Olisiko hänestä uusi yllätysnimi Vihreiden puheenjohtajaksi?

Kuka olisi sopiva Vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi ja vetämään vaalivankkureita?

En ole oikein vihreiden ehkä vihervasemmiston äänestäjäkuntaa. En siis sinänsä ole kiinnostunut heidän asioistaan.

Katsoin viikko sitten torstaina Ylen A-talkia (Yle Areena 18.10.2018), jossa yhtenä vieraana oli Vihreiden kansanedustaja Hanna Halmeenpää Oulun vaalipiiristä. En ole ollenkaan ollut hänestä tietoinen ennen tuota TV-lähetystä enkä tiedä hänen taustoja muutoinkaan kuin mitä tuosta ohjelmasta tuli esille. Hän kuitenkin herätti mielenkiinnon esiintymisellään. Mikäs poliitikko tämä oikein on?

Hän teki jotenkin positiivisen vaikutuksen. Ulkonen olemus ja käyttäytyminen olivat miellyttävää, hän puhui selväsanaisesti kakistelematta ja hänessä oli poliitikoksi se poikkeus, että hän kuunteli tarkkaavaisesti, mitä muut sanoivat. Hänen puheensa oli asiasisältöistä ilman agitaatioita, jota olemme saaneet kuulla poliitikkoesiintymisissä kyllästymiseen saakka. Esiintymisensä perustella hakkaa tullen mennen emmakarit, toukoaallot ja villeniinistöt.

Simon Elokin tuli hänen kanssaan hyvin toimeen, vaikka Elo on puoluekentässä ihan toiselta laidalta. Oikeastaan hakkasi rauhallisilla argumenteillaan aggressiivisesti kiihkoilleen jyrkkäkantaisen Elon.

Olisiko hänestä puheenjohtajaksi? Vaikutuksen hän ainakin teki esiintymisellään.

Poliitikkojen olisi syytä muistaa, että uutta äänestäjäkuntaa saa vain rauhallisella, asiasisältöisellä ja ihmisläheisellä käytöksellä, sen sijaan vanhaa äänestäjäkuntaa voidaan pitää puolueaitauksessa myös agitaatiolla, riidanhaastamisella, jyrkkäkantaisuudella ja melskaamisella.

Tuo ohjelma on vielä katsottavissa Ylen Areenassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu