Jussi Halla-aho on yhtä paljon vain omaa etua ajava kuin muutkin

"En minä lähde kaivamaan itselleni kuoppaa politiikassa ajamalla sellaista asiaa, joka ei voi toteutua. Suomen olisi ollut järkevää liittyä Natoon 25 vuotta sitten.", totesi Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Jussi Halla-aho eilen Brysselissä Suomen Nato-jäsenyydestä (HS 14.3.2017).

Jussi Halla-aho on ollut tämän saakka vankka Suomen Nato-jäsenyyden kannattaja. Hänen kantansa Natoon ja Suomen Nato-jäsenyyteen ovat olleet vaalikoneissa hyvin myönteisiä pitkäaikaisesti.

Halla-aho haluaisi Suomen liittyvän Natoon” oli lehtiotsikko Iltalehdessä vielä 19.2.2017 (IL 19.2.2017).

Kun Iltalehden toimittaja Kreeta Karvala kysyi haastattelussa Halla-aholta, ajaisiko hän Perussuomalaisten puheenjohtajana Suomen liittymistä Natoon, Halla-aho vastasi: ”Kyllä voisin tuoda asian keskusteluun perussuomalaisten sisällä, koska tästä ei ole käyty oikeastaan minkäänlaista keskustelua perussuomalaisissa.” ja jatkoi Suomen Nato-jäsenyydestä: ”En tiedä, pääsisikö Suomi tällä hetkellä Naton jäseneksi, mutta uskon, että Suomi ei pääsisi Naton jäseneksi silloin kun kriisi on päällä.

Halla-aho haluaa siis Suomen Nato-jäseneksi ”rauhan aikana”. Ajatuksiltaan Jussi Halla-aho on Nato-mies henkeen ja vereen, ja hän haluaa Suomen Nato-jäseneksi.

Miksi eilen Halla-aho kielsi Suomen Nato-jäsenyyden kuin Juudas?

Halla-ahon suhtautuminen Suomen Nato-jäsenyyteen ja Suomen EU-jäsenyyteen – siis eroon EU:sta ja eurosta – kuvaa hyviin, miten vain omaa asemaansa ajava Halla-ahokin on. Kun hän ei ole edes omille ajatuksilleen uskollinen, niin kuinka hän voisi olla uskollinen muille?

Suomen kansan selkeä enemmistö haluaa pysyä EU:ssa ja vastustaa EU-eroa selkeästi. Miksi Halla-aho vastustaa Suomen EU-jäsenyyttä ja haluaa Suomen eroon EU:sta – kaivaa siis itselleen kuoppaa -, kun Suomen Nato-jäsenyydestä hän puolestaan toteaa: ”En minä lähde kaivamaan itselleni kuoppaa politiikassa ajamalla sellaista asiaa, joka ei voi toteutua [koska enemmistö kansasta on liittoutumista vastaan].

Missä on Halla-ahon logiikka? Ei missään.

Halla-ahon kulloiset Nato- ja EU-kannat johtuvat siitä, että perussuomalaisten jäsenistössä EU-vastustus on suurta ja Nato-kannatus vähäistä. Halla-aho vain myötäilee perussuomalaisten jäsenistön kantoja tullakseen valituksi puheenjohtajaksi, hänen omista kannoista viis. Hän on siis vain kansan myötäilijä omaksi edukseen. Vaalitaktikoija henkeen ja vereen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu