Antti Rinne Nato-vastaisena on Venäjälle mieluisin pääministeri
SDP:n puheenjohtaja ja SDP:n pääministeriehdokas on onnistunut vaalitaistossaan läpäisemään kansainvälisen uutiskynnyksen.
Kyse uutiskynnyksen ylittämisessä ei ole ollut sotesta eikä muusta vastaavasta, vaan Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta ja siinä meille pyhimmästä: Natosta.
“Option of joining NATO loses credibility in Finland following comment by PM hopeful” oli kiinalaisen Xinhua-lehden englanninkielisen version otsikko (Xinhua 6.4.2019). Vapaasti suomennettuna: ”Pääministeriehdokkaan kommentissa Suomen Nato-optio menetti uskottavuuttaan”.
SDP:n puheenjohtaja Rinteen – sanotaanko varsin yllättävät – Nato-kommentit noteerattiin laajasti maailmalla. Maailmalla tulkittiin, että Suomi on muuttamassa ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaansa seuraavan hallituksen aikana. SDP:n johtamassa Suomessa Nato-optio turvallisuuden luojana ollaan heittämässä roskakoriin.
“Political rift over NATO widens in Finland” oli kyproslaisen englanninkielisen Fagamusta Gasette -julkaisun otsikko eilen (Famagusta Gazette 10.4.2019). Vapaasti suomennettuna: ”Poliittinen vääntö Naton laajenemisesta kasvaa Suomessa”. Tämäkin julkaisu tulkitsi edellä mainitun kiinalaisjulkaisun tapaan, että Suomen Nato-kanta on muuttumassa uuden pääministerin myötä.
Kiinalaislehdistössä Rinteen kannanotot noteerattiin yleisesti, onhan kyseessä kenties tuleva pääministerimme:
”总理候选人,民意调查领导的反对党社会民主党主席安提•林纳 (Antti Rinne 质疑芬兰加入北约的现实主义。在一次芬兰商业电视频道的采访中, Rinne 表示他完全不相信芬兰会“被芬兰申请成为北约成员” (Xtwxjx 6.4.2019).
En osaa kiinan kieltä kuin kaksi merkkiä, joten konekäännös on:
”Pääministerinehdokas ja mielipidemittauksia johtava oppositiopuolueen puheenjohtaja Antti Rinne kyseenalaisti Suomen mahdollisuuden liittyä Natoon. Haastattelussa suomalaisella kaupallisella televisiokanavalla Rinne totesi, että hän ei usko, että Suomea ’haettaisiin Naton jäseneksi’".
Harvoin pelkkä pääministeriehdokas pääsee kommenteillaan vastaavaan julkisuuteen ympäri maailman. Kun nyt Suomi on muuttamassa Rinteen johdolla ryminällä ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaansa, niin varmasti pääsee maailmanlaajuiseen julkisuuteen.
Johtopäätös:
Jos Antti Rinne on tuleva pääministeri, maailmalla tulkitaan Suomen suhtautuvan entistä kielteisemmin Natoon ja Suomen Nato-jäsenyyteen. Suomen Nato-optio on kuopattu eikä Suomi missään olosuhteissa voi liittyä Natoon.
No, Venäjä kiittää tästäkin Suomea sekä Rinnettä. Venäjä kumartaa Rinteelle syvään. Venäjä voi aina luottaa suomalaiseen sosialidemokratiaan, ikuisesti ja joka ikisessä paikassa. Suomessa ei ole mikään muuttunut Tarja Halosen aikakaudesta, jos vain demarit johtavat Suomea vähintään pääministerin voimin. Suomessa SDP on Venäjän luottopeluri.
****
Venäläisillä uutissivustoilla seurataan tarkasti Suomen eduskuntavaaleja. Venäläismediassa pidetään yleisesti SDP:n pääsemistä valtaan hyvänä sekä Venäjän että Suomen Nato-jäsenyyden estämisen kannalta.
Onpahan Suomen Nato-jäsenyys onnistuttu torppaamaan jälleen kerran ainakin neljäksi vuodeksi ihan suomalaisten omalla äänestyspäätöksellä. Nuo ajatukset ovat kiteytettyjä monessa venäläislehdissä. Jokaisessa venäläislehtijutussa muistutetaan jollain tavoin SDP:n Nato-vastaisuutta.
”Партия выступает за не присоединение к военному альянсу НАТО.” uutisoi Ria Novosti vastikään (РИА Новости 20.3.2019).
Vapaasti suomennettuna:
”Puolue [SDP] kannattaa sitä, ettei se [Suomi] liittyisi Natoon.”
Pääministeriehdokas Rinne on venäläisen Ria Novostin jutun perustella varmasti miellyttänyt kannanotoillaan venäläistä lukijakuntaa.
Nykyinen pääministeriehdokas Rinne on miellyttänyt venäläistä Nato-ajattelumaailmaa jo kauan sitten istuessaan valtiovarainministerinä Stubbin ja Kataisen hallituksessa. Venäläislehdistössä ollaan hanakoita tarttumaan kaikkiin niihin SDP:stä kumpuaviin viesteihin, jotka ovat Nato-vastaisia ja Suomen Nato-jäsenyyttä kieltäviä.
”Министр финансов Финляндии: идея вступления страны в НАТО в нынешних условиях ошибочна” (Тасс 15.4.2015).
Vapaasti suomennettuna:
”Suomen valtiovarainministeri [Rinne]: ajatus maasta, joka liittyy Natoon nykyisissä olosuhteissa, on väärä”.
Rinteellä ei siis ollut oheisen Tassin jutun perusteella Nato-optio voimassa edes vuonna 2015 kuten ei nytkään ole tuoreimpien lausuntojen perusteella. Rinteen lausuntojen ajankohtaa peilaten Venäjä oli vain vuotta aikaisemmin miehittänyt Krimin niemimaan rikkoen kaikki yhteiset turvallisuusrakennelmat Euroopassa.
Tuossa uutistoimisto Tassin jutussa Rinne laukoi Suomesta ja Natosta:
”Это было бы ошибкой. Не могу оценить, насколько фатальной, но точно ошибкой. А их не нужно совершать во внешней политике и политике безопасности."
Vapaasti suomennettuna:
”Se [Suomen Nato-jäsenyys] olisi virhe. En osaa arvioida kuinka kohtalokas virhe, mutta virhe kuitenkin. Ja niitä [virheitä] ei ole syytä tehdä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.”
Rinne oli sulkemassa pois Suomen Nato-jäsenyyden jo vuonna 2015 venäläisten eduksi.
”Две трети членов оппозиционной Социал-демократической партии Финляндии SDP в последнем опросе высказались против вступления страны в НАТО.
”Противниками членства в Альянсе являются и основные претенденты на февральских выборах председателя этой политической силы – это нынешний лидер социал-демократов Антти Ринне и депутат Тимо Харакка.” kirjoitti Venäjän suurin päivälehti Komsomolskaja pravda tammikuussa 2017 (Комсомольская правда 20.1.2017).
Vapaasti suomennettuna:
”Kaksi kolmasosaa Suomen sosialidemokraattisen puolueen jäsenistä vastusti edellisessä mielipidekyselyssä maan liittymisestä Natoon.
”[Suomen] Nato-jäsenyyden vastustajat ovat myös keskeiset kilpailijat SDP:n helmikuisessa puheenjohtajakisassa – nykyinen sosiaalidemokraattien johtaja Antti Rinne ja debytantti Timo Harakka.”
Venäläislehdistö noteerasi siis jo SDP:n puheenjohtajavaalien alkumetreillä, että SDP:n puheenjohtajakisan kaksi kärkiehdokasta ovat Suomen Nato-jäsenyyden vastustajia.
Venäjällä Suomen Nato-jäsenyysvastustajat ovat yhtä kuin SDP ja SDP takaa Venäjälle sen, ettei Suomi liity Natoon eikä nyt ole edes Nato-optiotakaan.
Venäjän henkivakuutus Suomen Nato-vastaisuudelle on siis Suomen Sosialidemokraattinen Puolue SDP. Se on varsin halpa henkivakuutus. Venäjä kiittää.
****
”Nyt tässä tilanteessa, jossa Yhdysvaltojen presidentin epävarmuustekijät kansainvälisessä politiikassa vaikuttavat, en ole yhtään vakuuttunut siitä, että meitä edes hyväksyttäisiin Natoon, jos me hakisimme.” (MTV3 2.4.2019).
Noilla sanoilla pääministeriehdokas Antti Rinne teki itsestään Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa yhä syvemmän Nato-vastustajan juuri ennen eduskuntavaaleja.
Kuten aikaisemmin totesin, Venäjä kiittää Suomen SDP:tä ja kumartaa syvään pääministeriehdokas Antti Rinteelle.
Kun kuulin nuo Rinteen sanat televisiosta viikko sitten suorana, ajattelin, että mikä helvetin sekopää siellä oikein horisee puolikuntoisena. Ärtymys ei ole laantunut vieläkään, kuten tästä kirjoituksestani voi päätellä.
Tollojen tollo, sekopäitten sekopää, ääliöitten ääliö siis tuo Rinne. Miten tuollaisella älyttömyyksien laukojalla ja Venäjän etujen ajajana voisi olla mitään asiaa Suomen pääministeriksi? Ei pitäisi olla mitään eikä pienintäkään asiaa. Rinne on tehnyt jo ehdokkaana Suomelle enemmän hallaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikalle kuin moni istunut pääministeri neljän vuoden aikana.
Nyt on tehtävä kaikki se, ettei tuollaisesta ulko- ja turvallisuuspoliittisesta katastrofista vain tulisi Suomen seuraavaa pääministeriä. Ylen uusimman mielipidetiedustelun perusteella vain perussuomalaisista on enää SDP:n haastajaksi (Yle 11.4.2019). Kokoomuksesta ja Keskustasta ei enää ole haastajaksi.
Toivon Perussuomalaisten menestystä näissä vaaleissa niin, ettei Antti Rinteestä ulko- ja turvallisuuspoliittisena katastrofina vain tulisi Suomen seuraavaa pääministeriä. 29.3.2019 julkaisemani ”Perussuomalaiset tulevat tekemään sen taas ja nousevat toiseksi suurimmaksi” -bogikirjoituksen ennuste on nyt jo pitkälti toteutunut (US-blogi 29.3.2019).
Kovaa vauhtia supistuva 2,7 prosentin ero on vielä sunnuntaina kurottavissa täysin kiinni. Sitä ulko- ja turvallisuuspolitiikan ja ennen kaikkea puolustuspolitiikan länsimyönteisyyttä, jota nyt neljän vuoden aikana ilman sosiaalidemokraatteja on saatu aikaan, ei saa ensi vaalikaudella tuhota.
Antti Rinteestä ei ole pääministeriksi.
Nato-juna meni jo vuosia sitten. Se näkyi eilen MTV:n vaalitentissä, kun enemmistö puoluejohtajista halusi Suomesta ”välittäjän” Venäjän ja lännen välille. Vain Petteri Orpo yritti selittää, että Suomi on osa länttä. Uskooko siihen kukaan?
Ruotsidemokraatit – Ruotsin persut – ovat vihaisia siitä, että Halla-ahon persut menivät mukaan yhteistyökuvioon Euroopan venäjämielisten populistien kanssa. Jo sen pohjalta voi päätellä, etteivät persut tuo Nato-keskusteluun mitään lisää.
Olen yrittänyt hakea venäläisiä uutisjuttuja Suomen vaaleista, mutta en ole juuri mitään löytänyt.
https://omni.se/sd-s-nordiska-systerpartier-byter-…
Ilmoita asiaton viesti
Noin kirjoittaa vaalien tiimellyksessä puoluepaineessa Nato-kannattajasta joksikin muuksi siirtynyt. Onko muutos pysyvä vai vain vaalitaktinen?
Eli olet sitä mieltä Rinteen ohella, että Nato-optiosta pitää luopua niin kuin maailmalla on tulkittu Rinteen puheita?
Ilmoita asiaton viesti
Jo intin jälkeen sovittiin, että Naton joukoille antaudutaan sitten heti : D Olen ehkä vain tulossa vanhaksi ja väsynyt Natosta jahkailuun. Minulla ei sen kummempia strategioita ole, tapan tällä palstalla vain aikaa.
Rinteen olisi pitänyt antaa huilata rauhassa vakavan sairastumisensa jälkeen ja Sanna Marinin olisi pitänyt hoitaa vaalikampanja. Ainakaan huonommin se ei olisi mennyt.
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä. Mieluummin Marin kuin Antti Lindtman.
Kokoomuksessakin tulee näillä luvuilla Orpon vaihto Lepomäkeen tai Häkkäseen.
Mutta kuka tulee Sipilän tilalle Keskustassa?
Vaihtoviikkoja siis tiedossa ainakin porvaripuolella.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä. Mihinkään ei päästä siitä, että arvaamaton Donald Trump on vahingoittanut Naton uskottavuutta ja samalla Suomenkin herkkää asemaa. Orpo yritti sanoa, ettei Trump päätä Suomen Nato-jäsenyydestä, mutta kyllä kai on myönnettävä, että Trumpilla olisi tuohon sanansa sanottavana, jos hakemus jätettäisiin.
Ilmoita asiaton viesti
En ole koskaan ymmärtänyt miksi n. 20 prossaa kansasta haluaa suomesta erilaisten itä-länsiohjusten koeammunta-alueen. Toinen isänmaallinen sota päättyi ajat sitten eikä neukkulan kaatumisen jälkeen ole ollut mitään todellista sotilaallista uhkaa idästä. Jos sota syttyy Naton ja Venäjän välille niin siihen kannattaa pitää mahdollisimman pitkää keppiä. Paras turva suomalaisille on pitää suuta supussa ja sormi liipasimella….
Ilmoita asiaton viesti
Eli olet sitä mieltä Rinteen ohella, että Nato-optiosta pitää luopua?
Ilmoita asiaton viesti
En ota kantaa Rinteen ajatuksiin vaan totean että sitten kun Naton kannatus on min.50 prossaa asiaa voidaan alkaa viedä tosimielellä eteenpäin. Nato optiolla on tarkoitettu ilmaisemaan sitä että sekin päivä voi vielä koittaa kun Natohakemusta laitetaan eteenpäin…
Ilmoita asiaton viesti
On se sitten kumma, kun NATO-Norjasta ei ole tullut minkäänlaista koeammunta-aluetta. Miten sen selität?
Ilmoita asiaton viesti
Sota on vielä käymättä joten koeammunta-aluetta ei ole vielä merkitty suomen alueelle…tosin sodan syttyessä Norja Natomaana on saamassa mitä suurimmalla tod.näköisyydellä osumaa koko idän arsenaalista..ei käy kateeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuosta otsikosta sais joku kilpailija hyvän kommentin heitettäväks vaikkapa illan vaalikeskusteluun. Nato-vastainen kannattaisi tosin jättää pois.
Ilmoita asiaton viesti
Rinne on päästellyt viime aikoina aika paljon ulos näitä ”sammakoita.” Suomella ei ole kuitenkaan pienenä maana ”karhun naapurina” varaa ”sammakkopääministereihin.”
Hallitusneuvottelut tulevat hyvin suurella todennäköisyydellä kestämään pitkään Ruotsin malliin. Vaalivoittajasta ei välttämättä tule pääministeriä. Vaalien johtaessa ”pattitilanteeseen” uuden hallituskoalition rakentaminen ottaa aikaa. Julkisuudessa olleiden tietojen perusteella Orpo, Rinne ja Sipilä eivät pidä Perussuomalaisia salonkikelpoisena hallitukseen. Arvot eivät kohtaa. Tätä taustaa vasten näyttäisi siltä, että Perussuomalaisten vaalimenestyksellä ei näyttäisi olevan merkitystä. Sitä ei ainakaan paranna julkisuuteen toimitettu raflaava vaalivideo. Itse asiassa sillä nousi vuoden 2017 puoluekokouksessa piiloon mennyt ”korkki” pintaan.
Perustuslakiuudistuksen myötä Tasavallan presidentin valtaoikeuksien kaventamisella tehtiin isomman luokan virhe. Pattitilanteessa maa tarvitsisi päättäjän, joka olisi eduskunnan päätäntävallan yläpuolella vanhan Hallitusmuodon malliin. ”Sammakointi” jäisi silloin myös vähemmälle.
Ilmoita asiaton viesti
Minulle on ollut Perussuomalaisten menestymisellä se merkitys, ettei SDP voita riittävän selvästi vaaleja. Ykkössijaakaan ei vielä uskalla kirkossa kuuluuttaa.
Olisi hyvä, että SDP:n edustajien lukumäärä seuraaviin puolueisiin olisi korkeintaan 1-2 edustajaa suurempi, jos nyt ovat sunnuntaina ykkösiä.
Ilmoita asiaton viesti
Turha miettiä vaalien lopputulosta.Kun lentokone syöksyy maahan, niin ihan sama matkustajalle tuleeko jalat tai pää edellä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Suomella ole mitään Nato optiota, pres. Niinstökin eilisessä haastattelussa totesi käyttävänsä mielummin optio-sanan sijasta Suomen mahdollisuutta hakea Naton jäsenyyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Arto Granlund
Niinistö on lukenut Pasi Majurin blogeja !
Ilmoita asiaton viesti
Onko Suomella mahdollisuus hakea Nato-jäsenyyttä Rinteen lausuntojen jälkeen? Rinnehän siis totesi, etti Suomea välttämättä otettaisi jäseneksi, jos Suomi hakisi jäsenyyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Nato-optiosta puhumisesta olisi suotavaa luopua. Kuten S. Niinistökin (!) eilen totesi, termi on harhaanjohtava. Jos olisi täysi varmuus siitä, että jätetty hakemus johtaa nopealla aikataululla jäsenyyteen, kysessä olisi aito optio, mutta nyt takeita tällaisesta ei ole.
Rinteen huolimattomasta lausunnosta noussut kohu tuntuu suhteettoman suurelta. Loppujen lopuksi hänhän vain totesi asian niin kuin se on.
Ilmoita asiaton viesti
Kyse ei virallisesti ole Nato-optiosta, mutta samasta asiasta: onko Suomella mahdollisuus hakea Nato-jäsenyyttä ja liittyä Natoon.
Jos kerran Rinteen mielestä muut Nato-maat eivät ottaisi Suomea Nato-jäseneksi, varmaan turha asiaa olisi kirjata hallitusohjelmaan ”Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa, joka toteuttaa käytännönläheistä kumppanuutta Naton kanssa
ja ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä.” -termein.
Tuo tarkoittasi Suomen koko ulko- ja turvallisuuspolitiikan muuttamista, jos ei enää ylläpidettäisi Suomen mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä, kun meitä Rinteen mallilla ei otettaisikaan.
Venäjä kiittää!
Ilmoita asiaton viesti
Nato-jäsenyyttä (tai jäsenyyden hakemista) koskevaa kirjausta ei tarvitsisi olla hallitusohjelmassa lainkaan, mutta kaipa sillä viimeksi haluttiin tehdä selvä ero aiempaan hallitusohjelmaaan, jossa koko mahdollisuus oli suljettu pois. Omien käsien sitominen etukäteen on käsittämätöntä typeryyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Rinne vain totesi, ettei ole varmaa ottaisiko Nato Suomen jäseneksi ja tottakai tämä mahdollisuus on olemassa. Kyllä Natossakin varmasti pohditaan toisiko Suomen, jolla on pitkä maaraja Venäjän kanssa, liittymisestä Natoon sille hyötyä tai haittaa verrattuna nykyiseen varsin läheiseen kumppanuuteen.
Ilmoita asiaton viesti
perseaukinen sotilasliitto nato ei suomessa ole kuin 17% kokomuslaisen haave.piste.Menkää ihmeessä sotimaan kokomuksen sotia kuten joutuivat suomalaiset rauhanturvaajatkin kokoomuslaisen hallituksen toimesta.Sotahullut.
Afganistanin rauhanturvaajat jotka joutuivat sotaan siellä eivät ole saaneet mitään apua valtiolta,ja vielä vähemmän sen jälkeen kun kokoomus leikkasi suomalaisten sos.turvaa ja sotaveteraanien (eli näiden jotka suomen ovat teillekin taistelleet,oman valuutan jne.josta maanpetollisesti luovuttiin,itsenäisyyden ohessa)rahoja 2012(sama vuosi muuten kun kokoomus kehui vievänsä suomen sotilasliitto natoon,ilman kansalaisten mielipiteitä)suomeen palaavien isistaistelijoiden traumaterapioihin ja muuhun kotouttamiseen ja elämiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Onko Suomen nykyinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka väärää, jossa pidetään yllä Suomen mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä?
SDP on tuosta irtautumassa, mutteivat muut puolueet.
Oletko tyytyväinen Rinteen Venäjä-politiikan linjaan?
Ilmoita asiaton viesti
Monessako NATO-maassa on sodittu, Oksanen? Ukrainassa ka Gergiassa soditaan. Ai niin, nehän eivät olekaan NATO-maita.
Ilmoita asiaton viesti
Maailmalla Rinteen kannat on kyllä otettu tosissaan. Pitäisikö heille kertoa, ettei Rinnettä kannata ottaa tosissaan?
Ilmoita asiaton viesti
”Конечно, повлиял на скандинавов и Брексит – выход Великобритании из ЕС ослабил влияние Лондона на традиционно находившиеся в его орбите северные страны. Оказала влияние и антиевропейская политика Трампа. Сейчас скандинавам уже нет смысла держать несуществующий антироссийский строй. Тем более что в следующем месяце пройдут выборы в Европарламент. А на них, как ожидается, заметно увеличат свое представительство евроскептики, многие из которых прямо призывают к окончанию конфронтации с Россией.”
Kremliä lähellä olevan Vzgljadin artikkeli tältä päivältä summaa hyvin edullisen kansainvälisen tilanteen Venäjän kannalta Pohjois-Euroopassa. Siinä mainitaan Trumpin ja ”euroskeptikkojen” vaikutus – persut ovat nyt osa tuota viidettä kolonnaa. Tässä tilanteessa Suomen tai Ruotsin Nato-jäsenyyshakemuksesta ei voi olla puhettakaan – eikä tuota mahdollisuutta tuossa artikkelissa edes mainita.
https://vz.ru/politics/2019/4/10/972475.html
Ilmoita asiaton viesti
Eli Venäjä päättää Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden, kun ei kerran venäläisartekkelissa mainita jne.?
Ilmoita asiaton viesti
No, ainakin Moskovassa näköjään luotetaan siihen.
Ilmoita asiaton viesti
On se hyvä, että meiltä löytyy sellaisiakin poliitikkoja, jotka yrittävät tulla toimeen ja olla asiallisia naapurin kanssa. On näitä ikäviä räkänokkiakin meillä esiintynyt.
Ilmoita asiaton viesti
Taas uusi termi suomettumiselle ja rähmälläänololle: : ” yrittää tulla toimeen ja olla asiallisia naapurin kanssa. ” Paha vaan, kun tuo naapuri ei yritä samaa. Ei ole koskaan yrittänytkään.
Ilmoita asiaton viesti
Rinne on ay-miehiä eikä mikään johtajatyyppi. Hän ei saa poliittista uskottavuutta vaikka vaihtaisi pingviini-kävelytyylin Harlemin tummien yo yo – löntystelyyn.
Ilmoita asiaton viesti
Jos ei tietäisi asiaa, niin Rinnettä ei hevin uskoisi ay-taustaiseksi juristiksi, saati sitten ison puolueen puheenjohtajaksi. Hän on perusluonteeltaan äksy ja lyhytpinnainen, ja käytös on muutenkin aika kulmikasta, vaikka yrittääkin parhaansa mukaan peittää nuo ominaisuudet.
Ilmoita asiaton viesti
Rinne on omasta mielestään feminatsi joten keski-ikäisen femakon menopaussiraivarit eivät yllätä.
Ilmoita asiaton viesti
Pääministeri ratkeaa vasta vaalien, ja vasta hallitusneuvottelujen jälkeen – niistä saattaa tulla pitkät ja sitkeät. Eli sitä, kuka on seuraava pääministeri emme vielä tiedä.
Mutta ilmeisesti jo sunnuntai-iltana 14.4. tiedämme, ketkä pääsevät eduskuntaan.
Tämän aasinsillan kautta:
Jukka Tarkka kirjoitti viime itsenäisyyspäivän aattona 55.12.2018:
”Kaksi entistä pääministeriä on ajautunut Venäjän rahaylimystön syleilyyn, ja silloin syleilijä on Venäjän presidentti. Lisäksi Venäjän oligarkkien peukaloruuviin juuttunut jääkiekkojoukkueen oletetulla imagolla suurbisnestä tekevä guru ajaa perustamaansa kansanliikettä eduskuntaan järjestömuodolla, jonka rahoitus ei ole julkinen.”
sekä:
”Mutta tuntemattomasta lähteestä taloudellisen voimansa ammentava eduskuntataho olisi pelottava näkymä. Kansa tekisi viisaasti, jos se ensi kevään eduskuntavaaleissa torjuisi tällaisen hämärään taustaan perustuvan poliittisen yritteliäisyyden.” Linkki: Hätäkellojen aika: http://jukkatarkka.blogspot.com/2018/12/pikakommen…
*
Tarkka palasi aiheeseen eilis illan postauksessaa, jossa hän arvioi UPI:n Mika Aaltolan äsken ilmestynyttä ”Poutasään jälkeen” (Docendo 2019) -teosta mm. tähän tapaan:
”Nyt eduskuntavaalin kynnyksellä kannattaa huomata sen sivulla 81 oleva katkelma luvusta, joka käsittelee rahanpesua.
Aaltola selostaa siinä jääkiekkoseura Jokerien yrityskuvaa. Se toimii venäläisessä liigassa rahoittajanaan paikalliset oligarkit, jotka omistavat suurimman osan joukkueesta ja sen veloista. Raskaista tappioistaan huolimatta Jokerit jakaa osinkoa omistajilleen, joista yksi on tekstissä nimeämättä jäänyt suomalainen.
Aaltola luovii varovasti: ”Jokereiden keskeinen omistaja on myös Suomessa vaikutusvaltainen poliitikko, joka on ollut mukana perustamassa uutta poliittista liikettä. Kaikille asioille voi löytyä tietysti myös viattomampi selitys, mutta rahanpesuun liittyy monesti poliittista vaikuttamista, korruptiota sekä mahdollisia vaalihäirintäyrityksiä. Rahanpesuvirrassa saattaa elää enemmän tai vähemmän geopoliittisesti motivoituneita tahoja.” Lisää Aaltolan arvioita tapauksesta Jokerit on sivulla 254.”
Näin siis tri Jukka Tarkka. Linkki: http://jukkatarkka.blogspot.com/2019/04/pikakommen…
*
Onhan tämä mielenkiintoista seurata, miten suomalainen media ”katsoo ohi” esimerkiksi tätä tapausta, kun se taas toisaalla tonkii ja hammastelee kaikenlaista muuta.. Ehkä todella paikallaan ihmetellä?
Ilmoita asiaton viesti
Erikoinen lapsus, mutta…
Ehkäpä Antti, tai SDP eivät luota NATOon, siis USAan. Syystä että:
”America: A Failing State” by Ian Welsh > https://www.ianwelsh.net/america-a-failing-state/?…
Ilmoita asiaton viesti
Mistä näitä Pesosia löytyy,joko Pesosen lukemisen ymmärtämisessä vaikeuksia tai ei halua ymmärtää.Rinne sanoi niin kuin asia on,niin kauan USAn pressana on ääliö voi olla että jättää NATOn ilman USAn tukea eikä ainakaan huoli lisää maita joiden puolustus menot on puolet mitä Trump vaatii.
Ilmoita asiaton viesti