Vihreiden vahvin puheenjohtajaehdokas vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä täysin

Vihreiden nykyinen puheenjohtaja Ville Niinistö ajaa Vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi ensimmäisen kauden kansanedustajaa Emma Karia, joka on 31-vuotias Helsingistä kotoisin oleva vihreä ammattipoliitikko. Hän on toiminut Ville Niinistön erityisavustajana, joten Ville Niinistön mieltymykset Karia kohtaan ovat sangen ymmärrettäviä.

Syksyn 2018 jälkeen Suomelle tulee merkittäviä turvallisuuspoliittisia päätöksiä päätettäväksi, kiitos Ruotsille Ruotsin parlamenttivaalien jälkeen syksyllä 2018. Ruotsin takia meille on tärkeää tietää, millaisia ajatuksia Suomen suuntautumisesta idän ja lännen välillä on eri puolueissa. Kallistummeko Venäjään vai kallistummeko länteen Ruotsin viitoittamana. Asian lopullisesti ratkaisee turvallisuuspoliittinen linjauksemme, joissa puolueillamme on suuri rooli. Siksi myös Vihreitten näkemyksellä on suuri rooli.

Jos Vihreät valitsee puheenjohtajakseen Emma Karin, merkille pantavaa on, miten kovasti ja ankarasti hän vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Äärimmäisen kovasti, hänellä on kaikki vuoden 2015 eduskuntavaalikannanotot Natosta ovat punaisella. Eduskuntavaalien vaalikoneet ovat armottomia Suomen Nato-jäsenyydelle Emma Karin viitoittamana.

Onko Emma Kari Venäjään kallistuja vastustaessaan Suomen Nato-jäsenyyttä?

Emma Kari Ylen vaalikoneessa:

Nato-jäsenyys ei lisäisi Suomen turvallisuutta. Täyskäännös Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa linjassa aiheuttaisi pikemminkin jännitteitä ja vähentäisi vakautta. On maailmanrauhan kannalta oleellista, että on olemassa Suomen kaltaisia maita, jotka ovat sotilasliittojen ulkopuolella. Se antaa mahdollisuuksia edistää keskustelua ja toimia rauhanvälittäjänä. Mahdollisista liittoutumisaikeista tulee aina järjestää kansanäänestys.” (Ylen vaalikone 2015).

Helsingin Sanomain vaalikoneessa Emma Kari vastasi kysymysväitteeseen ”Suomen tulisi tällä vaalikaudella ryhtyä valmistelemaan hakemista Natoon.”, ja johon hän olisi täysin eri mieltä kuten Ylen vaalikoneessa:

Nato-jäsenyys ei lisäisi Suomen turvallisuutta. Täyskäännös Suomen linjan ulko- ja turvallisuuspoliittisessa linjassa aiheuttaisi jännitteitä ja vähentäisi vakautta. On maailmanrauhan kannalta oleellista, että on olemassa Suomen kaltaisia maita, jotka ovat sotilasliittojen ulkopuolella. Se antaa mahdollisuuksia edistää keskustelua ja toimia rauhanvälittäjänä. Mahdollisista liittoutumisaikeista tulee aina järjestää kansanäänestys. Liittoutumisaikeista tulee aina järjestää kansanäänestys.” (HS vaalikone 2015).

Helsingin Sanomille annettu vastaus vaikuttaa hyvin samanoloiselta kuin Ylelle antama vastaus. Sama vastaus löytyy myös kaikista muista vaalikoneista, joissa kysytään Emma Karin näkemystä Suomen Nato-jäsenyydestä.

Ei kai kukaan puolueen äänestäjä ole niin tyhmä, että äänestäisi henkilöä, joka on opetellut vastaukset kaiken maailman kysymyksiin ulkoa ilman omaa suurempaa järjenkäyttöä. Kysymys on nimenomaan järjestä, jota puoluejohtajalla pitää olla joka ikisessä kysymyksessä. Ainakin ulko- ja turvallisuuspoliittisesti Emma Kari ei osaa osoittaa vaalikonevastauksillaan suurempaa järjenkäyttöä, mitä minkä tahansa Suomessa toimivan puolueen puheenjohtajalta nykyisin on syytä odottaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu