Anni Sinnemäki ja Pihla Viitala – Vihreä tapa hoitaa asioita

Palataanpa kuntavaaleihin kahdeksan vuotta sitten, jotka pidettiin tuolloin 28. lokakuuta 2012.

Vihreiden Helsingissä ehdolla ollut Anni Sinnemäki aloitti vaalikampanjansa lokakuun 6. päivänä klo 19.00 Cafe Engelsissä (Anni Sinnemäki, Twitter 6.10.2012).

Mukana Sinnemäen kampanja-avauksessa olivat kansanedustaja Pekka Haavisto, metsäaktivisti Sini Harkki ja näyttelijä Pihla Viitala.

On syytä heti aluksi mainita, ettei yksikään kunta- tai eduskuntavaaliehdokas ota omaan vaalikampanja-avaustilaisuuteensa kuin vain oman puolueen aktiivisia jäseniä tai aktiivisia kannattajia, joiden esiintymiseen ja ehdokasta tukeviin kannanottoihin vaaliehdokas voi luottaa.

Sinnemäki valitsi siis Haaviston, Harkin ja Viitalan, jotka kaikki luokittelen omalla asteikollani melko kovan luokan vihreiksi. Harkin ainakin luokittelen omalla asteikollani erittäin kovan luokan vihreäksi.

Sini Harkki oli Greenpeace Nordenin Suomen maajohtaja vuoden 2020 alkuun, jolloin hän siirtyi viestintätoimisto Tekirin johtavaksi konsultiksi. Tekirin omistaja ja hallituksen puheenjohtaja on Harri Saukkomaa, joka ilmoittaa olevansa sitoutumaton, mutta nuoruudessaan hän oli kuitenkin varsin aktiivinen Suomen Keskustanuorissa.

Sinnemäki tuli valituksi vuoden 2012 kuntavaaleissa Vihreiden listoilta kolmantena Osmo Soininvaaran ja Heidi Hautalan jälkeen 2609 äänellä.

Ultra Bran säveltäjä Kerkko Koskinen oli naimisissa Anni Sinnemäen kanssa vuosina 1996–2001 ja Pihla Viitalan kanssa vuosina 2004–2008. Pihla Viitalan sisko dramaturgi ja sanoittaja Anna Viitala on kuvannut henkilösuhteita Apu-lehden haastattelussa vuonna 2012 (Apu 14.12.2012):

Kerkko on ollut siskoni (Pihla Viitalan) kanssa naimisissa, joten minun on vaikea ajatella suhdettamme yhteistyökumppanuutena, se on ennemminkin ystävyyssuhde. Ensimmäistä kertaa me on alettu tehdä lauluja yhdessä merkkipäiviä varten vuonna 2003. Me olemme kaikin puolin läheisiä ja brutaalin rehellisiä molempiin suuntiin. Koskaan ei tarvitse tulkita toisen ajatuksia.

 Tapasimme ensimmäisen kerran jo 1997, kun lapsuudenystäväni Ilmari Pohjola soitti pasuunaa Ultra Brassa, ja olin joskus mukana keikoilla. Oikeasti tutustuimme, kun Kerkko ja Pihla alkoivat seurustella vuonna 2000. Vuoden ajan kyräilimme toisiamme, mutta sitten suhde muuttui intensiiviseksi ystävyydeksi.

Koskinen alkoi siis seurustella Viitalan kanssa, kun oli vielä naimisissa Sinnemäen kanssa. Ultra Bra on oikeistaan yhdistävä tekijä noille henkiköille.

****

Olen tuntenut hänet [Pihla Viitalan] kauan, mutta meillä ei ole erityisen läheistä suhdetta, joka muodostaisi esteellisyyden.” (IS 12.6.2021).

Noin lausui Anni Sinnemäki tänään Ilta-Sanomissa.

En ole kertaakaan keskustellut talosta ja siihen liittyvistä lupa-asioista Anni Sinnemäen kanssa, eivätkä ole muutkaan perheeni jäsenet. Mitään rikosta ei ole tapahtunut. Lautakunta päätti asiasta yksimielisesti, ei Anni Sinnemäki.” (MTV Uutiset 12.6.2021).

Noin lausui Pihla Viitala tänään MTV Uutisissa.

Politiikassa asioiden ja etenkin poliittiseen korruptioon ja poliittiseen hyväveliverkostoon liittyvien asioiden pitää juridisen tarkastelun lisäksi myös näyttää kansalaisille siltä, ettei yhteisten asioiden hoitaminen ole tehty vilungilla eikä jotain ihmistä suosien.

Nyt julkisuudessa on käsitelty Sinnemäen ja Viitalan vain sinä ajankohtana vuonna 2016, jolloin Meilahden huvila-alueen poikkeamislupapäätöksiä käsiteltiin Helsingin kaupungissa.

Minun silmissäni Sinnemäki on jo toimillaan pilannut jo Helsingin kaupungin mainetta. Pilaaminen johtuu, että on syntynyt epäilys hyväveliverkoston käyttämisestä henkilökohtaisen edun jakamiseksi.

Pelkästään vuosi 2016 ei ole oikea ajankohta tarkasteluun eikä poliisi voi supistaa Sinnemäki-Viitala-tarkastelua vain tuohon ajankohtaan.

Oikea ajankohta suhteiden tarkasteluun on ajankohta noin 2000-luvun alussa aina Sinnemäen kunnanvaltuutettukauteen 2012–2016 ja etenkin kauden alkuaikaan. Yhteydenpito poikkeuslupaprosessin ajankohdassa ei ole enää oleellista eikä ratkaisevaa.

Kyse ei myöskään ole perhetuttavuudesta vaan poliittisesta suhteista Vihreiden alla Viitalan ja Sinnemäen välillä tuon 6.10.2012 tapahtuneen Sinnemäen kampanja-aloituksen perusteella.

Mitä yhteyksiä tuolloin henkilöiden välillä oli? Poliisin on syytä tutkija henkilöiden puhelin- ja sähköpostiyhteyksien vuoden 2012 kunnallisvaaleihin liittyen.

Anni Sinnemäen vaalijuliste vuodelta 2012. Hänen ehdokasnumeronsa oli tuolloin 1012.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu