Perussuomalaiset ja Donald Trump

Kansanedustaja Sanna Antikainen (ps.) esittää Nobelin rauhanpalkintoa presidentti Trumpille” (Yle 2.11.2020).

Trump ei ole aloittanut yhtään uutta sotaa, mutta on jämäkällä persoonallaan ja päättäväisyydellään saattanut muiden aloittamia konflikteja päätökseen.

Noin Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen Savo-Karjalasta laukoi vielä marraskuussa viime vuonna esittäen vuoden 2021 Nobelin rauhanpalkintoa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille.

Antikainen on lähettänyt ehdotuksesta jopa kirjeen Norjan Nobel-komitealle.

Laura Huhtasaari ehdottaa vuoden 2021 Nobelin rauhan­palkintoa Donald Trumpille – näin hän perustelee näkemystään” (IS 12.10.2020).

Laura Huhtasaaren mukaan Donald Trump on onnistunut muun muassa edistämään Yhdysvaltojen sisäistä vakautta.

Siis onnistunut edistämään sisäistä vakautta Yhdysvalloissa Laura Huhtasaaren mukaan. Nyt tuo sisäisen vakauden edistäminen on vaatinut neljä kuolonuhria.

Hakemusta Nobel-komitealle Huhtasaari julkisti Twitter-tilillään (Twitter, Laura Huhtasaari 9.10.2020).

EU-parlamentaarikko Laura Huhtasaari on lähettänyt Nobel-komitealle rauhanpalkintoesityksen Donald Trumpille.

Nähtäväksi jää, miten Nobel-komitea suhtautuu Nobelin rauhanpalkinnon hakemiseen Donald Trumpille Perussuomalaisen kansanedustajan ja Perussuomalaisen EU-parlamentaarikon esittämänä. Kyllä noilla suosituksilla varmasti Nobel-palkinto irtoaa.

No, maailman äärioikeistolaiset lähettivät Nobel-komitealle ympäri maailmaa rauhanpalkintoehdotuksia Trumpille (esim. BBC 9.9.2020). Tuohon samaan typeryyteen höynähtivät siis myös Perussuomalaiset Suomessa.

No, Trump oli otettu ja julkaisi Twitterissä kampanjavideon, jossa hän olisi ehdokkaana rauhanpalkinnolle ja jo palkinnon saaneena. Kyse olisi sovun välittämisestä Israelin ja Arabiemiraattien välille. Asiaa koskeva Trumpin kampanjatwiitti on jo poistettu tekijänoikeusepäselvyyksien vuoksi (Twitter, Donald Trump 28.12.2020). Kampanjavideo oli kuitenkin varustettu väärällä Nobel-mitalilla, joka ei ollut rauhanpalkinnon mitali. No, sattuuhan sitä huonommissakin piireissä.

Trump oli liittänyt kampanjavideoonsa Nobel-mitalin, mutta pahaksi onneksi se olekaan rauhanpalkinnon mitali.

Laura Huhtasaari on harmissaan, koska Yhdysvaltain presidentiksi valittu Joe Biden on hänen mukaansa rikkonut protokollaa.” (Satakunnan Kansa 11.11.2020).

Niin mitä protokollaa Biden onkaan rikkonut ja milloin?

****

Kävin Perussuomalaiston sivustolla ja kirjasin hakutoimintoon hakusanaksi Donald Trump (Perussuomalaiset, hakusana Donald+Trump).

Artikkelikuva on kuvakaappaus tuolta sivustolta.

Kyllä oli karmivaa luettavaa, kuinka puolue ilman pienintäkään kritiikkiä on tukenut Donald Trumpia sekä hänen tekemisiään ja kuinka presidentiksi valitun Joe Bidenin vaalivoittoa on kyseenalaistettu.

Erityisesti Jarmo Hussin kirjoitukset olivat suorastaan karmivia (Joe Biden, yhden kauden presidentti 8.11.2020  ja Uskomatonta mutta totta. Joe Bidenin uskomaton vaalivoitto 3.12.2020).

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko on myös ollut Trumpin vankkumaton kannattaja. Niikko on myös eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja.

Hän [Donald Trump] taitaa olla ensimmäinen USA:n presidentti, joka on saanut tuloksellisen rauhanprosessin aikaiseksi Israelin ja muiden arabivaltioiden kanssa Lähi-idässä. Arvostan sellaista jääräpäisyyttä, että joku uskaltaa panna kaiken likoon synnyttääkseen rauhaa maailmassa.” Niikko tilitti mieltymyksiään Iltalehdessä (IL 4.10.2020).

Niin, rauhaa maailmalla muttei rauhaa kotimaassa. Niinkö, Mika Niikko?

TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina 7.11.2020 klo 10.05 oli Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho (Yle Areena 7.11.2020). Puhuttiin myös Yhdysvalloista ja Trumpista (nauha välillä 0:00-14:51). Halla-ahon myönteinen suhtautuminen Trumpiin tulee selkeästi ilmi.

Nauhan kohta 11.15-11:57 on mielenkiintoinen. Siinä Halla-aho syyttää Yhdysvaltojen liberaaleja hulinoinnista kaupunkien kaduilla, ei Trumpin kannattajia. Vieläköhän eilisen jälkeen Halla-aho on samaa mieltä, etteivät Trumpin kannattajat hulinoi kaupungeissa vaan pelkästään liberaalit.

Puhuttiin myös vastustajan demonisoinnista, jota Halla-ahon mukaan harrastavat liberaalit mutteivat niinkään arvokonservatiivit.

Jos luette em. Jarmo Hussin blogikirjoitukset, niin eikö niissä nimenomaan demonisoida Joe Bidenin voittoa?

****

Perussuomalaiset ovat ahkerasti tukeneet presidentti Trumpia. Perussuomalaiset ovat ahkerasti tukeneet myös Unkarin pääministeri Viktor Orbánia ja Puolan Laki ja oikeudenmukaisuus -puolueen puheenjohtaja Jarosław Kaczyńskia sekä presidentti Andrzej Dudaa, joka on myös samaisen Laki ja oikeudenmukaisuus -puolueen edustaja.

Perussuomalaiset tukevat siis autoritäärisiä ja autoritäärisyyteen pyrkiviä maan johtajia. Tuki Trumpille on ollut vankkaa. Tuki Puolan ja Unkarin autoritäärisyyteen pyrkiville johtajille on ollut vankkaa.

Vaatii puolueelta suurta typeryyttä, että lähtee julkisesti tukemaan jonkin maan jotain poliittista henkilöä. Lähtökohtaisesti yleensä missään puolueessa ei ole sitä typeryyttä, että joitain poliittisia henkilöitä jossakin maassa lähdetään julkisesti tukemaan.

Perussuomalaiset harrastaa tuota typeryyttä. Ihmisistä ei koskaan voida taata, miten he toimivat politiikassa täältä ikuisuuteen. Siksi yhtään poliitikkoa etenkään ulkomailla ei politiikassa tueta julkisesti.

Mikäli Perussuomalaiset haluaa olla suurin puolue Suomessa ja pyrkiä suurimmaksi puolueeksi Suomessa, heidän on visusti pyrittävä irrottautumaan tukemasta autoritäärisiä ja autoritäärisyyteen pyrkiviä maan johtajia.

Varsinkin tuen antaminen sellaisille johtajille olisi puolueessa osattava kieltää, joilla päässä viiraa todella pahasti psykiatrista hoitoa edellyttäen – esimerkkinä Donald Trump –  tai jotka muutoin ovat luonnevikaisia – esimerkkinä Viktor Orbán.

Avoin kysymys Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aholle: vieläkö tuette Donald Trumpia, joka on Yhdysvaltain presidenttinä vielä vajaa pari viikkoa, jos ei potkita sitä ennen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu