SDP:n Rinne ja hovioikeuden tuomio, onko hänellä sopiva luonne pääministeriksi?

SDP:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne on ammattiyhdistysjohtaja. Hän on johtanut ammattiurallaan kolmea ammattiliittoa 13 vuoden ajan vuodesta 2002 vuoteen 2015, jolloin nousi eduskuntaan ensimmäiselle kaudelleen. Rinne johti Toimihenkilöliitto ERTO:a vuosina 2002–2005, Toimihenkilöunioni TU:ta vuosina 2005-2010 ja Ammattiliitto Prota vuosina 2011–2014.

Toimihenkilöunioni TU ja Ammattiliitto Suora yhdistyivät vuoden 2011 alusta ja uuden ammattiliiton nimeksi tuli Ammattiliitto Pro. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin tuolloin TU:n puheenjohtaja Antti Rinne.

56-vuotias Antti Rinne on ay-liikkeen kasvatti henkeen ja vereen. Valmistuttuaan lakimieheksi vuonna 1987 hän toimi Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n järjestösihteerinä sekä myös lakimiehenä Mäntsälän kaupungin palveluksessa, jossa hänen isänsä toimi kaupunginjohtajana.

Näin se SDP:n hyväveliverkosto toimi tuolloin isältä pojalla samassa suvussa ja samassa kaupungissa. SDP toimi tuolloin, kuten on toiminut aiemmin ja kuinka se toimii vieläkin. Voiko jokin puolue olla enempää irrallaan nyky-yhteiskunnasta kuin mitä SDP?

Antti Rinne on ollut siis ay-liikkeen kasvatti 25-vuotiaasta saakka nyt 31 vuoden ajan. Hän on kasvatti henkeen ja vereen, jonka ajatusmaailma ei enää aikanaan omaksutusta muutu, vaikka kuinka yrittäisi. Antti Rinteessä SDP on valinnut olemassa olon roolinsa ay-liikkeen käsikassarana, ei omana ja omilla voimillaan toimeentulevana poliittisena voimana.

Tuon kaiken me olemme nähneet, kuinka SDP toiminut poliittisena voimana suhteessa istuvaan hallitukseen. Kiky-sopimus ja poliittisluoteiset ay-lakot sekä mielenilmaukset hallituksen lainsäädäntöhankkeisiin liittyen esimerkkeinä. Joko SDP on ottanut poliittiseksi kassarakseen ay-liikkeen tai ay-liike on ottanut poliittiseksi käsikassarakseen SDP:n. Toimintatapa tuolla parivaljakolla on sama kuin viimeisiin voimainponnistuksiin pyrkivällä Venäjällä. Jos ei muuta ole jäljellä, niin sitten ydinaseet päämääriin pääsemiseksi.

                                                                                    ****

Hovioikeus piti Antti Rinteen sakot työkiistasta voimassa – Lisäksi Rinne joutuu maksamaan Metsäteollisuudelle 16 000 euroa oikeudenkäyntikuluja” on uutisotsikko Ylellä tänään (Yle 20.12.2018).

SDP:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne sai sakkotuomion koskien työtaistelun aikaistamista metsäteollisuusyhtiöissä vuonna 2011. Rinne toimi tuolloin Ammattiliitto Pron puheenjohtajana.

Asiaa käsiteltiin nyt hovioikeudessa. Helsingin hovioikeus piti voimassa SDP:n puheenjohtajan sakkotuomion, jonka käräjäoikeus oli hänelle langettanut vuonna 2016. Hovioikeus määräsi Rinteen maksettavaksi yhteensä 16 000 euroa.

Harva puolueen puheenjohtaja on noin tuomittu oikeudessa.

Käräjäoikeuden mukaan SDP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Rinne on syyllistynyt työriitojen sovittelussa annetun lain rikkomiseen. Rinteen johtama Ammattiliitto Pro aikaisti tuolloin ilmoittamaansa lakkoa, koska heidän tietojensa mukaan työnantajat olivat aloittaneet laajamittaisen rikkureiden värväämisen. Rinne sai toiminnallaan vastaansa Stora Enso, UPM:n ja Metsä Groupin, käytännössä siis koko Suomen metsäteollisuuden.

Rinne on siis valmis tarvittaessa rikkomaan myös lakia, jos muutoin ei päämääriin päästä.

Mikäli Rinne tai Metsäteollisuus eivät valita hovioikeuden päätöksestä korkeimpaan korkeuteen ja mikäli valitustapauksessakin korkein oikeus ei ottaisi tapausta käsittelyynsä, on tuomio lopullinen.

                                                                                    ****

Rinne on ay-rettelöitsijä. Harvassa on ne ay-rettelöitsijät, jotka ovat joutunee selvittelemään asioitaan työnantajaliittojen kanssa oikeudessa. Rinne on joutunut jo kahdesti.

Tuo aikaisempi kerta tapahtui vuonna 2010-luvun alkupuolella ja korkeimman oikeiden päätös annettiin 2014, jolloin Rinne oli jo siirtymässä politiikkaan SDP:n ay-liikeveturina.

Rinne on näköjään siis valmis rettelöimään jopa korkeinta oikeutta myöten.

Tuolloin 2010-luvun alkupuolella rangaistusta Rinteen johtamalle Ammattiliitto Prolle vaati yhteensä 16 Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritystä. Korkein oikeus linjasi kuiteinkin syksyllä 2014, etteivät työtaistelun kohteena olleet yritykset olleet kiista-asiassa osapuolena, vaan asianomistajana olisi ollut työriidan neuvotteluosapuolena tuolloin toiminut Prota vastaava Teknologiateollisuus. Rinne sai tuolloin korkeimmassa oikeudessa vapauttavan päätöksen.

Nyt tuo Suomen korkeimpia oikeusasteita kiertänyt rettelöitsijä pyrkii jopa Suomen pääministeriksi. Millään ei ole näköjään mitään rajoja Suomen maassa.

Pääministeriydessä kyse on ihmisen luonteesta. Vänkääjä ja riidanhaastaja ei saa asioita aikaan. Jos ei ole oikeaa luonnetta eikä sitä kautta kykyä, älä edes pyri pääministeriksi.

Henkilö, joka on oikeassa olonsa todistaakseen valmis käymään oikeutta oikeuden korkeimpaan asteeseen saakka, ei ole alkuunkaan pätevä Suomen pääministeriksi. Luonne on vain yksinkertaisesti väärä. Kaikkien pienimmistäkin asioista oikeutta käyvä riidanhaastaja ei ole sovelias pääministeriksi. Kukaan ei suostu sellaisen kanssa yhteistyöhön, jolla ei ole riittävästi näyttöä yhteistyökyvykkyydestä ja sopimisesta asioida yhteistyössä.

Luonteesta puolesta Rinteestä ei siis ole pääministeriksi. Luonteensa puolesta häneen ei ole mitään näyttöä tuohon virkaan.

Säälin niitä ihmisiä, jotka voivat äänestää kyseistä herraa ja kyseistä puoluetta niin, että Antti Rinteestä voisi tulla Suomen pääministeri vuodesta 2019 alkaen. Toivottavasta hänestä ei siis tule pääministeriä eivätkä mitkään muutkaan puolueet häntä ja SDP:tä avusta tuon pestin saamiseen.

Tämä kirjoitus on rankka. Parempi kuitenkin tylyttää jo nyt riittävästi, ettei vahinkoa tapahtuisi. Sopimaton mikä sopimaton. Ay-jyrä mikä ay-jyrä. Ei muutu luonteeltaan muuksi, mitä mies on.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu