Jussi Halla-aho – miksi puolueesi kannattaa Venäjä-pakotteista luopumista?

Niiden [Yhdysvaltain asettamien Venäjä-pakotteiden] motiivi on väärä. Sisäpolitiikalla yritetään tehdä ulkopolitiikkaa. On naiivia ajatella, että vain Venäjä olisi yrittänyt vaikuttaa toisen maan vaaleihin.” (Laura Huhtasaari (PS), IL 17.8.2017).

Helsingin Hietalahden telakka on nykyisin venäläisomistuksessa. Arctech Helsinki Shipyardin omistajista venäläinen United Shipbuilding Corporation on Yhdysvaltain pakotelistalla. Jos olet pakotelistalla, et ole mukana kilpailussa. Toivottavasti Trump purkaa Yhdysvaltojen Venäjä-pakotteet. Suomi on saanut tästä taloussodasta pahasti takkiin.” (Laura Huhtasaari (PS), US-blogi 26.1.2017).

Jos kasvua haetaan, sitä saa Venäjältä. Pakotteet ovat huonoja meille. Venäjä teki väärin, mutta niitten alueitten [Itä-Ukrainan] kansalaisten oma näkemys pitäisi ottaa huomioon. He kuuluisivat mieluummin Venäjään kuin Ukrainaan.” (Juho Eerola (PS), Verkkouutiset 31.3.2018).

En usko Venäjän olevan Salisburyn hermomyrkkyiskun takana. Jos Venäjän syyllisyys pystytään puolueettomasti ja luotettavasti toteamaan, kannatan esitetyn kaltaisia sanktioita.” (Tom Packalén (PS), US-blogi 28.3.2018).

Suomen ulkopoliittiselta johdolta vaaditaan rohkeutta vaatia faktoja pöytään. Ennen niiden näkemistä ja arviointia emme voi lähteä [Venäjä-]pakotteisiin. Pakotteet haittaisivat merkittävästi jo nyt huonossa kunnossa olevaa taloutta. Lisäksi ne kärjistäisivät kriisiä, johon pitäisi etsiä liennytystä.” (Tom Packalén (PS), US-blogi 25.7.2018).

Oheiset perussuomalaiskansanedustajien kannanotot varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren johdolla kertovat hyvin puolueen Venäjä-linjaa.

Perussuomalaiset  on Venäjä-myönteinen puolue ja haluaisi purkaa niin EU:n kuin myös Yhdysvaltain asettamat Venäjä-pakotteet.

Mistä moinen Venäjä-linja oikein kumpuaa perussuomalaisten keskuudessa? Mitkä ovat oikein puolueen yhteydet Venäjälle, kun Venäjän etuja noin kiivaasti ajetaan?

Mistä Perussuomalaisten yltiöpäisessä Venäjä-myönteisyydessä on kysymys?

                                                                                            ****

Euroopan keskenään liittoutuneet oikeistopopulistiset puolet kokoontuivat eilen Italian Milanossa Pohjoisen liitto Lega-puolueen johdolla. Tuota italialaista oikeistopopulistista Lega-puoluetta johtaa Italian sisäministeri Matteo Salvini.

Milanoon kerääntyneet puolueet ovat sekavaa kaartia ja edellisessä blogikirjoituksessa nimesin nuo puolueet sekasikiöliikkeeksi (US-blogi 18.5.2019).

Sekasikiöstä on todellakin kysymys.

Yksi yhteinen asia tätä sekavaa oikeistopopulistista sekasikiöliikettä kuitenkin näyttää yhdistävän: Venäjä-mielisyys ja Venäjä-pakotteiden kumoaminen. Juuri siis se, mitä Venäjä eniten EU:lta ja Yhdysvalloilta haluaa.

Kansallismielisyyden kanssa tällä sekasikiöliikkeellä ei mitään tekemistä. Tuon liikkeen piirissä kansallismielisyydellä pyritään vaan höynäyttämään tyhmempiä äänestäjiä mukaan liikkeeseen ja nyt ääniuurnille seuraavissa eurovaaleissa.

Pari esimerkkiä niistä puolueiden johtohenkilöiden Venäjä-kannanotoista, jotka Milanossa kaveerasivat keskenään.

Marine Le Pen sur CNN: les sanctions anti-russes sont ‘complètement stupides.’” (RT France 2.2.2017).

Konekäännöksenä suomennettuna:

Marine Le Pen CNN:llä: Venäjän vastaiset pakotteet ovat ’täysin typeriä.'"

Huomatkaa, että RT-uussivusto Kremlin propagandaa levittävä valtiollinen tv-uutiskanava ja RT France on sen ranskalaisversio. Venäjä todellakin taitaa nämä kuviot. Hyvät yhteydet Venäjälle omaava Marine Le Pen on ranskalaisen oikeistopopulistisen Ranskan Kansallisen liittouman puheenjohtaja.

Salvini a Mosca: ‘Qua mi sento a casa, in alcuni paesi dell'Ue no’" (RaiNews 17.10.2018).

Konekäännöksenä suomennettuna:

Salvini Moskovassa: ’Täällä tunnen oloni kotoisaksi, joissakin EU-maissa en’”.

Tuolla Moskovan vierailullaan Italian sisäministeri ja oikeistopopulistisen Matteo Salvini kyseenalaisti Venäjä-pakotteet ankarin sanakääntein (Il Sole 24 Ore 17.10.2018). Tuo kirjoitus on hyvä käydä lukemassa myös konekäännöksenä saadakseen kuvaa Salvinin Venäjä-käsityksistä.

Vastaavia Venäjä-myönteisiä ja Venäjä-pakotteista eroon pyrkiviä kannanottoja löytyy lähes kaikilta niiltä Euroopan johtavilta oikeistopopulisteilta, jotka eilen kokoontuivat Milanoon. Vastaavia komennettuja löytyy myös Itävallan varaliittokansleri ja Itävallan Vapauspuolueen puheenjohtaja Heinz-Christian Strachelta, joka perui video- ja korruptiokohun vuoksi matkansa Milanoon.

Strache fordert Ende von Russland-Sanktionen“ (Die Presse 2.6.2018).

Vapaasti suomennettuna:

Strache vaatii Venäjä-pakotteiden lopettamista“.

Milano-ryhmän oikeistopopulistien Venäjä-suhteiden näkemykset ovat siis hyvin meillä tiedossa. Niitä ei tarvitse lähtökohdiltaan edes läntisten tiedustelupalvelujen enää selvittää. Näkemyksiä ja suhteita voi verrata kylmän sodan aikaudella Neuvostoliiton ja läntisten kommunistipuolueiden suhteisiin.

Venäjällä on siis varsin hyvin pullat uunissa Euroopan oikeistopopulistien kanssa, kun kyse on Venäjä-pakotteiden purkamisesta. EU:lle Venäjä-pakotteet ovat olleet vaikeita päätöksiä. Venäjä tietää, ettei se tarvitse paljon estääkseen EU:ssa uudet Venäjä-pakotepäätökset. Venäjä on satsannut toistaiseksi oikeistopopulisteihin, ja se saattaa hyvinkin olla Venäjälle hyvä satsaus.

                                                                                            ****

Se, miksi Putinin kimpussa pörrätään nyt näin paljon retoriikan tasolla, johtunee siitä, että Putinilla on tietty välinearvo Länsi-Euroopan maiden sisäpolitiikassa: kansallismielisten puolueiden kannatus on kasvanut monissa Euroopan maissa. Ihmiset suhtautuvat kriittisesti maahanmuuttoon, ja kun asiaperustein ei voida käydä näiden puolueiden kimppuun, niin sitten syytetään niitä Putinin viidenneksi kolonnaksi keinotekoisin perustein.” (Jussi Halla-aho (PS), Suomen Uutiset 5.4.2018).

Halla-ahon mukaan siis muut olisivat käyneet oikeistopopulististen puolueiden kimppuun ilman riittävää näyttöä oikeistopopulistien vahingollisesta Venäjä-myönteisyydestä.

Jussi, nyt näyttöä taitaa olla jo liikaakin siitä, että muut ovat olleet oikeassa. Venäjään ei olla nimetty oikeistopopulistien viidenneksi kolonnaksi perusteetta. Niin, ja tuon nimeämisen teit vain sinä itse, ei kukaan muu.

On selvää, että Euroopan oikeistopopulistiset liikkeet ovat valmiita tekemään tiivistä yhteistyötä ja jopa liittoutumaan vaikkapa itse pääpirun kanssa, jos se vain edistää heidän päämääriään ja asemaansa. Yhteistyöhön ja jopa liittoon ollaan valmiita etenkin Venäjän ja presidentti Putinin kanssa.

Oikeistopopulistiset puolueet eivät suinkaan ymmärrä – tai eivät lisäkannatuskiimassa halua ymmärtää  – Venäjän kyvykkyyttä saada puolue ja puolueen edustajia hallintaansa. Tuossa kiimassa Venäjän vaikutusmahdollisuudet aliarvioidaan.

Kehottaisin Perussuomalaisia ja sen puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa sekä myös muita Milano-liiton oikeistopopulistisia puolueita kertaamaan historiaa, miten Neuvostoliitto kykeni kylmän sodan aikaan saamaan riittävään tai jopa täydelliseen hallintaansa Länsi-Euroopan kommunistipuolueita ja myös muita puolueita.

Suomessa me tiedetään varsin hyvin, miten Neuvostoliitto noihin puoluekaappauksiin kykeni ja miten se käytti hyväkseen puolueiden luontaista vallanhalua. Venäjällä on taito, joka pikkusormesta lähtien kykenee viemään koko käden ja kehon, jos on tarvetta.

Venäjä kykenee siis käyttämään hyväkseen puolueiden vallanhalua, joka näyttää nyt sokaistaneen Euroopan Milano-liiton oikeistopopulistisia puolueita. Itävallassa Itävallan vapauspuolue FPÖ:n puoluejohtaja, varaliittokansleri Heinz-Christian Strache on kouluesimerkki vallanhalun sokaisemasta oikeistopopulistista.

Millään ei näytä olevan mitään rajaa, kun puhutaan vallanhalusta.

                                                                                            ****

Jussi Halla-aho ja Perussuomalaiset tekivät virheen, kun läksivät eurovaalikiimassaan Matteo Salvinin kelkkaan.

Jussi Halla-aho ja Perussuomalaiset eivät ymmärrä, miksi pohjimmiltaan Matteo Salvinin haluaa oikeistopopulistit yhteen. Salviani istuu siis ministerinä hallituksessa, ei oppositiossa. Salvinin toimissa ei ole kyse kansallisuusmielisyydestä aatteena sinänsä, vaan halukkuus saada itselleen, puolueelleen ja edustamalleen hallitukselle lisää painoarvoa EU:ssa niin, että rapakuntoisen Italian asema EU:ssa helpottuisi.

No, nyt nämä tollot läksivät Salvinin kelkkaan. Salvini on se Venäjä-asioiden eteenpäin viejä numero 1 oikeistopopulistisessa liikkeessä.

Ruotsidemokraatit toimivat oikein jättämällä Salvinin ja Milano-ryhmän väliin. Ruotsidemokraatit tajusivat, että kyse on nimenomaan Venäjästä, johon on pidettävä riittävä etäisyys. Halla-ahon Perussuomalaiset eivät tätä tajunneet.  

Ruotsissa tiedettiin ja älyttiin, mihin Milanoon kokoontuneiden Venäjä-kiima voi lopulta johtaa. Jussi Halla-aholla ja etenkinkin Laura Huhtasaarella ei tuota älyä ollut. Saimme nopeasti Itävallasta esimerkin, mihin kiiluvasilmäisten Venäjä-kiima voi pahimmillaan johtaa.

Kylmän sodan aikaan Neuvostoliittoon yhteyksissä olleet kommunistipuolueet – joita nyt vastaavat Milano-ryhmän oikeistopopulistipuolueet – olivat Länsi-Euroopan tiedustelupalvelujen sekä CIA:n tiukassa valvonnassa. Kyse oli kansallisesta turvallisuudesta. Suomessakin Supo seurasi tarkkaan kommunistien toimintaa Kekkosen silmien alla.

Itävallan tapahtumien jälkeen nyt läntisten tiedustelupalvelujen on syytä miettiä ja harkita tarkkaan, milloin Milano-ryhmän oikeistopopulistiset puolueet, joihin siis Perussuomalaisten ohella Itävallan FPÖ:kin kuuluu, muodostavat mahdollista kansallisen turvallisuuden uhkaa.

Heinz-Christian Strachen toimet Venäjän kanssa toteutuessaan olisivat olleet kansallisen turvallisuuden kysymys Itävallalle. Siitä ei ole kahta sanaa.

                                                                                            ****

Perussuomaliset eivät ole kansallismielinen puolue eivät he tiedä oikeasta kansallismielisyydestä yhtään mitään. Käsite on heille vain tapa höynäyttää tyhmempiä äänestäjä.

Paikallisen, alueellisen ja kansallisen identiteetin käsitettä huomioiden kansallismielisyys niin kuin se yleensä käsitetään, käsittelee edesmennyt toimittaja Erkki Toivanen hyvin luennossaan otsikolla ”Eurooppalaisuuden olemukseen kuuluvat kansalliset identiteetit”. Toivanen käsittelee hyvin myös tervettä eurooppalaista patriotismia. Tuo luento löytyy täältä (Erikoistoimittaja Erkki Toivanen: Terveet juuret aidon kansainvälistymisen edellytyksenä, 16.10.2007), kesto 33 minuuttia 16 sekuntia. Luento on päivämäärällä 16.10.2007.

Toivanen kyseli jo tuolloin, milloin Ukraina hajoaa kahteen osaan ja milloin.

Toivanen kuvaa hyvin, miten kansallismielisyys kansalliset identiteetit toteutetaan yhteisenä hyvänä.

Ei siis niin, kuten oikeistopopulistit ovat tehneet raiskatessaan kansallisuusmielisyys-käsitteen. Kansallisuusmielisyys on oikeistopopulisteilla vain väline saada tyhmimmät äänestäjät kannattamaan heitä.

Erkki Toivanen oli meitä muita melkein vuosikymmenen edellä kuten myös Venäjääkin arvioidessa vuonna 2007 Ukrainaa. Lopputulosta emme tosin tiedä, mutta Venäjä yritti jo kertaalleen.

Toivanen toteaa hyvin, ettei Euroopassa mikään keinotekoinen ole kestänet kauan.

Keinotekoisena ei kestänyt Neuvostoliittokaan. EU:ssa tuo varmaan on jo opittu kantapään kautta, mutta esimerkiksi Espanjan Katalonia olisi hyvä miettiä Toivasen ajatusten pohjalta vielä kertaalleen samoin kuin Iso-Britannia ja Irlannin saari.

Kansallismielisyyden pitää siis perustua todelliselle pohjalle eikä oikeistopopulistien höpö-höpö-pohjalle, jossa kansallismielisyys on vain heille väline vallan hankkimiseen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu