ja lisäksi merivoimien kaluston. Syväväylien valvonnan ja toissijaisesti tukkimisen on helppo uskoa olevan ensikohteita ja tässä kannattaa muistaa ne pikaveneet, jotka täälllä ovat valmiina odottamassa.”
Aina vain paranee…
Ilmoita asiaton viesti
Typeryyden, naiiviuden ja sinisilmäisyyden huippu oli Tarja Halosen ajama maamiinojen kieltosopimus.
Toisaalta suomalaiset virkamiehet ja poliitikot osoittavat jatkuvasti samanlaista typeryyttä ja sinisilmäisyyttä EU:n lainsäädännön kanssa. Edustajamme ajavat jostain syystä EU:ssa kaikella kapasiteetillaan sellaisia päätöksiä, jotka ovat Suomen kansallisen edun vastaisia. Ei uskalleta olla eri mieltä. Pidetään hyveenä olla kuuliainen kaikelle hömpälle mitä EU:n virkamiehet keksivät.
Ilmoita asiaton viesti
”Typeryyden, naiiviuden ja sinisilmäisyyden huippu oli Tarja Halosen ajama maamiinojen kieltosopimus.
Toisaalta suomalaiset virkamiehet ja poliitikot osoittavat jatkuvasti samanlaista typeryyttä ja sinisilmäisyyttä…”.
Täysin käsittämätöntä. Realismi puuttuu kokonaan ja idealismi vallitsee. Voisi hyvin puhua virkavirheestä. Ellei sitten tyydytä matikanopettajani toteamukseen: ”Ei tyhmyydelle mittään voi.”.
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa jos listaa niitä Venäjällä tehtyjä lakimuutoksia, joilla pyritään estämään ulkovaltojen mahdollisuuksia sekaantua Venäjän sisäiseen tilaan (median 20% omistajuusrajoitus, ulkomailta rahoitusta saavien järjestöjen rekisteröitymispakko, kiinteistöjen ostorajoitukset, tms tms), niin huomaa niiden olevan juuri niitä samoja keinoja, joilla Venäjä pyrkii horjuttamaan Länttä.
Eli Venäjällä on tunnistettu lukuisa määrä tapoja rapauttaa vihollisen yhteiskuntarauhaa, minkä jälkeen niiden käyttö Venäjää vastaan on lainsäädännöllä tehty vaikeaksi, ja niitä on alettu käyttää Lännen valtioiden heikentämiseksi.
Liberaalidemokratia on parasta mitä ihmiskunta on saanut aikaan mutta se on erittäin haavoittuva ja puolustuskyvytön aseetonta hyökkäystä vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Hyödyllisiä idiootteja.
Ilmoita asiaton viesti
Blogin tekstissä Ari Pesonen kysyy hyvästä syystä: ”Kysymys on aiheellinen: ovatko Suomi ja suomalaiset olleet liian sinisilmäisiä ja hyväuskoisia venäläisten maakauppojen suhteen? Vielä aiheellisempi kysymys kuitenkin on, ovatko suomalaiset poliitikot ja suomalaiset virkamiehet olleet liian sinisilmäisiä ja hyväuskoisia venäläisten maa- ja kiinteistökauppojen suhteen?”
Toinen kysymyksenasettelu on: osoittaako ongelmien (strategiset kiinteistökaupat, Venäjän kaksoiskansalaisten aiheuttamat turvallisuusriskit) hämmästyttävä jatkuvuus jo itsessään Venäjän agenttien taitoa ja menestystä toiminnassaan Suomen hallintojärjestelmän sisältä käsin?
Venäjän agentit ovat kaikesta päätellen saaneet sellaisen yliotteen ratkaisevan suuresta joukosta suomalaisia poliitikkoja, virkamiehiä ja tiedotusvälineiden avainhenkilöitä, että nämä omilla toimillaan varmistavat Venäjän agenttien vaikutusvallan Suomessa kaikissa oloissa.
Luuleeko joku vielä Suomea vähän korruptoituneeksi maaksi? Miten muuten voi selittyä käsittämätön saamattomuus kansallisen turvallisuuden uhkia kohtaan kuin sillä, että venäläiset pystyvät kiristämään, uhkaamaan, pakottamaan tai häpäisemään korkeassa asemassa olevia suomalaisia päättäjiä, mikäli nämä pyrkivät estämään agenttitoiminnan, tai sitten vastaavasti palkitsemaan yhteistyökumppaneiksi lähteneet joko suoraan rahalla tai siihen rinnastettavalla lahjuksella, mahdollisesti myös epäsuorasti suomalaisia vaikutuskanaviaan hyödyntäen yhteistyökumppaniensa henkilökohtaista urakehitystä edistäen tai yhteistyöstä kieltäytyvien uraa haitaten.
Se, että tunnetuille turvallisuusongelmille ei ole Suomessa tehty mitään vuosikausiin, vaikka niille on saatu julkisuutta aina eduskuntakeskusteluja myöten, osoittaa, kuinka Suomen hallintojärjestelmä on lamautettavissa ammattitaitoisesti toimivien ja oikeista naruista vetelevien agenttien toimesta, jotka myös pystyvät varmistamaan jatkuvuuden omille toimintaedellytyksilleen vielä silloinkin, kun turvallisuuskysymysten suhteen ollaan tavallista valppaampina.
Ilmoita asiaton viesti
Luin kesällä Oleg Gordievskyn ja Inna Rogatchin kirjoittaman kirjan ”Sokea peili.” Siinä kerrotaan mm. ”Suomi-laboratorion” toiminnasta läpi vuosikymmenien. Kirja julkaistiin vuonna 1997 ja sitä näkyy olevan saatavilla antikvariaateissa. Toiminta tuntuu jatkuvan edelleen ja yhteiskuntajärjestelmän muutoksella kommunistisesta kapitalistiseksi ei ole ollut tässä mitään merkitystä itänaapurissa. Tämä tuodaan esille myös tässä Gordievskyn ja Rogatschin kirjassa.
Demokratian suurin heikkous on joskus demokratia itse. Suomi-neito on ollut siis jo kahdeksan vuotta ”Ruususen unessa” ennen kuin Supo antoi ”unilukkarina” herätyksen.
Itsenäisyydensuojeluvaisto tuntuu olevan tämänkin asian suhteen kadoksissa tässä maassa. Toinen oli tämä maamiinaäänestys jalkaväkimiinojen kieltämisen puolesta Eduskunnassa marraskuussa 2011.
Ottaessani tämän maamiina-asian esille keskusteluissa ihmisten kanssa, poikkeuksetta kaikki jopa naisetkin ovat olleet tyrmistyneitä tästä äänestystuloksesta, jossa jalkaväkimiinojen poistoa kannatti 110 kansanedustajaa.
Google: Sokea peili
Ilmoita asiaton viesti
Lienee ainutkertaista maailmanhistoriassa, että Puolustusvoimien ylipäällikkönä toimiva henkilö ajaa yksipuolista aseistariisuntaa nopeuttaakseen maahan hyökkäävän vihollisen liikettä ja kasvattaakseen omien puolustajien tappioita.
Ilmoita asiaton viesti
Noihin maamiinoihin ei kannata hirttäytyä koska sodankäynti on muuttunut. Joka tapauksessa typeryyttä osoittava päätös jonka tekemiseen osallistui suurin osa eduskunnasta. Vain persut ja muutama kepulainen voi seisoa ryhdikkäänä maamiina-asiassa.
Miinan valmistus lienee toiseksi helpointa maailmassa joten tiukassa paikassa niitä tulee muutamassa päivässä niin paljon ettei sekaan mahdu. Mielenkiintoista olisikin tietää, tuhottiinko sytyttimet ja hankittiiko niitä jopa lisää.
Kymmenien grammojen paukulla ei pysäytetä panssareita, lentopommituksia, taistelukoptereita tai raskaita raketinheittimiä ja ohjuksia. Järeää pitää saada käyttöön ja kosmetiikka voi tulla perästä.
Ilmoita asiaton viesti
Toisarvoisena aseena jalkaväkimiinoja pidetään Puolustusvoimissa.
Silti: jv-miinan psykologista vaikutusta ei ole millään muulla, kalliimmallakaan aseella. Falklandin sodassa argentiinalaisten miinoitteet pysäyttivät brittiläisten ammattisotilaiden etenemisen. Kymmenien grammojen paukku ei välttämättä edes tapa, mutta se tekee toimintakyvyttömäksi ja sitoo lääkintähenkilöstöä sekä logistiikkaa, millä voi olla tappavaa asevaikutusta haitallisempi vaikutus miinoitteesta haavoittuville joukoille. Mikäli oikein muistan, Puolustusvoimat teki oman tutkimuksensa jv-miinojen vaikutuksesta Jugoslavian hajoamissodissa ja sai tulokseksi, että niillä hidastettiin siellä merkittävästi etenevän joukon liikettä.
Venäjän ja USA:n joukkoja ei Ottawan sopimus rajoita, ja Suomessahan sillä oli tarkoitus saada sulkia tuolloisen presidenttimme hattuun kansainvälisillä foorumeilla.
Saisivatko Suomen puolustajat kenties tuomaristolta joitakin tyylipisteitä lisää siitä, jos he taistelevat jv-miinoja käyttävää vihollista vastaan yksipuolisesti, toinen käsi selän taakse sidottuna?
Ilmoita asiaton viesti
Lieneekö aihetta tutkia, onko mukana korruptiota, lahjontaa, rahanpesua, kansalaisuuden myöntämistä tms.
Siinä olisi US:n tutkivalle journalismille hyvä teemakokonaisuus… 😉
Ilmoita asiaton viesti
Onko sulla Ari kunnon tietoa Alexander Duginista? Voisit vääntää kunnon tietopohjaisen artikkelin kaverista joka näköjään edelleen touhuilee Venäjän hallinnon kanssa tai suostumuksella.
Luulin jo että riitautui Putinin kanssa mutta touhu ilmeisesti jatkuu. Nopealla tsekkauksella vaarallinen ja vaikutusvaltainen kaveri. Yksi harvoja joka uskalsi haukkua Putinin petturiksi Itä-Ukrainan tilanteen surkeasta hoitamisesta ja on silti hengissä. Ilmeisesti kaverilla on kenraaleja takanaan.
Ilmoita asiaton viesti
Iltalukemista: Mihail Zygar, Putinin sisäpiiri: Nyky-venäjän lyhyt historia.(Otava 2016)
Ilmoita asiaton viesti
Aikaisemman työni tietojen perusteella (kokemus muutaman etelä-savolaisen ja -karjalaisen kunnan perusteella) jaottelisin näitä venäläisten kiinteistöomistuksia muutamaan ryhmään:
1. perusmökkiläiset: paljon lapsiperheitä, omistaneet mökin useita vuosia, käyvät säännöllisesti, näkyvät katukuvassa, maksavat veronsa ja maksunsa.
2. sijoitusmielessä rakennetut mökit: kalliit rakennuskustannukset, hulppeat sisustukset, asukkaat käyvät harvakseltaan, mutta kalastavat ja veneilevät, käyvät seurueiden kanssa, maksavat maksunsa, näkyvät kesäisin ravintoloissa yms. Asukkailla on usein kiinteistöjä muissakin maissa.
3. tontit, joille ei rakenneta, tai rakennetaan mutta kiinteistöillä ei käydä, tiemaksut ja kiinteistöverot jäävät maksamatta. Vaihtaneet omistajaa, paljon naisten nimissä olevia tontteja ja kiinteistöjä.
4. isoja leirikeskuksia, vanhoja lomarakennuksia tai kyliä. Ilmaistu aikeita aloittaa jotain toimintaa, joka ei toteutunut. Rakennuksia korjailtu vähän tai ei ollenkaan. Joitakin korjattu merkittävästi, sitten toiminta loppunut.
Muutama vuosi sitten kiinnitin huomiota siihen, että lainhuutotodistuksissa ei ollut venäläisistä syntymäaikoja, osoitteita tai passin numeroita. Suomalaista henkilötunnusta ei tietenkään useimmilla ole, ja ilmeisesti virtuaalisessa lomakepohjassa ei ole ollut kenttää tarkenteille. En ole seurannut, onko asia muuttunut.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän tiedusteluviranomaisia voi vain onnitella loistavasti toteutetusta operaatiosta, jossa on käytetty tehokkaasti hyväksi suomalaisten pohjattoman naiivia sinisilmäisyyttä (avainpoliitikkojen veisaama kertosäe: ”Meillä ei ole turvallisuusvajetta!”) sekä auliisti palveluitaan tarjoavia yhteistoimintakumppaneita:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110222557192_u…
”With friends like these, who needs enemies?” Kun maassa on näin kuurosokea ja korruptoitava virkamieskunta ja poliittinen koneisto, kuka enää tarvitsee vieraan vallan agentteja?
Ilmoita asiaton viesti