Perussuomalaiset tulevat tekemään sen taas ja nousevat toiseksi suurimmaksi
Tänään oli nähtävissä huolestuttavia ilmeitä sekä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen ja Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon naamalta.
Voin kuvitella heidän ajatuksensa: ”Voi ei, joko taas jo kolmannen kerran peräkkäin!”.
Rinteen ja Orpon ajatukset Sipilän ja Haaviston ajatusten ohella on satavarmasti ollut, että Perusuomalaisten hajaantuminen sinisiin ja perussuomalaisiin olisi ollut kuolinisku Perussuomalaisille marginaaliliikkeeksi, jota ei enää olisi tarvinnut huomioida politiikanteossa ja vielä vähemmän vuoden 2019 hallituksen muodostamisessa.
Nyt ehkä jo viisaimmat heistäkin ymmärtävät, että mikäli Perussuomalaiset ei olisi revennyt kahdeksi poliittiseksi puolueeksi, Perussuomalaiset olivat näivettyneet hallituksessa marginaalipuolueeksi. Puolueen hajoaminen oli Perussuomalaisten pelastus. Tuossa asiassa Sipilä ja Orpo olivat hieman vajaalla älyllä liikenteessä kesällä 2017.
Sipilälle ja Orpolle kuvio oli puhdasta politiikantekoa, josta nyt he tulevat maksamaan hintaa:
”Keskustelut käyty. Yhteinen esityksemme Kesk./Kok. eduskuntaryhmille: ei edellytyksiä jatkaa yhteistyötä Halla-ahon johtaman PS:n kanssa.” oli Sipilän Twitter-viesti kesäkuun 12. päivänä 2017.
”Tein selväksi Orpolle ja Sipilälle, että nykyinen hallitusohjelma ja turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma riittävät perussuomalaisille, mutta edellytämme, että yhdessä sovitusta pidetään tarkasti kiinni.” oli Halla-ahon vastaus Facebookissa samana päivänä.
Keskustassa ja Kokoomuksessa kuten myös muissa puolueissa huokaistiin helpotuksesta. Hajaannuksella oli saatettu Perussuomalaiset marginaaliin ja lisäksi puolueesta lähteneet ministerit olisi saatettu asemaan, jossa ne eivät tulisi haastamaan hallituksen yhtenäisyyttä. Sinisille hallituksen hajoaminen ja joutuminen oppositioon Perussuomalaisten viereen olisi ollut katastrofi. No, puolue kannatuksensa puolesta on muutoinkin ollut katastrofi.
Kun Perussuomalaiset menivät tai kun Keskusta ja Kokoomus ottivat Perussuomalaiset hallitukseen vuonna 2015, monissa puolueissa Kokoomuksen ja Keskustan ohella oltiin sangen varmoja, että perussuomalaisen liikkeen kannatus sulaa ja häviää. No, niin kävikin aluksi.
Kevään 2015 eduskuntavaaleissa Perussuomalaiset saivat 17,7 prosentin kannatuksen ja 38 kansanedustajaa. Syyskuussa 2015 Ylen kannatusmittauksessa Perussuomalaisten kannatus oli pudonnut jo 10,7 prosenttiin ja vuoden 2017 heinäkuussa 7,6 prosenttiin. Lokakuussa 2017 puoleen hajaannuttua kannatus oli alimmillaan 6,9 prosentissa.
Puolueiden kannatuskehityksiä marraskuulle 2018 saakka voi käydä tarkastelemassa Ylen sivuilta (Yle 4.2.2016).
Suomalaiset ”vanhat” puolueet ovat esittäneet kaiken aikaa kantanaan, että paras tapa hallita populistisia liikkeitä on ottaa ne mukaan päätöksentekoon. Ajatus ja idea on ollut, että näin populistiset liikkeet menettävät kannatustaan ja sulavat pois. Tuota viestiä on tyrkytetty kovasti myös Ruotsiin, jossa puolueilla ei ole ollut halukkuutta ottaa Ruotsidemokraatteja hallitukseen.
****
Jos ja kun Perussuomalaiset nousevat toiseksi suurimmaksi puolueeksi kuten nyt vahvasti näyttää muiden puolueiden maito- ja lihaveroa tihkuvan ilmastonmuutossekoilun johdosta, on tilanne todella mielenkiintoinen, jos ”vanhojen” puolueiden kannanottoja etsitään ja muistellaan menneiltä vuosilta. Perussuomalaisten nouseva kehityssuunta vain generoituu ja vahvistuu, ja tätä kehityssuuntaa etenkin Orpo on tämän päivän typerillä puheilla vain edistänyt.
”Petteri Orpo ei luota Ylen gallupin tulokseen eikä lämpene hallitusyhteistyölle perussuomalaisten kanssa: ’Erittäin, erittäin vaikeaa’” (Iltalehti 29.3.2019).
Kyllä kaveri siis osaa ollakin tyhmä. Ääliöitten ääliö. Tuostakin kannanotosta Perussuomalaiset saa kiittää Orpoa, kun kannatus taa nousi muutaman kymmenyksen.
Suomalaiset eivät pidä syrjinnästä ja nurkkaan ajamisesta.
Nyt Perussuomalaisista tulee kaikkien muiden puolueiden vastustaja ja sylkykuppi, mikä vain vauhdittaa Perussuomalaisten kannatuskehitystä. Näin on käynyt ennenkin. Jonkin osapuolen karsinointi nurkkana ärsyttää suomalaisia ja saa kansan liikkeelle vaaliuurnille.
Jos Perussuomalaiset nousevat toiseksi suurimmaksi puolueeksi, Keskusta ja Kokoomus eivät paljonkaan voi huudella ja esitellä kannanottojaan hallituksesta Perussuomalaisten takaa. SDP on eri asemassa, mutta voisiko se ohittaa Perussuomalaiset sen vakiintuneen käytännön perusteella, mitä demokraattisessa Suomessa on noudatettu hallituksen muodostamisessa.
Ei voi.
”Halla-ahon perussuomalaisten kanssa hallitukseen? – 2 puolueelta suora ”ei”, 2 voisi harkita” oli uutisotsikko Uudessa Suomessa viime syksynä (Uusi Suomi 12.9.2018):
SDP: Epätodennäköistä, Kokoomus: Mahdollista mutta epätodennäköistä, Keskusta: Mahdollista, Vihreät: Ei, Vasemmistoliitto: Ei, Suomen ruotsalainen kansanpuolue: Lähes varma ”ei” ja Kristillisdemokraatit: Mahdollista, hallitusohjelma ratkaisee.
Kyse oli siis siitä, voiko Perussuomalaisten kanssa olla samassa hallituksessa.
Monet ”vanhat” puolueet ovat lähestymässä Ruotsia siinä, että Perussuomalaisia pitäisi käsitellä kuten Ruotsissa Ruotsidemokraatteja käsitellään. Siis eristää omaan karsinaansa.
Se niistä suomalaisista opeista Ruotsille ja koko muulle Euroopalle populistien ”kotouttamisesta”. ”Kotouttaminen” oli hyvä asia niin kauan kuin ”kotoutettava” oli Timo Soini, mutta ei enää, kun "kotoutettava" olisi Jussi Halla-aho.
Voi jessus tätä suomalaista politiikan tekoa, kuinka vähän järkeä siinä käytetään.
”Jos ja kun Perussuomalaiset nousevat toiseksi suurimmaksi puolueeksi kuten nyt vahvasti näyttää muiden puolueiden maito- ja lihaveroa tihkuvan ilmastonmuutossekoilun johdosta”
Kiteytit hyvin syyn nähtävissä olevaan kehitykseen. Kyse ei suinkaan ole maahanmuutosta, vaan muusta järjenkäytöstä. Kaikki muut puolueet ovat aloittaneet vaalipuheensa tuolla uskonnonomaisella ilmastonmuutosliturgialla olettaen, että sitä ei saa unohtaa. Se on oikeastaan ainoa asia, josta olen varauksetta persujen kanssa samaa mieltä ja ikävä kyllä muista puolueista ei löydy vastaavaa järkeä. Vaikka niistä löytyy muutoin paremmin itselleni sopivaa näkemystä.
Ilmoita asiaton viesti
Nimenomaan ilmastoliturgia on se jolla persut erottuvat kaikista muista. Maahanmuuttopolitiikassa ainakin kok ja kepu jo pelästyivät ja siirtyivät kovasti persujen suuntaan.
Minäkin liikkuvana äänestäjänä joka ei ikipäivänä hyväksy persujen avointa rasismia saattaisin jopa äänestää yhtä maltillista naantalilaista perussuomalaista ellei samassa vaalipiirissä olisi Ville Tavion kaltaista hahmoa.
Uskon että monelle muulle suurinpiirtein kaltaiselleni tuokaan ei ole ylivoimainen este. Minulle näissä vaaleissa on kertakaikkiaan mahdottoman tuntuista löytää äänestettävä.
Ilmoita asiaton viesti
Ja jos oikeasti meinaa käsi lipsahtaa PS:n äänestämiseen, kannattaa katsoa vielä kerran se kuuluisa vaalivideo. Eiköhän se anna riittävän suojarokotteen.
Ilmoita asiaton viesti
Ei huolta, kuten sanottu Tavio toimii jo rokotteena ja jos sen teho laskisikin, mainitsemasi video ja persujen puheenjohtajisto ehkäisee tartuntaa yhtä tehokkaasti kuin jos hakeutuisi desinfioituun happitelttaan.
Ilmoita asiaton viesti
Muutama ennakoiva oletus siitä mitä saamme vielä nähdä.
Hallitsematon maahanmuutto ja ns. ilmastohysteria tuovat molemmat ääniä PS:lle. Oletan että kansan keskuudesta maahanmuutto tuo vielä enemmän ääniä kuin ilmastonmuutos.
Lisäksi ilmaston suhteen näen ettei sille voida enää mitään. On sanottu että ihminen mieluummin kuolee kuin köyhtyy. Ilmastosta tuleekin maapallolla niin kuuma, että Suomi on kohta ilmastopakolaisten kohteena. Eurooppa on jo kohta hätää kärsimässä, koska sen viljelymaatkin vähenevät. Ilmastopakolaisten tuloon pitää jo nyt alkaa varautua.
Tiedän että ei ole poliittisesti korrektia sanoa mitään Raamatusta, mutta sanon kuitenkin: Ilmastonmuutos on selvästi ennustettu monessa kohdinsiinä kirjassa. Jopa New York times lehti viittasi taannoin Ilmestyskirjaan käsitellessään mm. Eufratin kuivumista, joka johtuu nimenomaan ilmastonmuutoksesta.
Meillä vastaavaa rohkeutta mediasta ei löydy. Johtuen lähinnä siitä että mediamme on vihervasemmistolaisten toimittajien hallinnassa. Tähän pitää saada muutos, sillä jo spn-avioliittolain yhteydessä media puolueellisena muokkasi mielipiteitä spn-avioliiton taakse, jonka seurauksista, eli ns. kaltevasta pinnnasta, kärsimme koko yhteiskuntana jo nyt monin eri tavoin.
Ville Tavio on oikeassa esim. siinä että EU on jo liittovaltio. EU joutuu taloudelliseen kriisiin Italian velkojen takia. EU jakaantuu tulevaisuudessa ytimeen, ja löyhempään liittoon. Suomi jää todennäköisesti ulos ytimestä, koska meille itsenäisyys on kuitenkin tärkeämpi kuin raha eli talous. Otamme mahdollisesti markan takaisin.
Persut ja KD ovat löytäneet yhteisen linjan sananvapauden ja uskonnonvapauden puolustamisessa. Sinänsä hieno asia. Jopa facebookissa on saanut bannia kun on todettu että ”sananvapaus kuuluu jokaiselle”. KD:n Aki Ruotsalasta tulee vielä uskonnon- ja sananvapauden menetyksen sijaiskärsijänä, ja myös asiantuntevana, huomattava poliitikko maahamme. Hänhän jo voitti erään mittelön uusien vaaliehdokkaiden kesken.
Persuilla on myös vaalien kauneuskuningatar Laura Huhtasaari, joka on ollut haastatteluissa sivussa, mutta hänen aikansa tulee vielä. Hän kunnioittaa myös kristillisiä arvoja, ja on hyvä lisä siten Halla-Ahon rinnalla. Lauran saama käsittämätön kritiikki, ja nyt viimeksi hengen menetyksellä uhkailu, sataa myös persujen laariin.
Kirkko jakaantuu kahtia, mutta usko ei silti häviä, vaan päinvastoin vahvistuu, koska hyvinvointiin ei voida enää luottaa ja turvata. Suomi pärjää kyllä maailman melskeestä huolimatta. Nyt tulevat vaalit näyttävät sen tien mitä haluamme kulkea.
Ilmoita asiaton viesti
Heh joo, varmaan Ari Pesonen (ja Matti Viren ja Arto Luukkanen) ovat innostuneita siitä, että heidän vaaliennustuksensa löytyy jo Ilmestyskirjasta…
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä jokainen varmasti miettii miten tässä ilmastokysymyksessä tulee ihmiskunnalle käymään. Se ei välttämättä näy vielä kaikilta osin meidän sukupolvemme aikana, vaikka paljon jo näkyykin, mutta seuraavat sukupolvet saattavat jo elää sen haittojen keskellä.
Monet näkevät että köpelösti meille käy, ihan puhtaalla logiikalla, joka nojaa ihmismielen tuntemukseen ja ihmisten poliittiseen vastuuntuntoon, silloin kun toisessa vaakakupissa on ilmasto ja toisessa työpaikkojen menetykset.
Kun mietitään näin suuria kysymyksiä, kuten ihmiskunnan kohtaloa, niin ihmismielessä kyllä liikkuu silloin muitakin kuin poliittisia ajatuksia. Herää varmasti myös kysymys mitkä ovat ylipäätään poliittisen toiminnan mahdollisuudet tässä kysymyksessä. Minä näen että ilmastokysymyksen muuttuminen poliittiseksi juuri estää ilmastonmuutoshaittojen hallintaa.
Ja kun liikutaan kohtalonkysymysten parissa, ko. kysymykset menevät hyvin lähelle jokaisen ihmisen maailmankatsomusta. Ja siinä taas ollan uskon oletusten varassa. Ja suomalaisten yleisin usko on kristillinen usko. Ei pitäisi olla minkäänlainen häpeä viitata vaikka vain epäsuorasti Raamatun ilmoitukseen.
Olen em. kirjoituksessani koittanut antaa muitakin kuin politiikan näkökulmia. On mielestäni mielenkiintoista huomata että ilmastonmuutos on hyvinkin tarkasti ennustettu Raamatussa. Sitä ei voi kukaan kiistää. En sitä ala nyt tarkemmin selvittämään. Myöhemmin sitten, jos antaa aihetta.
Ottavatko ihmiset tämän sitten huomioon, on maailmankatsomuskysymys. Maailmankatsomus määrää taas hyvin pitkälle sen millaisen politiikan näkee parhaimpana.
Politiikka on vain väline, ja se sinänsä ei ole ratkaisevassa asemassa, koska se vain heijastelee ihmisten arvoja ja käsityksiä.
Stressitohtori Pertti Pakarinen totesi aikanaan että politiikka on oppi tahallisesta väärinymmärtämisestä. Näin se usein on, ja myös siksi ilmastokysmykseen ei tulla saamaan mitään olennaista parannusta.
Eli ”ihmiset kuumuudesta syystänsä kärsivät”, kuten Raamattu toteaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei pitäisi olla minkäänlainen häpeä viitata vaikka vain epäsuorasti Raamatun ilmoitukseen.” Rehellisesti sanoen, kyllä pitäisi. Ilmastonmuutos on tieteen ja politiikan ongelma.
Ilmoita asiaton viesti
Soinin jytkyt tähtäsivät lähinnä silloisten persujen perusPOMON intohimosalkkuun, ministeriauton takapenkkiin ja rukousaamiaisreissujen bisnesluokkiin…
…Mutta mihin tähtää Halla-ahon persut agendoillaan ja ohjelmallaan ja tulisiko niillä onnellisten maan onnelliset suomalaiset vieläkin onnellisimmiksi ja nykyistäkin hyvinvoivimmiksi-KAIKKI suomalaiset…?! (-Epäilen…?)
– Se selvinnee viimeistään silloin, jos nyt, mahdollisen kakkossijan jälkeen tulisi neljän vuoden kuluttua paalupaikka ja ja pääministeriys..:?
Ilmoita asiaton viesti
Persujen (kuten minkä tahansa muunkin puolueen) kannattajissa on varmaan myös ”avoimia rasisteja”, mutta en ole havainnut puolueen hyväksyvän tällaista toimintaa.
Kehitysmaaperäisen maahanmuuton vastustaminen ei ole rasismia, ja tämäkin arvioidaan tapauskohtaisesti. Hyvin harva vastustaa sellaisen henkilön maahanmuuttoa, jonka osaamiselle ja ammattitaidolle on kysyntää suomalaisessa työelämässä. Ihonvärillä tai kansallisuudella ei ole merkitystä, jos tämä perusedellytys täyttyy.
Ilmoita asiaton viesti
Näin on. Ammattilaiset ovat aina tervetulleita. Ja kohtuullinen apu annetaan muillekin mutta sitä ei pidä antaa ilmaiseksi. Halu työhön ja kielen oppimiseen on oltava. Sosiaaliturva pitäisi olla määräaikainen, maksimi vuosi.
Ilmoita asiaton viesti
#27
Persujen (kuten minkä tahansa muunkin puolueen) kannattajissa on varmaan myös ”avoimia rasisteja”, mutta en ole havainnut puolueen hyväksyvän tällaista toimintaa.
…………………………
”Hyväksyvän”???
Puolueen johto kannattaa rasistisen vihapuheen hyväksymistä.
Ilmoita asiaton viesti
Niinhän siinä saattaa, ja toivottavasti käykin.
Nuo vaalilupaukset ovat sitä metkaa tavaraa.
Luvataan sata miljoonaa sinne ja sata miljoonaa tänne. Kuka äänestäjä, tavallinen tallaaja, ylipäätään ymmärtää kun sanotaan että ”sata miljoonaa” koulutukseen? Mitä tuolla 100 milj. saadaan? Montako opettajaa tai mitä muuta tahansa?
Ja sitten kun vaalit on ”voitettu” niin voidaan vain ykskantaan todeta että ”nyt ei ole varaa, täytyy säästää”.
Parashan näistä oli Rinteen lupaus ”vaalitentissä”: 100 euroa jokaiselle eläkeläiselle, ei kun siis niille joiden eläke on enintään 1 500;-/kk. No siis ei ensimmäisenä vuonnna, no siis toisena vuonna 30;-, ja siten toisena 30;-, no siis vaalikauden aikana 100;-, jos siis on taloudelliset mahdollisuudet.
Eikö juuri lupausten anaminen, yksiselitteisten, tietylle kohteelle, ole sitä karkeinta populismia? Luvataan jokaiselle yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista hyvin tietäen että lupaukseista ei tarvitse pitää kiinni, aiona voidaan vedota ”suhdanteisiin” ja ”talouskehitykseen” ja ties mihin.
Perussuomalaiset eivät ole lupailleet mitään, ei euroakaan mihinkään, tosin en edes ole lukenut vaaliohjelmaa.
Perussuomalaiset sanovat että säästetään toissijaisista menoista ja käytetään raha siellä missä sitä eniten tarvitaan.
Että ei tuhlata miljardeja turvapaikkashoppaajiin kun omille vanhuksille ei riitä ihmisarvoista hoitoa.
Ilmoita asiaton viesti
Raatikainen, olen taas kerran kanssasi täsmälleen samaa mieltä!
Vaikka maailma menee kuin menee, meillä on onneksi toisemme!
Tuskin enää muistan aikaa, jolloin olemme olleet asioista eri mieltä. Mitähän ne muuten olivatkaan…?
Ilmoita asiaton viesti
Yle julkaisi tänään tällaisen mobilen.
Puolueiden kannatuksen vaihtelut äskettäisien vuosien aikana.
Äänestäjä on kuin la Donna e mobile – vaihtelevainen.
Suosion vaihtelut suuria ja äkkinäisiä.
Vielä ehtii tapahtua paljon ennenkuin uurnat kootaan 14.4.2019.
https://yle.fi/uutiset/3-10705240
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä Pesosen kanssa siitä, että Orpon ulostama mielipide ja kieltäytyminen yhteistyöstä jo ennen vaalitulosta on käsittämätöntä etenkin juuri nyt, kun vaaleihin on aikaa vain pari viikkoa!
On kuitenkin ennen aikaista alkaa nuolaisemaan, sillä gallupit on galluppeja. Minulla on sellainen kutina, että kokoomus nousee tämän hetkisestä n.2% ja SDP laskee yli 3%. Perussuomalaiset kiilaavat sinne sekaan ja lopullinen tulos on näiden kolmen puolueen osalta hyvin lähellä toisiaan. Keskusta petraa myös lopussa, mutta kannatus jää 15% jommalle kummalle puolen ja näin ollen on merkittävä ”apupuolue” hallitusneuvotteluissa eri kokoonpanoja muodostettaessa.
Vihreät jää nykyiseen, mutta pidemmällä aikavälillä tulevat taistelemaan suurimman puolueen paikasta. Ehkä jopa tämän jälkeisissä vaaleissa?
Ilmoita asiaton viesti
Ei Orpo voi oikeastaan muuta. Se olisi aika härski takinkääntö jos yhtäkkiä PS:n arvopohja kelpaisikin. Uskon, että Orpo luotti siihen, että PS tulee kuihtumaan pois 2017 tapahtumien jälkeen, ja laittoi all-in. Arvio meni totaalisen pieleen, ja tässä nyt ollaan.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin. Ja onhan tämä nähty kuinka hallituskiimassa arvopohjat ja vaalilupaukset laitetaan romukoppaan. Eikä tuossa mielestäni ole mitään erikoista, sillä jokainen joutuu luopumaan jostakin mikäli haluaa olla vaikuttamassa hallituksessa.
Jos tilanne niin vaatii, niin Orpo kumartaa.
Täytyy myös muistaa, että nyt seuraavalla hallituksella on edessä suurien linjojen vaikuttamismahdollisuus mm. sote-uudistuksen loppuun saattamiseksi. Tämä kysymys on sekä vasemmistolle, että oikeistolle ehkä tärkein poliittinen linjaus ja tavoite vuosikymmeniin. Pelissä on enemmän kuin paljon!
Ilmoita asiaton viesti
Muiden suurten puolueiden erikoinen ja oudon jyrkkä kanta voi selittyä ulkopuolisilla sitoumuksilla/sopimuksilla EU:n suuntaan Suomen poliittisesta linjasta, jota ”miesten kesken” ja ”pöytäkirjan ulkopuolella” puolueiden ylimmät johdot ovat sitoutuneet noudattamaan.
Tätä taustaa vasten tuo eristäminen alkaisi ”näyttää järkevältä”. Kyse ei siis ole välttämättä lainkaan sisäpolitiikasta eikä päätökset eristämisestä sillä selitettävissä.
Jos sisäpolitiikasta kuitenkin on kyse, niin yritetään luoda yhtenäistä viestiä ettei perussuomalaisia kannata äänestää, koska he eivät kuitenkaan pääse hallitukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Erinomainen analyysi. Pahiten vanhat puolueet epäonnistuivat siinä, että ne aliarvioivat täydellisesti Jussi Halla-ahon potentiaalin. Häntä pidettiin pitkään introverttina häirikkönä, joka ei olisi uhaksi kenellekään.
Nyt on jo täysin toinen ääni kellossa. Halla-aho on osoittautunut harvinaisen älykkääksi poliitikoksi, jolla tulee hyvin todennäköisesti olemaan suuri vaikutus suomalaisen politiikan suuntaan tulevaisuudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Aliarviointia en ole huomannut. Halla-ahon vaikutushan on ollut suuri kymmenkunta vuotta ja erittäin suuri viimeiset neljä vuotta. Tulevaisuudessa varmasti hiipumaan päin.
Ilmoita asiaton viesti
Sipilää ja Orpoa petettiin pahemman kerran vuonna 2017. Lankesivat Soinin huijaukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta aliarviointi on ollut ihan päälimmäisenä jo todella pitkään. Hän on ollut jatkuvasti sylkykuppina ihan kaikille mediassa ym. Moni alkoi jo kai uskoakin, ettei Halla-ahosta ole pienintäkään vaaraa muille puolueille. Kunnes hän räjäytti täyden potin ykkösen haastattelussa ja sai muut näyttämään lähinnä alakoululaisilta.
Älykkyys ei tietenkään takaa yksin hyvää politiikka tai viisaita päätöksiä, mutta itse olin todella yllättynyt, että hänen arvionsa jo luonnonsuojelussa ja ilmastopolitiikassa olivat niinkin järkeviä.
Juttelin tänään torilla yhden vihreän edustajan kanssa ja hänen vakaa käsityksensä oli, että Suomen pitää olla edelläkävijä ilmastopolitiikassa. Yritin ehdottaa, että eiköhän vähän tasaisempi menokin riittäisi ja näyttäkööt isot ja rikkaat maat meille ensin esimerkkiä. Tuskin me pieni Suomi saamme yhtään siitä muilta gloriaa ja arvostusta, että kerromme luopuneemme niin paljosta maidosta ja lihasta alkaen, että sekin ajatuksenakin jo huimaa.
Talouselämämme on kuitenkin se moottori, jonka avulla tämäkin kaikki hulluus pitäisi rahoittaa ja elättää samalla yhä vain kasvavaa nuortenkin eläkeläis- ja muita työttömien joukkoa. Yritin myös vielä ehdottaa mahtavaa Saksaa tämän homman vetäjäksi ensialkuun. Vastauskin oli ihan odotettu, ”jonkun on vain aloitettava ja oltava esimerkkinä Euroopassakin”.
Juu, niinpä. On tässä nyt meille haastetta ihan riittävästi ja jostain on löydettävä tuota vanhaa Talvisodan henkeä!
Ilmoita asiaton viesti
Tuskinpa. Neljänneksi ehkä.
En suoraan sanottuna ymmärrä tätä uskomatonta paniikkia, joka oikeastaan perustuu vain viimeisimpään mielipidetutkimukseen.
Vaaleihinhan on vielä aikaa.
Ilmoita asiaton viesti
En pidä täysin poissuljettuna, että perussuomalaiset pystyisivät haastamaan demarit. Toki kaula on suuri, mutta kuntokäyrien perusteella, jos joku heidät pystyy haastamaan se on persut.
Toisaalta näin perussuomalaisten äänestäjänäkin, en ole oikein varma toivonko persujen voittavan vaalit pienellä marginaalilla n.20% kannatuksella. PS tarvitsisi mielestäni yli 25% kannatuksen, jotta se pystyisi muodostamaan hallituksen, eikä sitä tule villeissä kuvitelmissakaan tapahtumaan.
Mikäli PS voittaisi vaalit, mutta muut puolueet eivät lähtisi PS-vetoiseen hallitukseen, sillä voisi olla ikäviä yhteiskunnallisia seurauksia. Valtava määrä ihmisiä menettäisi lopullisesti uskon demokratiaan.
Itse toivon PS:lle mahdollisimman vahvaa kakkossijaa, koska mikäli SDP siirtyy pysyvästi enemmän vasemmalle niin kuin uskon, etenkin Kokoomukselle, mutta ehkä myös keskustalle jää melkein ainoaksi vaihtoehdoksi lähestyä PS:n kantoja turvapaikkapolitiikassa mikäli ne mielivät jatkossa hallitukseen. Nyt ne puolueet eivät voi sitä kasvojen menettämisen pelossa tehdä, mutta ehkä seuraavien puoluekokouksien jälkeen voivat.
Ilmoita asiaton viesti
”Mikäli PS voittaisi vaalit, mutta muut puolueet eivät lähtisi PS-vetoiseen hallitukseen, sillä voisi olla ikäviä yhteiskunnallisia seurauksia. Valtava määrä ihmisiä menettäisi lopullisesti uskon demokratiaan.”
Olisiko ihmisillä tosiaan noin hatara käsitys siitä, mitä demokratia on?
Ilmoita asiaton viesti
Rinteestä tulee pm ja Halla-aho on salkkujaolla. Heinäluoma antoi ymmärtää jo kuukausia sitten että Ha on fiksu. Tämä riittää Sdp:n viralliseen kantaan? Heinäluoma on puolueen ainoa julkiälykkö ja haluaa pitää hyvät välit älykköveljeen?
Ei ole mitenkään kirkossa kuulutettua että ps pääsisi kok ohi. Kok on kammottava puolue nykyään ja se pitäisi saada marginaaliin. Voi olla että sitä on siedettävä edelleen. Roska mikä roska.
Ps:ssä ongelma on se että rivimikrofoniin puhujissa on aika hölmöäkin porukkaa. Todistin sen itse tänään eräällä ps teltalla. En mainitse missä. Aivan sairaan huono puhe, tomppelin ulosanti. Vanhemmissa puolueissa seula on tiukempi tai sitten aines on parempi. Persuihin ei ehkä mene blokkiajattelun ja pelon takia niitä jotka muuten menisivät.
Itse ajattelin äänestää dosenttia ellei muuta tule esille.
Fiksu kaveri ja samassa ehtoollis- sekä kapakkapöydässä.
Ilmoita asiaton viesti
”Fiksu”, ”älykkö”, ”roska”, ”hölmö”, ”sairas”, ”tomppeli”…
Oletko kertaakaan eläessässi, edes vahingossa, ajatellut, että vaaleissa äänestetään puolueita, joilla on ohjelmia; ja päätöselimissä ratkaistaan, millaisin käytännön toimin ihmisten elämää säädellään ja autetaan?
Ilmoita asiaton viesti
Tyytymätön väestönosa on aina keskuudessamme, mutta sen suuruus voi vaihdella. Kekkosen aikaan kommunistinen työläinen sai hartiapankilla ja palkallaan järjestettyä iselleen omakotitalon. Sitten siinä hiipi mieleen ajatus, että tämähän on minun oma eikä suinkaan yhteiskunnan talo ja into sosialisoida ainakin omakotitaloja hiipui ja tyytymättömyyskin ehkä väheni.
Meidän perussuomalaisten vaalimenestys riippuu pitkälti siitä, kuinka iso osa väestöstä on tyytymätöntä. Jos rikkaista öljymaista Suomeen tulleet maahanmuuttajat olisivat lahjoittaneet omakotitalon vuokrakasarmissa asuvalle, ei maahanmuuttokriittisyyttä olisi löytynyt suurennuslasillakaan. Nyt kuitenkin tyytymättömyys on lisääntynyt samaan aikaan kuin maahanmuuttokin ja ilmastonvakiointiin satsaaminen.
Edellä oleva sanomiseni perustuu PPP-puolue mielikuvaani: Populistis-Pragmaattinen Protestipuolue.
Ilmoita asiaton viesti
Satun tuntemaan maahanmuuttokriittisiä ihmisiä sekä SDP;n että Kokoomuksen riveissä. Jotkut näistä varmasti äänestävät Persuja, mutta moni antaa kuitenkin äänensä vanhalle puolueelle, luulisin? Kyse ei ole pelkästään maahanmuutosta vaan yleisestä tulevaisuuden pelosta ja turvattomuuden tunteesta.
Itse ajattelen että auttaminen olisi tehokkainta tulijoiden kotimaassa tai naapurimaassa – Silloin apu saavuttaisi suuren joukon (myös ne haavoittuvimmat pääsisivät avun piiriin).
Kriisialueille tarvittaisiin perus- ja ammattikouluja sekä sairaaloita. Tällainen toiminta olisi sekä halvempaa että tehokkaampaa kuin nykyinen turvapaikkapolitiikka. Jostain syystä mikään taho ei puhu tällaisesta mahdollisuudesta, ei Persut, Kokoomus, SDP, RKP ym. Ehtona avulle voi olla tyttöjen/naisten aseman parantaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaisethan nimenomaan sanovat että apu tulee anta siellä missä se on kustannustehokkainta.
Että sillä rahalla minkä yksi tulija maksaa täällä maksettaisiin monien apu ”lähellä”.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksen Atte Kaleva puhui eilen Alfa TV:n suuressa vaalilähetyksessä kuin Jussi Halla-aho, hyvät perustelut kaikkiin teemoihin. Kokoomuksen Rydman ja Koivula ovat vaalikoneissa arvovalinnoilla samalla linjalla kuin minä itse.
Eli Kokoomuksessa on paljon ihmisiä hyvin lähellä Perussuomalaisia, mutta Orpo estää näiden ihmisten nousemisen todellisiksi vaikuttajiksi. Tämä on Kataisen ja EUn vaikutusta.
Arvopohja on liian maailmaa hyväilevä, maailma ilman rajoja. Jotain rajaa.
Siksi valitsen Perussuomalaiset.
Ilmoita asiaton viesti
Orpon ongelma on myös presidentti Niinistö, jonka täydellisessä hallinnassa Orpo on. Niinistöllä on siis kaksi bostoninterrieriä.
Kirjoitin asiasta edellisessä blogikirjoituksessa. Olen Suomen Nato-jäsenyyden kannattaja enkä voi äänestää Kokoomusta, koska se tosiasiallisesti ei ole ajanut Suomen Nato-jäsenyyttä. Kokoomus on Nato-huijari. Orpo on kaikkein vähiten verrattuna Stubbiin ja Kataiseen ajanut Suomen Nato-jäsenyyttä puoluekokouspäätöksestä huolimatta.
Presidentti Niinistö ei aja Suomen Nato-jäsenyyttä ja on melkein yhtä paha Naton vastustaja kuin Halonen oli.
Vuosina 2011-15 Stubb ja Katainen eivät tulleet Sauli Niinistön kanssa toimeen pääosin Nato-kannan ja Venäjä-kantojen vuoksi ja Niinistö ”liittoutui” Tuomiojan kanssa. Kokoomuksen Nato-asia meni aivan toivottomaksi, kun vastassa oli kaksi Nato-vastustajaa.
Toivottavasti minun ei tarvitse enää koskaan katsoa Niinistön ja Tuomiojan yhteistyötä kuten vuosina 2011-15 jouduin.
Jos SDP nousee valtaan, tulemme taantumaan läntisissä puolustusyhteistyösuhteissa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalaisten auktoriteettiusko muistuttaa itänaapurin meininkiä, ja presidentillä on kohtuuton vaikutusvalta lähes kaikissa asioissa. Niinistökin on kuitenkin vain vanha mies, joka voi koska tahansa sairastua vakavasti ja kuolla pois. Hän ei todellakaan ole erehtymätön tai korvaamaton.
Ilmoita asiaton viesti
Sellaistakin ajattelua on että Niinistö olisi salainen natottaja joka olisi isäntämaasopimusten ym. järjestelyjen taustalla.
Turun tauti on vakava ja kaikki siltä suunnalta olevat kokoomuslaiset ovat suuressa vaarassa joutua tp:n talutusnyöriin minkä korkeammalle hyvävelijärjestössä kohoavat.
Mafia toimii Suomessa mutta hiukan eri tavalla kuin muualla. Mutta toimii. Sama lopputulos.
Ilmoita asiaton viesti
”Orpon ongelma on myös presidentti Niinistö, jonka täydellisessä hallinnassa Orpo on. Niinistöllä on siis kaksi bostoninterrieriä.”
Mielestäni kommenttisi halventaa terriereitä. Terrierit ovat älykkäitä, rohkeita ja omanarvontuntoisia koiria. Orpo ei täytä noista määreistä yhtäkään.
Ilmoita asiaton viesti
Näin varmaankin on. Ajattelin, että koira on isäntäuskollinen kuten Orpokin on. Siitä tuo vertaus uskollisuus ja tottelevaisuus lähtökohtana.
Ilmoita asiaton viesti
Hehheh, ajattelin ihan samaa. Orpo muistuttaa olemukseltaan enemmänkin säikähtänyttä Bichon friseetä. Oli miten oli, Niinistöltä löytyy kaksi puudelia.
Ilmoita asiaton viesti
Jack Russell terrierin omistajana voin vakuuttaa että juuri näin se on. Kun vedämme kilpaa vanhaa villasukkaa, minä toisessa päässä ja Bongo toisessa päässä, hän ei ole se joka luovuttaa ensimmäisenä useimmiten.
Ilmoita asiaton viesti
Tulihan se sieltä. NATO-hiertää mieltä ja Halla-aho kuuluu NATO-myönteisiin. Miten lie persu-puolueen osalla?
Ilmoita asiaton viesti
Halla-aho on perääntynyt hyvässä järjestyksessä puolueen enemmistössä vallitsevaa linjaa kohti ja vastannut Ylen kyselyssä EOS.
Jussi Halla-aho täsmentää haastattelussa, että Nato-jäsenyyden hakeminen nyt asettaisi Suomen erittäin vaikeaan turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen. Halla-ahon mukaan mahdollista kansanäänestystä edeltävästä kampanjoinnista tulisi repivä. Vaalitulokseen yritettäisiin vaikuttaa ulkoa.
– Uskon, että Nato-jäsenyyden hakeminen tässä tilanteessa aiheuttaisi paljon enemmän vahinkoa kuin mahdollisen Nato-jäsenyyden saaminen. Varsinkin tilanteessa, jossa jäsenyyden toteutumisesta ei olisi mitään takeita, Halla-aho arvioi.
Halla-ahon mukaan Suomen ei pidä hakea Naton jäseneksi, jos Ruotsi hakisi.
https://yle.fi/uutiset/3-10599372
Ilmoita asiaton viesti
”Halla-ahon mukaan Suomen ei pidä hakea Naton jäseneksi, jos Ruotsi hakisi.”
Hän lienee tässä ajatellut vain sitä, että Suomen pitää tehdä omat ratkaisunsa, eikä toimia sen mukaan, mitä Ruotsi tekee. Nato-kysymyksessä tämä on kuitenkin lyhytnäköistä ajattelua. Jos Ruotsi liittyisi Natoon, niin Suomen asema muuttuisi entistäkin hankalammaksi ja maa leimautuisi entistä enemmän Venäjän etupiirivaltioksi.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän ”etupiirivaltioksi”?
Suomi ei mahda geografialle mitään. Me olemme siis Venäjän naapuri. Rajaa n. 1 300 km.
Me olimme ehkä Neuvostoliiton ”etupiirivaltio” 1990 saakka.
Nyt me olemme itsenäinen valtio ja olemme rakentaneet ja rakennamme omaa puolustusta niin että tänne hyökkääminen tulee suhteettoman kalliiksi hyökkääjälle. Näin asian pitää ollakin.
Sitten se vaiettu kysymys, ketä vastaan tai ketä ajatellen me rakennamme puolustustamme? Ruotsia? Norjaa? Viroa??
Kuka muu tänne hyökkäisi? Kiina???
Jos meistä tulee Naton jäsen, niin se varmasti korottaa kynnystä hyökätä tänne. Se on selvää ja kiistatonta. Tarkoittaa kuitenkin vain erillisessä konfliktissa Venäjän kanssa.
Geografialle emme voi mitään, jos tulee aseellinen konflikti Lännen ja Venäjän välillä, me olemme siinä mukana riippumatta siitä olimmeko Natossa tai emme. Me olemme hyvin helposti myös kynnysmattona jonka yli kuljetaan, ehkä, kuten Viron yli -40 – -45.
Samalla täytyy muistaa se että ei meitä tullut kukaan auttamaan 1939. Ja miksikö? Meillä ei ole mitään mitä joku tarvitsisi, strategisesti emme ole tärkeä. Olemme pieni, pinta-alaltaan laaja, valtio lähes arktisella alueella. Ei edes Murmannin rata ole nyt tarpeellinen venäläisille sillä sitä kautta heillä ei ole mitään ”saatavana”.
Ainoa merkitys on se että jos olemme Naton jäseniä, Venäjän on varustettava raja-aluettaan entistä enemmään ehkäistäkseen tältä suunnalta tulevan hyökkäyksen.
Tai sitten yritettävä ottaa Suomi kertaiskulla tuhoamalla sen tärkeät osat ohjuksilla. Mahdollisesti taktisilla ydinohjuksilla.
Jos olemme Nato-jäsen, on selvää että Nato ei ehtisi apuun. Vaihtoehto on siis että tänne sijoitetaan riittävän vahvat Nato-joukot jo ennakkoon. Tämä taas mielestäni on käytännössä sama kuin että olisimme jo miehitettyjä, Nato-maiden toimesta.
Ilmoita asiaton viesti
Minulle Naton ”miehitys” sopisi hyvin. Eikö esim. Saksa ole itsenäinen maa, vaikka siellä on Yhdysvaltain joukkoja? Venäjä ei koskaan tule hyökkäämään maahan, jossa se joutuisi sotaan Yhdysvaltain kanssa, silläkin on sentään itsesuojeluvaisto. Sensijaan puolueeton maa on sille houkutteleva kohde, kuten olemme Georgian ja Ukrainan kohdalla nähneet.
Ilmoita asiaton viesti
Vai ei Nato ehtisi apuun? Onko sinulla kiire jonnekin?
Jos oikein muistan, oikeat sodat harvemmin kestävät muutamia päiviä. Se että Nato ei heti pääse hätiin, ei merkitse sitä että se ei ikinä pääse. Suomi kestää sen muutaman viikon jonka jälkeen apua todella tarvitaan, ja jos ollaan Natossa, saadaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ongelma on siinä että Halla-aho on harvoja persujen Nato-kannattajia ja jossain määrin länsimielisiä. Suurin osa persuista on hyvin venäjämielisiä ja haluaisi viedä Suomea Venäjän kainaloon. Suomen epäisänmaallisin eduskuntapuolue.
Demaritkaan eivät kannata läheistä yhteistyötä Naton kanssa ja kokoomuksesta olen aivan samaa mieltä Pesosen ja Lehtosen kanssa. Kepu elää siinä vanhassa Kekkosen linjassa. Vihreiden Haaviston mielestä hävittäjiä ei voi tilata USA:sta ja vasemmistoliitto on uskomattoman naivi puolustuspolitiikassa. Kristillisistä en osaa sanoa mitään … Seitsemän tähden liike :D:D:D hakisi mielellään Suomen liittymistä osaksi Venäjää… Taitaa RKP olla ainoa puolue, jota Naton kannattaja voi enää äänestää … heidän ehdokastaan presidentinvaaleissa
äänestinkin.
Ei ole helppoa, ei …
Ai niin, siniset unohtui :D. Jussi Niinistö on ollut hyvä puolustusministeri, mutta mahtavatko siniset saada yhtään ehdokasta läpi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo väitteesi ”venäjämielisyydestä” on täyttä höpötystä.
Esitä edes yksi kunnollinen peruste väitteellesi.
Perussuomalaiset haluavat että Suomi on ja tulee olemaan itsenäinen valtio ilman kenenkään holhousta.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on yksi syy miksi en enää äänestä persuja. Nurkkapatriotismi on ääliöiden pikku puuhastelua ja se ihana 30-luku ei enää palaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoittaako itsenäisyys nurkkapatrionismia?
Itsenäisyys tarkoittaa mielestäni sitä että voi ja saa päättää omista asioistaan.
Eikä tämäkään tarkoita sitä että pitäisi itsekseen puuhastella vaan tehdä asiat parhaalla mahdollisella tavalla.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on itsenäinen valtio enkä näe että Ranska tai Saksa ovat sen vähemmän itsenäisiä. Se että 2000-luvun globaalissa maailmassa tekee yhteistyötä ja pärjää siksi kaikkien kanssa, on tavoiteltavampaa kuin peräkammarissa yksin nyyhkyttäminen. 1800- ja 1900-luvut ovat jo historiaa, tiedoksi.
Toisaalta, Venäjän agendaan kuuluu Suomen irrottaminen EU:sta ja lännestä ja koko EU:n pilkkominen. On varmasti hienoa olla ajamassa tätä agendaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä siitä venäjämielisyydestä, mm. varapuheenjohtaja Eerolan vuoden takainen.
Viikko sitten Eerola antoi kokoomuksen Verkkouutisille haastattelun, jota kauhistelivat monet omatkin. Haastattelussa Eerola väitti tuomitsevansa esimerkiksi Krimin valtauksen, mutta on silti valmis hyväksymään sen osaksi Venäjää.
Monella vanhalla smp:läisellä saattoi mennä kahvit väärään kurkkuun, jos sattui Eerolan haastattelun Verkkouutisista lukemaan. Hän haki nimittäin pakotteille vertailukohdan sodissa menetystä Karjalasta.
– Silloin kun Venäjä, tai Neuvostoliitto, vei meiltä Karjalan ja yhteyden Jäämerelle, ei asetettu mitään pakotteita. Silloin aloitettiin idänkauppa. Oliko haittaa siitä? Eerola kysyy haastattelussa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005632649.html
Ilmoita asiaton viesti
Ei demarienkaan historia niin puhtoista ole. Alla olevaa Usarin uutista lukiessa ei voi kuin ihmetellä miten valtioneuvostossa Suomen ulkoministerinä on voinut toimia vuosikausia Packalen-tasoinen poliitikko, eikä kukaan ole huomannut mitään.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/245327-erkki-tuom…
Ilmoita asiaton viesti
Jocke Rantanen, lukaisepas persujen blogikirjoituksia ja kommentteja täältä Puheenvuorosta parin viime vuoden ajalta, niin asia kyllä selviää.
Sinun kommenttiasi peukutti Jarmo Makkonen. Tiedätkö mitä mieltä hän on Venäjästä? 😀
Ilmoita asiaton viesti
Makkonen varmaan vastaa itse.
En ole tavannut venäläismielisiin kirjoituksiin täällä enkä muuallakaan Perussuomalaisten kirjoituksissa.
Kaiva joku esimerkki kun väität tuollaista. Jonkun opin mukaan väitteen esittäjällä on näyttövelvollisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Jocke Rantanen,esimerkkinä täältä Puheenvuorosta PS:n kansanedustaja Tom Packalenin blogikirjoitukset, ovat suorastaan pöyristyttävän venäjämielisiä. Puhumattakaan kunnallistason persujen blogikirjoituksista.
Puolueen toinen varapuheenjohtaja Juho Eerola on usein esiintynyt Venäjän puhetorvena. Ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on todennut, että Venäjän hyökätessä meidän ei pidä tehdä vastarintaa. Puolueen johdosta siis vain itse puheenjohtaja Jussi Halla-aho on länsimielinen.
Ilmoita asiaton viesti
Luin, piruuttani, ”Ei Natoon, ainakaan toistaiseksi” ja jos sen perusteella väittää että Packalen on ”Venäjämileinen” niin lääkitys ei ole kohdallaan.
Olen samaa mieltä Lauran kanssa ja muistan tuon lausahduksen. Kyseessä oli ydinsodan mahdollisuus ja silloin lienee turhaa laittaa hanttiin. Ensikis Helsinki on porona ja siinä se.
Eerolan sanomisista en tiedä muuta kuin yhden johon ehkä viittaat eikä se ollut mikään Veäjämielinen.
Noita kunnallistason kirjoituksia en ole juurikaan lueskellut. Ne Perussuomalaiset, jotka tunnen eivät ole Venäjämielisiä. He ovat isänmaallista porukkaa joka on valmis puolustamaan Suomea.
Ilmoita asiaton viesti
Packalén väittää ettei Venäjä ollut Skripalien myrkytyksen takana, ja tässä lisää Venäjän puolesta
http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165876…
http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173300…
http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183155…
http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/172588…
Ilmoita asiaton viesti
Katsoin ensimmäisen ja toisen. Oletan että muut ovat samanlaisia.
Jos noista löytää venäläismielisyyttä niin täytyy olla jossain jotain pahoja ongelmia.
Molemmissa kirjoituksissa Packalen sanoo suoraan että Venäjä teki sitä ja tätä (huonoa):
Ei se ole, Seija, venäjämielisyyttä että kirjottaa Venäjästä.
Mitä Skripalien myrkytykseen tulee niin kyseessä voi olla kuka hyvänsä.
Muista nyt että paloi se Berliinin valtiopäivätalokin. Polttajana tuomittiin hollantilainen kommunisti…..
Ilmoita asiaton viesti
”Molemmissa kirjoituksissa Packalen sanoo suoraan että Venäjä teki sitä ja tätä (huonoa)”
Juu, sellaisesta minkä Venäjä on itsekin myöntänyt.
Ilmoita asiaton viesti
Milloin ja missä Venäjä on myöntänyt vallanneensa Krimin?
Ilmoita asiaton viesti
”Jos noista löytää venäläismielisyyttä niin täytyy olla jossain jotain pahoja ongelmia.”
Ne, jotka oikeasti vaivautuvat katsomaan noita Packalenin aivoituksia, kyllä naureskelevat nyt Rantaselle.
Ilmoita asiaton viesti
Ole hyvä ja kerro missä noissa mainitsemissani kirjoituksissa Packalen on Venäjämyönteinen.
Ilmoita asiaton viesti
Aikoja sitten, Yle 28.3.2014:
Putin: Krimin valtaus osoitus Venäjän armeijan kyvystä
https://yle.fi/uutiset/3-7161714
Ilmoita asiaton viesti
Hehheh, kunnon tylytystä Seijalta.
Ilmoita asiaton viesti
Jocke, vanhaa sananlaskua muokatakseni, ei venäjämielinen toisen venäjämielisen silmää noki 😀
Nuo kommenttisihan vain juuri kertovat sen, jonka me kaikki jo tiedämme: persuista ja kannattajista suuri/suurin osa on venäjämielisiä, sinäkin …
Sinulle on jo selvästi osoitettu Packalenin venäläismielisyys noilla esimerkeillä, mutta joko et ole lukutaitoinen tai sinulla on Putin-lasit päässä.
Ei aihetta enempään, rautalankani on loppu.
Ilmoita asiaton viesti
”Sinun kommenttiasi peukutti Jarmo Makkonen. Tiedätkö mitä mieltä hän on Venäjästä? :D”
Näränen varmaan kertoo mitä mieltä olen Venäjästä?
Ilmoita asiaton viesti
Jos laittaisin tänne kymmenet venäjämieliset kommenttisi, niin minulta menisi viikonlopun lisäksi vielä alkuviikkokin 😀
Ilmoita asiaton viesti
Et löydä yhtäkään jossa suhtaudun positiivisesti Venäjään tai Putiniin.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikkien poliitikkojen ongelma on että sieltä ei löydy miehiä ja naisia jotka tekevät, puhujia kyllä riittää. Kuten huonolla englannilla sanotaan: you can talk the talk but can you walk the walk?
Ilmoita asiaton viesti
#45. Mihin mahtaa perustua väite: ”Demaritkaan eivät kannata läheistä yhteistyötä Naton kanssa”? Ja ovatko ranskalaiset ja brittiläiset lentokonefirmat jotenkin Naton ulkopuolella, vaikka maiden hallitukset ovatkin suostuneet ilmastosopimukseen?
Ilmoita asiaton viesti
Jari-Pekka Vuorela, perustuu demarien kannanottoihin viime vuosilta. Erkki Tuomiojalla on ikävä kyllä edelleen suuri vaikutusvalta demareissa. Suomen tuleva hävittäjä pitää valita suorituskyky edellä, ei ilmastopolitiikkaperustein. Mitään vaihtoehtoa ei pidä sulkea pois tuolla perusteella.
Ilmoita asiaton viesti
Ei siis perustu mihinkään, ellei sitten siihen, että ulkoministerinä ns. isäntämaasopimusta ja tiivistyvää yhteistyötä etenkin brittien kanssa ajanut Erkki Tuomioja ei pidä tapanaan liittää puheisiinsa hurraahuutoja.
Ilmoita asiaton viesti
En haluaisi verrata suuresti arvostamani kommentoijan Jari-Pekka Vuorelan tätä kommenttia esim. Jocke Rantasen inttämiseen tuolla ylempänä, mutta tuntuu nyt vähän samalta 😀
Ilmoita asiaton viesti
”Kristillisistä en osaa sanoa mitään”
Kristillisten Sari Essaya on hyvin valveutunut myös puolustuspolitiikassa. Olin yllättynyt kun luin hänen haastattelunsa Hesarista.
Ote Essayan haastattelusta:
HS: ”Oletteko varma, että Suomi tarvitsee 64 uutta hävittäjää? Selittäkää miksi.”
”Se on asiantuntija-arvio, luotan siihen. Luku lähtee siitä, että Rissalassa, Rovaniemellä ja Pirkkalassa on tukikohta ja laivueet, ja niiden sisällä olevissa lentueissa tietty määrä koneita. Jotkut sanovat, että luku voi olla ihan muuta, mutta he voisivat myös kertoa, että miten tämä hoidetaan. Haluavatko he lakkauttaa Rovaniemen tukikohdan?”
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006051572.htm…
Ilmoita asiaton viesti
#23. Ovatko Ruotsi ja Ranska meistä itään? Miksi käyttää eufemismia ”läntisissä”? Luulen, että Suomen puolustusyhteistyö Ruotsin, Ranskan, minkä tahansa muun manner-Euroopan maan tai edes Britannian kanssa ei koskaan voi olla niin läheistä, että se Pesosen mielestä oikeuttaisi hankkimaan muunlaista ilmapuolustusta mieluummin kuin tiettyjen amerikkalaisfirmojen miehitettyjä hävittäjiä.
Ilmoita asiaton viesti
Minä diggaan yleensä Matti Apusta, mutta nyt pääsi J.H-a tirvasemaan vyön alle, mikä ei ole onnistunut keneltäkään sosialistilta , saatikka kommunistilta (vaalitentti TV1). Kielipuoli Ginman oli kuin sokea pimeässä metsässä ja Heikel&Seurilla väärä agenda keskeyttää jokainen vastaus.
joukolla tapahtuva asiaton kettuilu on vaarallista, varsinkin kun voidaan arvioida persujen olleen oikeassa niin monessa asiassa. Tolkun suomalaiselle se ei sovi, rajansa kaikella.
Orpolle koittaa joutsenlaulu, ihme valinta pjoht. kun ehdolla oli 2 parempaa ehdokasta. Rinne kannattaa eksyttää johonkin pohjoisen kansallispuistoon 2 viikoksi kampanjoimaan liito-oraville, damagecontrol???
Ilmoita asiaton viesti
Mitä ihmettä entinen EVA:n bilderbergiläinen pomo tekee vaalikeskustelun kommentaattorina? No bilderberg-propagandaa tietenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Kun nyt Halla-ahoa laitettiin kommentoimaan ruotsinkielinen toimitttja niin olisi ollut kohtuullista ottaa Turkkila vastaavasti kommentoimaan esim. Rinnettä.
No ei tietenkäään, se oli vitsi.
Saihan Apunen ajaa EVA:n mielipiteitä läpi jo kahdeksan kertaa.
Ilmoita asiaton viesti
Osaako joku kertoa mikä on se arvopohjien eroavuus PS:n puolueen että Halla-ahon johtamana ja kokoomuksen Orpon sekä demarien Rinteen kohdalla? Minulle tämä ei ole käynyt selväki, sillä tuota ei edes toimittajat ole kysyneet. Onko niin ettei kumpikaan herroista uskalla sitä ääneen sanoa, jolloin kummankin puolueen kannattajista liukenisi suuri määrä?
Kuinka suuri merkitys viimeisimpään mittaustulokseen on PS:n kohdalla tällä sovelluksella, jota käytetty aina vuodesta 2012 alkaen;
”Ylen puoluekannatuskyselyssä on elokuusta 2012 alkaen käytetty korjauskertoimen määrittelyssä sekä viime eduskuntavaalien että viime kunnallisvaalien tulosta. Kaksien vaalien tulosten keskiarvo kertoo yhtä vaalia paremmin puolueen pitkäaikaisesta kannatuksesta.
Jos puolue menestyy yksissä vaaleissa selvästi tavallista paremmin tai huonommin, tulos saattaisi vaikuttaa korjauskertoimeen voimakkaasti. Yksikin veret seisauttava vaalivoitto tai kirvelevä tappio voisi vaikuttaa tuleviin kannatusmittauksiin niin, että puolueen kannatus laskettaisiin tulevissa mittauksissa suuremmaksi tai pienemmäksi kuin se todellisuudessa onkaan.”
Onko PS:n kohdalla viimeisestä kunnallisvaalien tuloksesta johtuen kannatus todellisuudessa mittauksessa kerrottua virhemarginaalia vastaavasti suurempi vai jotain muuta? ”Jos puolueen kannatus on 15 prosenttia, virhemarginaali on ± 2,1 prosenttiyksikköä” todetaan virhemarginaalista kerrotussa osiossa.
https://yle.fi/uutiset/3-8647416#start=252
Kovin vaikea on luottaa täysin uutisoituihin kannatusmittaustuloksiin ainakin tapauksissa, joissa on esim. edell. kunnallisvaalissa huomattavasti poikkeava tulos eduskuntavaalista.
Ilmoita asiaton viesti
#24. #26. Arvopohja-asian alusti tohtori Halla-aho itse, kun aikanaan kirjoitti:
”Kokoomus muuttui pellepuolueeksi Ilkka Suomisen, Ilkka Kanervan, Riitta Uosukaisen, Piia-Noora Kaupin ja Ville Itälän päästessä puikkoihin. En kannata kovin lämpimästi sitä, minkä otaksun keskiarvoiseksi ”kokoomuslaiseksi arvomaailmaksi”.”
Asiallista täsmennystä ei ole kuulunut, joten ymmärrän Vapaavuoren ja Orpon kannan. Itse en tietenkään näiden puolueiden välillä valitsisis.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Petteri Orpo oli hyvin pohjustettu Jussi Halla-ahon vastaiseksi jo koko kevään 2017.
ILTALEHDEN uutinen 13.03.2017 seuraavaa Vapaavuori: Kokoomus ei voi olla Halla-ahon kansa hallituksessa. Tämä oli uutisen otsikkona.
Kun sitten Halla-aho voitti PS:n puheejohtajakilva tämä konkresisoitui sitten lyhyessä neuvottelussa Halla-ahon kansa joka oli vain muodollinen.
Julkisuudessa ei ole kerrottu miten Petteri Orpo painosti Juha Sipilän tähän arvopohja päätökseen. Joka tapauksessa sylttytehdas oli Jan Vapaavuoren päässä jota Petteri Orpo ei uskaltanut vastustaa.
On totta mitä sanotaan ei pidä puhua mistään arvopohjasta kun kuitenkin kyseessä on ihan Suomalainen laillinen kansanliike.
Nyt tulevat vaalit on tulta ja tappuraa jossa veri punnitaan tarkoin ja on onnetonta nämä jo etukäteen kieltäytyminen yhteistyöstä sillä se johtaa varmuudella Halla-ahon puoleiseen vastareaktioon.
Ilmoita asiaton viesti
Ja painostiko myös presidentti Niinistö Orpoa? Presidenttihän oli suivaantunut Halla-ahoon, joka ei ole esittänyt ”riittävää katumusta” kansanryhmäkiihotus tuomiostaan, ja muistakin lausunnoistaan.
Eli saattaa olla että Orpo sittenkin uskaltaisi uhmata presidentti Niinistöä? Tai sitten vaadittaisiin julkinen katuminen Halla-aholta ennenkuin siunaus presidentin linnasta voisi tulla …
Ja sitten on vielä Vapaavuori, jota Orpo ei uskalla uhmata – mutta eiköhän Niinistö laittaisi hänet kuriin, jos Halla-ahon ”katumislausunto” saataisiin, joka saattaa todennäköisesti jäädä tulematta.
Ilmoita asiaton viesti
Mieluiten suurimmaksi.
Kansa on ”vaihtanut” suurinta puoluetta aika satunnaisesti. Viimeksi se oli Keskusta, nyt siihen ollaan petytty, joten kokeillaan SDP:tä.
Ei sekään tule toimimaan.
Kansalta olisi fiksuinta äänestää suoraan PS:ää. Se on ainoa, mikä voi oikeasti muuttaa jotain, mitä se kansa nyt sitten haluaakaan. Jotain se tuntuu haluavan, mutta ei oikein tiedä, mitä.
Kansa siis vaihtaa mielipidettä, eikä tässä tunnu olevan mitään logiikkaa takana. Vaihtaa mielipidettä vain vaihtamisen vuoksi, etsien jotain parempaa.
Ilmoita asiaton viesti
Viime aikoina keskustelussa on ollut kaikuja Kekkosen aikakauden kokoomuksen dissaamisesta.
Kekkonen ja hänen aisankannattajat puhuivat ”yleisistä syistä” ja ”ulkopoliittiisista syistä” jolla valtaa kerättiin Kekkoselle ja hänen lähipiirilleen.
Jälkikäteen tarkasteltuna kyseessä oli puhtaasti valtapoliittinen liturgia, johon ”kaikkien” oli uskottava.
Historian valossa kyseessä oli erittäin vastenmielinen ajanjakso suomalaisessa demokratiassa ja äänestäjien tahdon halveksiminen.
Näistä ajoista ei ole menty yhtään eteenpäin. Nyt perussuomalaisia dissataan ”arvopohjajutuilla” johon ei ole saatu mitään selkeää vastausta.
Jos olisin ollut äänestyskelpoinen 70-luvulla olisin ilman muuta äänestänyt aina Kokoomusta sen vuoksi, että sitä määrätietoisesti dissattiin ilman syytä.
Nyt puoluevalinta on helppo jo pelkästään suomalaisen demokratian uskottavuuden vuoksi.
Ilmoita asiaton viesti
70-luvulla ymmärsin, että Kokoomus pidettiin ulkona hallituksesta seuraavat 20 vuotta, koska silloin rakennettiin kansanterveyden ja sosiaaliturvan pohjaa, pyrittiin samalle tasolle Ruotsin kanssa.
Syyn voimme nähdä nykyisyydessä, lastensuojelu on huostabisnestä, vanhukset markkina-arvoistettu, kansallisomaisuus globalisoitu, puuttuu vielä, että uhraavat pohjavedet taloususkonnon alttarille. Kokoomuksen arvopohja haisee rahalle, ei ne pakolaisten ihmisarvosta ole kiinnostuneet, vaan markkina-arvosta.
Ilmoita asiaton viesti
Toteutuisokohan mun haave, että Huhtasaaresta tulisi ulkoministeri 🙂
Voi sitä onnen päivää suomalaisille.
Ilmoita asiaton viesti