Antti Rinne Nato-vastaisena on Venäjälle mieluisin pääministeri

SDP:n puheenjohtaja ja SDP:n pääministeriehdokas on onnistunut vaalitaistossaan läpäisemään kansainvälisen uutiskynnyksen.

Kyse uutiskynnyksen ylittämisessä ei ole ollut sotesta eikä muusta vastaavasta, vaan Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta ja siinä meille pyhimmästä: Natosta.

Option of joining NATO loses credibility in Finland following comment by PM hopeful” oli kiinalaisen Xinhua-lehden englanninkielisen version otsikko (Xinhua 6.4.2019). Vapaasti suomennettuna: ”Pääministeriehdokkaan kommentissa Suomen Nato-optio menetti uskottavuuttaan”.

SDP:n puheenjohtaja Rinteen – sanotaanko varsin yllättävät – Nato-kommentit noteerattiin laajasti maailmalla. Maailmalla tulkittiin, että Suomi on muuttamassa ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaansa seuraavan hallituksen aikana. SDP:n johtamassa Suomessa Nato-optio turvallisuuden luojana ollaan heittämässä roskakoriin.

Political rift over NATO widens in Finland” oli kyproslaisen englanninkielisen Fagamusta Gasette -julkaisun otsikko eilen (Famagusta Gazette 10.4.2019). Vapaasti suomennettuna: ”Poliittinen vääntö Naton laajenemisesta kasvaa Suomessa”. Tämäkin julkaisu tulkitsi edellä mainitun kiinalaisjulkaisun tapaan, että Suomen Nato-kanta on muuttumassa uuden pääministerin myötä.

Kiinalaislehdistössä Rinteen kannanotot noteerattiin yleisesti, onhan kyseessä kenties tuleva pääministerimme:

总理候选人,民意调查领导的反对党社会民主党主席安提• (Antti Rinne 质疑芬兰加入北约的现实主义。在一次芬兰商业电视频道的采访中, Rinne 表示他完全不相信芬兰会“被芬兰申请成为北约成员” (Xtwxjx 6.4.2019).

En osaa kiinan kieltä kuin kaksi merkkiä, joten konekäännös on:

”Pääministerinehdokas ja mielipidemittauksia johtava oppositiopuolueen puheenjohtaja Antti Rinne kyseenalaisti Suomen mahdollisuuden liittyä Natoon. Haastattelussa suomalaisella kaupallisella televisiokanavalla Rinne totesi, että hän ei usko, että Suomea ’haettaisiin Naton jäseneksi’".

Harvoin pelkkä pääministeriehdokas pääsee kommenteillaan vastaavaan julkisuuteen ympäri maailman. Kun nyt Suomi on muuttamassa Rinteen johdolla ryminällä ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaansa, niin varmasti pääsee maailmanlaajuiseen julkisuuteen.

Johtopäätös:

Jos Antti Rinne on tuleva pääministeri, maailmalla tulkitaan Suomen suhtautuvan entistä kielteisemmin Natoon ja Suomen Nato-jäsenyyteen. Suomen Nato-optio on kuopattu eikä Suomi missään olosuhteissa voi liittyä Natoon.

No, Venäjä kiittää tästäkin Suomea sekä Rinnettä. Venäjä kumartaa Rinteelle syvään. Venäjä voi aina luottaa suomalaiseen sosialidemokratiaan, ikuisesti ja joka ikisessä paikassa. Suomessa ei ole mikään muuttunut Tarja Halosen aikakaudesta, jos vain demarit johtavat Suomea vähintään pääministerin voimin. Suomessa SDP on Venäjän luottopeluri.

                                                                                      ****

Venäläisillä uutissivustoilla seurataan tarkasti Suomen eduskuntavaaleja. Venäläismediassa pidetään yleisesti SDP:n pääsemistä valtaan hyvänä sekä Venäjän että Suomen Nato-jäsenyyden estämisen kannalta.

Onpahan Suomen Nato-jäsenyys onnistuttu torppaamaan jälleen kerran ainakin neljäksi vuodeksi ihan suomalaisten omalla äänestyspäätöksellä. Nuo ajatukset ovat kiteytettyjä monessa venäläislehdissä. Jokaisessa venäläislehtijutussa muistutetaan jollain tavoin SDP:n Nato-vastaisuutta.

Партия выступает за не присоединение к военному альянсу НАТО.” uutisoi Ria Novosti vastikään (РИА Новости 20.3.2019).

Vapaasti suomennettuna:

Puolue [SDP] kannattaa sitä, ettei se [Suomi] liittyisi Natoon.

Pääministeriehdokas Rinne on venäläisen Ria Novostin jutun perustella varmasti miellyttänyt kannanotoillaan venäläistä lukijakuntaa.

Nykyinen pääministeriehdokas Rinne on miellyttänyt venäläistä Nato-ajattelumaailmaa jo kauan sitten istuessaan valtiovarainministerinä Stubbin ja Kataisen hallituksessa. Venäläislehdistössä ollaan hanakoita tarttumaan kaikkiin niihin SDP:stä kumpuaviin viesteihin, jotka ovat Nato-vastaisia ja Suomen Nato-jäsenyyttä kieltäviä.

Министр финансов Финляндии: идея вступления страны в НАТО в нынешних условиях ошибочна” (Тасс 15.4.2015).

Vapaasti suomennettuna:

Suomen valtiovarainministeri [Rinne]: ajatus maasta, joka liittyy Natoon nykyisissä olosuhteissa, on väärä”.

Rinteellä ei siis ollut oheisen Tassin jutun perusteella Nato-optio voimassa edes vuonna 2015 kuten ei nytkään ole tuoreimpien lausuntojen perusteella. Rinteen lausuntojen ajankohtaa peilaten Venäjä oli vain vuotta aikaisemmin miehittänyt Krimin niemimaan rikkoen kaikki yhteiset turvallisuusrakennelmat Euroopassa.

Tuossa uutistoimisto Tassin jutussa Rinne laukoi Suomesta ja Natosta:

Это было бы ошибкой. Не могу оценить, насколько фатальной, но точно ошибкой. А их не нужно совершать во внешней политике и политике безопасности."

Vapaasti suomennettuna:

Se [Suomen Nato-jäsenyys] olisi virhe. En osaa arvioida kuinka kohtalokas virhe, mutta virhe kuitenkin. Ja niitä [virheitä] ei ole syytä tehdä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Rinne oli sulkemassa pois Suomen Nato-jäsenyyden jo vuonna 2015 venäläisten eduksi.

Две трети членов оппозиционной Социал-демократической партии Финляндии SDP в последнем опросе высказались против вступления страны в НАТО.

Противниками членства в Альянсе являются и основные претенденты на февральских выборах председателя этой политической силы – это нынешний лидер социал-демократов Антти Ринне и депутат Тимо Харакка.” kirjoitti Venäjän suurin päivälehti Komsomolskaja pravda tammikuussa 2017 (Комсомольская правда 20.1.2017).

Vapaasti suomennettuna:

Kaksi kolmasosaa Suomen sosialidemokraattisen puolueen jäsenistä vastusti edellisessä mielipidekyselyssä maan liittymisestä Natoon.

[Suomen] Nato-jäsenyyden vastustajat ovat myös keskeiset kilpailijat SDP:n helmikuisessa puheenjohtajakisassa – nykyinen sosiaalidemokraattien johtaja Antti Rinne ja debytantti Timo Harakka.”

Venäläislehdistö noteerasi siis jo SDP:n puheenjohtajavaalien alkumetreillä, että SDP:n puheenjohtajakisan kaksi kärkiehdokasta ovat Suomen Nato-jäsenyyden vastustajia.

Venäjällä Suomen Nato-jäsenyysvastustajat ovat yhtä kuin SDP ja SDP takaa Venäjälle sen, ettei Suomi liity Natoon eikä nyt ole edes Nato-optiotakaan.

Venäjän henkivakuutus Suomen Nato-vastaisuudelle on siis Suomen Sosialidemokraattinen Puolue SDP. Se on varsin halpa henkivakuutus. Venäjä kiittää.

                                                                                      ****

Nyt tässä tilanteessa, jossa Yhdysvaltojen presidentin epävarmuustekijät kansainvälisessä politiikassa vaikuttavat, en ole yhtään vakuuttunut siitä, että meitä edes hyväksyttäisiin Natoon, jos me hakisimme.” (MTV3 2.4.2019).

Noilla sanoilla pääministeriehdokas Antti Rinne teki itsestään Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa yhä syvemmän Nato-vastustajan juuri ennen eduskuntavaaleja.

Kuten aikaisemmin totesin, Venäjä kiittää Suomen SDP:tä ja kumartaa syvään pääministeriehdokas Antti Rinteelle.

Kun kuulin nuo Rinteen sanat televisiosta viikko sitten suorana, ajattelin, että mikä helvetin sekopää siellä oikein horisee puolikuntoisena. Ärtymys ei ole laantunut vieläkään, kuten tästä kirjoituksestani voi päätellä.

Tollojen tollo, sekopäitten sekopää, ääliöitten ääliö siis tuo Rinne. Miten tuollaisella älyttömyyksien laukojalla ja Venäjän etujen ajajana voisi olla mitään asiaa Suomen pääministeriksi? Ei pitäisi olla mitään eikä pienintäkään asiaa. Rinne on tehnyt jo ehdokkaana Suomelle enemmän hallaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikalle kuin moni istunut pääministeri neljän vuoden aikana.

Nyt on tehtävä kaikki se, ettei tuollaisesta ulko- ja turvallisuuspoliittisesta katastrofista vain tulisi Suomen seuraavaa pääministeriä. Ylen uusimman mielipidetiedustelun perusteella vain perussuomalaisista on enää SDP:n haastajaksi (Yle 11.4.2019). Kokoomuksesta ja Keskustasta ei enää ole haastajaksi.

Toivon Perussuomalaisten menestystä näissä vaaleissa niin, ettei Antti Rinteestä ulko- ja turvallisuuspoliittisena katastrofina vain tulisi Suomen seuraavaa pääministeriä. 29.3.2019 julkaisemani ”Perussuomalaiset tulevat tekemään sen taas ja nousevat toiseksi suurimmaksi” -bogikirjoituksen ennuste on nyt jo pitkälti toteutunut (US-blogi 29.3.2019).

Kovaa vauhtia supistuva 2,7 prosentin ero on vielä sunnuntaina kurottavissa täysin kiinni. Sitä ulko- ja turvallisuuspolitiikan ja ennen kaikkea puolustuspolitiikan länsimyönteisyyttä, jota nyt neljän vuoden aikana ilman sosiaalidemokraatteja on saatu aikaan, ei saa ensi vaalikaudella tuhota.

Antti Rinteestä ei ole pääministeriksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu