Perussuomalaisia ei voi syyttää ainakaan isänmaallisuudesta Suomea kohtaan

Ylen kysely turvallisuuspolitiikasta: SDP, vasemmistoliitto, vihreät ja perussuomalaiset valmiita vähentämään hävittäjien määrää” on tuore uutisotsikko Ylen sivuilla (Yle 19.1.2019).

Myös Perussuomalaiset haluaa siis vähentää hävittäjien määrää suunnitellusta 64 hävittäjästä. 64 hävittäjää on se määrä, minkä mukaan tarjouspyynnöt puolustushallinto on jo tarjoajille lähettänyt.

Perussuomalaiset on nyt liittynyt vihervasemmiston linjaan Suomen keskeisessä turvallisuuskysymyksessä. Kyse on Suomen sotilaallisesta turvallisuudesta suhteessa Venäjään. Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén on useasti osoittanut myönteistä suhtautumista Venäjään ja Venäjän sotilaallisiin toimiin Euroopassa (US-blogi 6.9.2018). Onko Packalénin linja vallannut kokopuolueen?

Perussuomalaisten kanta Suomen keskeisessä turvallisuuskysymyksessä on siis sama kuin SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden. Perussuomalaisten kanta on eri kuin Kokoomuksen, Keskustan, RKP:n Kristillisdemokraattien ja Sinisten. Perussuomalaiset on irtautunut porvaririntamasta.

Suomen sotilaalliselle turvallisuudelle on nyt asetettu kaksi vastakkaista linjaa, joista äänestetään ensi keväänä. Perussuomalaisten turvallisuuslinja on yhtä kuin vihervasemmiston linja.

Ruotsissa Ruotsidemokraatit eivät ikinä voisi tehdä samaa Ruotsin sotilaalliselle turvallisuudelle kuin mitä sen aateveljet täällä Suomessa tekevät Suomen sotilaalliselle turvallisuudelle.

Monet pitävät perussuomalaisia isänmaallisina, jotka pyrkivät edistämään Suomen turvallisuutta. Tämän jälkeen varmaan monet perussuomalaista puoluetta kannattaneet ajattelevat toisin. Toivottavasti ajattelevat ja osaavat ajatella.

Tuon Perussuomalaisten hävittäjäkannanoton perusteella puoluetta ei voi syyttää ainakaan isänmaallisuudesta eikä Suomen sotilaallisen turvallisuuden ajamisesta. Perussuomalaiset tekevät kaiken pelkästään sillä perusteella, minkä arvioidaan lisäävän kannatusta. Eduskuntavaalit lähestyvät ja puolueet haluavat vastustaa kaikkea sitä, minkä he arvioivat kasvattavan suosiota.

Itse päämäärillä ei Perussuomalaisille ole niin väliä. Perussuomalaisten sokea piste on Sininen tulevaisuus. Perussuomalaiset eivät voi kannattaa mitään sellaista, mitä siniset kannattavat.

Tuo tuosta Perussuomalaisten äkkiväärän politiikan teon järkevyydestä.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu