Nyt mitataan hallitus: maakunta- ja sote-uudistus vai kireä maahantulopolitiikka

Hallituspuolueista Kokoomuksen ja Keskustan tuoreita kannanottoja Perussuomalaisten puheenjohtajavalintaan liittyen:

Kova paikka on tämä hallitukselle.”, toteaa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) Ilta-Sanomissa (IS 10.6.2017).

Vakavan pohdinnan paikka. Perussuomalaiset ei ole sama puolue kuin ennen.”, toteaa valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) Ilta-Sanomissa (IS 10.6.2017) ja Verkkouutisissa (Verkkouutiset 10.6.2017).

Petteri Orpo ja Juha Sipilä höpäjävät ja sekoilevat omiaan eikä noiden sanojen takana ole mitään todellista. Orpo ja Sipilä harrastavat vain poliittista peliä ja hurskastelua.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpolle on tärkeää saada läpi valinnanvapaus sote-uudistuksessa, ja ilman Perussuomalaisia Kokoomus ei valinnanvapautta saa. Jos hallitus kaatuu, sote kaatuu ja myös Kokoomuksen valinnanvapaus terveyspalveluissa kaatuu.

Kokoomuksen ykkösasia nykyhallituksessa on valinnanvapaus sote-uudistuksessa.

Keskustan Juha Sipilälle on tärkeää saada läpi maakuntauudistus, ja ilman Perussuomalaisia Keskusta ei maakuntauudistusta saa. Jos hallitus kaatuu, maakuntauudistus kaatuu.

Keskustan ykkösasia nykyhallituksessa on maakuntauudistus, sote-uudistus tulee vasta sen jälkeen.

Kaikki kortit ovat nyt Jussi Halla-ahon käsissä ja Halla-aho niitä käyttää. Hallitus tulee kiristämään maahantulopolitiikkaa hallitusohjelman mukaiselle tasolle. Kokoomuksen ja Keskustan alkuperäinen idea oli, että maahanmuuttoasiat olisi kirjattuna hallitusohjelmaan, mutta niitä ei toteutettaisi kuin ”kirjaimellisesti”.

Orpo ja Sipilä olisivat valmiit liittoon vaikkapa pääpirun tai Hitlerin kanssa varmistaakseen Kokoomukselle tärkeän valinnanvapauden sotessa ja Keskustalle tärkeän maakuntauudistuksen.

Kokoomus ja Keskusta tulevat hyväksymään kaikki Halla-ahon esitykset maahantulopolitiikan kiristämisessä. Kokoomus ja Keskusta eivät hallitusta kaada, koska maakunta- ja sote-uudistukset ovat puolueille niin tärkeitä. Jos hallitus kaatuu, kaatuu myös uudistukset. Nuo uudistukset eivät ole kynnyskysymyksiä Perussuomalaisille hallituksessa ololle.

Nyt etenkin Kokoomuksesta esitetyt maahanmuuttoystävälliset ja näemmä-”liberaaliset” puheet ovat täydellistä hurskastelua ja Kokoomus tulee kiltisti hyväksymään ja toteuttamaan ne maahantulopolitiikan kiristykset, mitä hallitusohjelmaan on kirjattu ja mitä Halla-aho vaatii. Halla-aho on nyt kuninkaantekijä omalle puolueelleen, jolla ei ole mitään hävittävää, mutta Kokoomuksella ja Keskustalla on.

Kokoomus ja Keskusta eivät tule aloittamaan uusia neuvottelua sote-uudistuksesta pienten oppositiopuolueiden kanssa. Kokoomus ja Keskusta eivät kaada hallitusta.

Politiikka on raadollista. Kokoomus ja Keskusta ostavat maakunta- ja sote-uudistuksen maahantulosäädösten ja maahantulopolitiikan kiristämisellä. Osa Kokoomuksen kannattajista ei tätä tule hyväksymään edes hammasta purren.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu