Perussuomalaiset, kansanedustaja Mika Niikko ja kiinalaisyhteistyö
Suomen Kuvalehti julkaisi reilu viikko sitten kirjoituksen otsikolla ”Perussuomalaisten kansanedustajat salasivat osakkuutensa Kiinan valtioon kytkeytyvässä teknologiayhtiössä” (SK 16.1.2020).
Vahinko, että kyseinen kirjoitus on maksumuurin takana, mikä rajoittaa lukijoiden määrää.
Kirjoituksessa käsiteltiin eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikon (ps.) ja kansanedustaja Ville Vähämäen (ps.) Kiina-yhteyksiä. Kirjoituksessa käsiteltiin Realmax Oy:tä, jonka perustamisessa Niikko ja Vähämäki olivat mukana yhdessä kiinalaisen liikekumppanin kanssa, jonka nimi on Hang Si. Kirjoituksessa käsiteltiin myös Niikon Kiina-yhteyksiä eduskunnassa.
Kiinalaiset kirjoittavat yleensä sukunimen ensiksi. Hang Si vai Si Hang kiinalaisittain vai suomalaisittain? En osaa kiinan kieltä enkä ole varma, mutta Suomen Kuvalehti on todennäköisesti kirjoittanut taivutuksen perusteella Hang Si -nimen suomalaisittain etunimi ensiksi (Suomen Kuvalehden kirjoituksen genetiivi: ”Hang Sin”). Toisaalta Linkedin kirjoittaa juuri kyseisen henkilön englannin genetiivin toisinpäin: Si Hang’s”. Netistä löytyy eri henkilöstä myös: ”Hang Si (斯杭)’s”.
Kirjoitan jatkossa tässä blogikirjoituksessa suomalaisittain Suomen Kuvalehden tapaan niin, että Si on kyseisen henkilön sukunimi ja Hang etunimi. En tiedä, onko tuo oikein.
Realmax Oy (2842291-8) on kaupparekisterin mukaan perustettu 27. kesäkuuta 2017. Yritys on tehnyt viimeisellä valmistuneella 12 kuukauden 195 000 euron liikevaihdolla 421 000 euron tappion (Kauppalehti, Realmax Oy). Hang Si on yrityksen toimitusjohtaja.
Todellisuudessa edelleenkin venäläisten omistamalla ja hallitsemalla Jokereillakin on tekemistä, että kykenisivät yhtä suureen tappioon suhteessa liikevaihtoon. Realmax Oy:n tehtävä ei siis liene tehdä tulosta vaan aivan jotain muuta.
Suomen Kuvalehden mukaan sekä perussuomalaiset Niikko ja Vähämäki maksoivat Realmax-yhtiön osakepääomasta yritystä perustettaessa 500 euroa kumpikin ja loppu 1 500 euroa jäi maksettavaksi kiinalaiselle Hang Sille.
Osakeyhtiön vähimmäispääoma oli vielä tuolloin osakeyhtiölain mukaan 2 500 euroa. Yksityisiltä osakeyhtiöiltä 2 500 euron vähimmäispääomavaatimus poistui 1.7.2019.
****
Mikä onkaan perusuomalaisten Niikon ja Ville Vähämäen perustama Realmax Oy (kotisivut)? Yrityksen kotisivuilta löytyy oheisenlainen yrityslogo:
Logon M-kirjan ja REALMAX-teksti ovat suojattuja tavaramerkkejä eräälle yhtiölle, joka ei ole Suomessa perustettu Realmax Oy (lähde Trademarkia-sivusto).
Sama logo löytyy RealMax-yhtiön (kotisivut) nettisivuilta, jotka ovat luettavissa sekä englannin kielellä että kiinan kielellä (中文). RealMax-yritys siis isolla m-kirjaimella kirjoitettuna, kun suomalainen Realmax-yritys on kirjoitettu pienellä m-kirjaimella.
RealMax-yrityksen englannin ja kiinankielinen sivusto kirjoittaa:
“Rea I Max [tarkoittaa RealMax-yhtiötä], as an AR (Augmented Reality) computing company invested in by China’s State Development and investment Company (SDIC), aims to promote the benefits of AR and artificial intelligence technology to users in all areas of business, and in locations around the world.”
Vapaasti suomennettuna:
”RealMaxin tarkoitus Kiinan valtion kehitys- ja sijoitusyhtiön (SDIC) sijoituskohteena olevana AR-tietotekniikkayrityksenä (lisätyn todellisuuden tietotekniikkayrityksenä) on edistää AR:n ja tekoälyteknologian hyötyjä käyttäjille kaikilla liiketoiminta-alueilla ja ympäri maailmaa.”
Oleellinen tuossa virkkeessä on Kiinan valtion kehitys- ja sijoitusyhtiö (SDIC).
Mikä on China’s State Development and investment Company (SDIC), suomennettuna siis Kiinan valtion kehitys- ja sijoitusyhtiö?
Kyse on kommunistisen Kiinan valtion omistamasta sijoitusyhtiöstä, jonka tarkoitus on imeä länsimaista tietoteknologiaa ja ennen kaikkea tuon tietoteknologian terävintä kärkeä kiinalaisten käyttöön ja/tai omistukseen. Yritys on perustettu vuonna 1995 ja on täysin Kiinan valtion omistama. Yhtiö on kommunistisen Kiinan poliittisesti johtama Kiinan valtion poliittisia päämääriä toteuttava yhtiö.
SDIC hallitsee myös RealMax-yhtiötä, vaikka yritys ei näy suoraan omistajaluettelossa. RealMax tunnetaan Kiinassa nimellä Tapuyihai (塔普翊海). Tapuyihai on vuonna 2003 perustettu Shanghaissa sijaitseva yritys.
Yhtiön virallinen englanninkielinen nimi on Tapuyihai (Shanghai) Intelligent Technology Company, Ltd ja yrityksen tarkka osoite on No. 1082 Huyi Highway, Jiading District, Room 412. Building 5 Shanghai 201802, Kiina. Yrityksen perustietoja voi käydä tutkailemassa 塔普翊海(上海)智能科技有限公司-sivustolla. Konekäännöksellä pärjää hyvin. Jos kiinalaisten yritysten tiedot kiinnostavat, Qixin-sivusto on hyvä (启信宝).
Englantilaisittain RealMax- tai kiinalaisittain Tapuyihai-yritykseen ja sen työntekijöihin voi käydä tutustumassa Linkedin-sivustolla. Siellä on mielenkiintoisia kannanottoja mm. patenttioikeuksista RealMaxin työntekijöiden kirjaoittamana (esimerkiksi 房晓俊). Konekäännöksellä pärjää ihan hyvin saadakseen asiasta hajua.
Jos haluaa kiinalaisyrityksistä tietoa, sitä saa myös Yhdysvalloista. Kiinalaisyrityksistä löytyy paljon mainintoja Yhdysvaltojen viranomaisarkistoista eri viranomaistoimien yhteyksissä. Esimerkiksi RealMaxilla (Tapuyihailla) on ollut riitoja Yhdysvaltojen patentti- ja tavaramerkkivirastossa (USPTO) mm. Penumbra, Inc -yhtiön (kotisivut) kanssa (Tapuyihai (Shanghai) Intelligent Technology Co., Ltd., United States Patent and Trademark Office).
****
RealMax-yrityksen englannin ja kiinankielinen sivusto kirjoittaa edelleen:
“The company is based in Shanghai and has wholly owned subsidiaries and offices in Beijing, Chengdu, Xi’an, Wuhu, Hong Kong, New York, and Finland. RealMax always remembers its mission ‘to deepen human understanding by making AR accessible to everyone.’ This goal, of making the benefits of AR-based learning and knowledge available to all people, pushes RealMax to bring innovation and content leadership to both AR hardware and AR distribution platforms.”
Vapaasti suomennettuna:
“Yritys sijaitsee Shanghaissa ja sillä on kokonaan omistetut tytäryhtiöt ja toimistot Pekingissä, Chengdussa, Xi’anissa, Wuhussa, Hongkongissa, New Yorkissa ja Suomessa. RealMax muistaa aina tehtävänään ’syventää ihmisten ymmärrystä saattamalla lisätyn todellisuuden (AR:n) kaikkien saataville’. AR-pohjaisen oppimisen ja tiedon tuomien hyötyjen saattaminen kaikkien ihmisten ulottuville on tavoite, joka ajaa RealMaxia hakemaan innovaatioita ja sisältöjohtajuutta sekä AR-laitteistoille että AR-jakelualustoille.
Mitä sitten on englannin kielinen Augmented Reality, lyhenteenä AR, suomennettuna lisätty todellisuus?
Lisätty todellisuus viittaa näkymään, johon on lisätty tietokonegrafiikalla tuotettuja elementtejä ja jota käyttäjä tarkastelee läpikatseltavien näyttöjen kautta. Se on siis järjestelmä, jossa keinotekoista tietokoneella tuotettua tietoa on lisätty todelliseen näkymään. Läpikatseltavista näytöistä lisää seuraavassa luvussa.
RealMax-yhtiön sivujen mukaan siis Mika Niikon, Ville Vähämäen ja Hang Sin alkujaan perustama Realmax Oy Suomessa olisi kokonaan RealMaxin omistama (”wholly owned”).
****
Mistä tässä onkaan kysymys? Miksi kommunistisen Kiinan valtion omistama ja Kiinan valtion poliittisia ja taloudellisia päämääriä ajava jättiyritys perusti RealMaxin kautta Suomeen pienen yrityksen kansanedustajien kautta kesällä 2017? Mikä oli tämän pienen yrityksen idea?
Shanghaissa kotipaikkaa pitävä RealMax valmistaa mm. lisätyn todellisuuden näkölaitteita, jos tuo on oikea suomennus AR smart glasses -termille. Kyse on edellisessä luvussa mainitusta läpikatseltavasta näytöstä. Ehkä parempi suomennus on AR-älylasit tai pelkästään älylasit. Yhteen RealMaxin lisätyn todellisuuden tuotteeseen voi käydä tutustumassa esimerkiksi täällä:
Suomalainen Realmax Oy perustettiin siis kesällä 2017. Ruotsissa on vuonna 2010 perustettu yritys nimeltä Crunchfish AB (kotisivut). Yritys kehittää lisätyn todellisuuden sovelluksia älylaseille sekä älypuhelimille. Yritys on yksi alan pioneeri, johon kiinalaiset iskivät silmänsä. Crunchfish on listattu Nasdaq OMX First North osakepörssiin ja yrityksen osakeomistus on hajautunut.
Crunchfishin kotisivuilla on mielenkiintoinen lehdistötiedote syksyltä 2018 (Crunchfish 15.10.2018). Tiedotteen otsikko on ”Crunchfish signs agreement with the AR company RealMax”, suomennettuna kutakuinkin ”Crunchfish allekirjoittaa sopimuksen AR-yhtiö RealMaxin kanssa”. Vastaava tiedote löytyy myös Realmax Oy:n sivuilta (Realmax Oy 17.10.2018).
Tiedote jatkaa:
”First North-listed Crunchfish and RealMax Oy in Finland signs an agreement allowing the AR smart glasses provider to pre-integrate and demonstrate Crunchfish’s gesture interaction technology in solutions for its RealWear AR products. The partnership further strengthens Crunchfish’s global network of AR-partners and the position as one of the leading suppliers of gesture control for AR smart glasses.
Finnish RealMax Oy is part of the RealMax Group, which is one of the leading companies within Augmented Reality. The company offers a complete AR ecosystem consisting of both hardware and software. RealMax primarily addresses AR in industrial, medical and education sectors where their AR smart glasses, RealWear HMT-1, meets the most challenging requirements.”
Vapaasti suomennettuna:
“Ensimmäinen pohjoismaisella pörssilistalla oleva Crunchfish ja suomalainen Realmax Oy allekirjoittavat sopimuksen, jonka avulla AR-älylasien toimittaja voi integroida ja esitellä Crunchfishin ilmentämisen vuorovaikutustekniikkaa RealWear AR -tuotteissa. Kumppanuus vahvistaa edelleen Crunchfishin globaalia AR-kumppanien verkostoa ja asemaa yhtenä johtavista AR-älylasien elehallinnan toimittajista.
Suomalainen Realmax Oy on osa RealMax-konsernia, joka on yksi johtavista lisätyn todellisuuden yrityksistä. Yhtiö tarjoaa täydellisen AR-ekosysteemin, joka koostuu sekä laitteistosta että ohjelmistosta. RealMax pääasiassa suuntaa lisätyn todellisuuden sovellutuksia teollisuus-, lääketiede- ja koulutussektorien käyttöön, joissa yhtiön AR-älylasit, RealWear HMT-1, täyttää haastavimmatkin vaatimukset.”
RealWear HMT-1 -tuotteeseen voi käydä tutustumassa täällä.
Realmax Oy:n Suomeen perustamisen tärkein syy oli pohjoismaisen AR-tietämyksen imeminen ruotsalaisesta Crunchfishista ja suomalaisista pienistä Tampereen seudun yrityksistä, joista lisää myöhemmin. Tätä kautta Kiinan kommunistinen valtio pääsee täysin omistamiensa yritysten kautta sisään ruotsalaiseen ja suomalaiseen lisätyn todellisuuden tietotaitoon. Kahdella suomalaisella kansanedustajalla oli oleellinen rooli saada kuviolle uskottavuutta ja häivyttää kommunistisen Kiinan vahvaa roolia SDIC:n kautta.
****
Hang Si toimii Kiinan valtion lukuun. Hänen uraansa voi tutustua Linkedin-palvelussa (Linkedin, Hang Si).
Si on työskennellyt Nokian palveluksessa elokuusta 1998 syyskuuhun 2011, siis yli 13 vuotta. Nokiassa Si Hang työskenteli täysi Suomessa 10 vuoden ajan elokuusta 1998 elokuuhun 2008 sekä osittain Suomessa ja osittain Kiinassa syyskuusta 2008 syyskuuhun 2011. Hänen englanninkieliset tittelinsä Nokiassa olivat Senior Technical Consultant ja Principal SW Architect. Hang Si toimi Nokia-pestien jälkeen Suomessa vielä Accenturella 11 kuukauden ajan lokakuusta 2011 elokuuhun 2012. Hang Si on opiskellut myös Tampereen yliopistossa ja hänen tiiviit suhteensa Tampereen yliopistoon tulevat esiin myös muutoin, josta myöhemmin lisää.
”Olin käytännössä auttamassa ystävääni Hang Sitä perustamaan yritystä, kun hän ei sitä saanut yksin perustettua silloin aikanaan. Olin siinä mukana perustamisvaiheessa. Hän ei saanut sitä yksin suomea osaamattomana kiinalaisena henkilönä rekisteröityä sitä yritystä. Siinä oli jotain ongelmia. Ei saanut auki ensinnäkään pankkitiliä… Kiinalaisen henkilön oli hyvin vaikea saada liiketoiminta käyntiin nimenomaan pankkitilin avaamisen suhteen.”
Noin Mika Niikko totesi Suomen Kuvalehdelle, miksi juuri hän oli perustamassa Hang Siin kanssa Realmax Oy:tä.
Niikko puhuu paskaa ja valehtelee niin, että nenä punottaa. Hang Si osaa perustaa yrityksen Suomeen ilman kansanedustajia, Hang Silla on pankkitili ja Si Hang osaa suomen ja englannin kieltä enemmän kuin sen verran, että saa varmuudella perustettua yrityksen Suomeen ilman perussuomalaisia kansanedustajia.
Ei siis kuullosta kovinkaan uskottavalta, että Suomessa pitkään toiminut Hang Si olisi tarvinnut juuri kahta perussuomalaista kansanedustajaa yrityksen perustamiseen ja viemiseen Patentti- ja rekisterihallitukseen. Patentti- ja rekisterihallituksen sivustolta löytyy Osakeyhtiön perustamisilmoitus -linkki, jonka Google kääntää tarvitessa myös englanniksi. Vastaava linkki löytyy myös Yritys- ja yhteisötietojärjestelmän (YTJ) sivuilta Perustamisilmoitus-linkistä.
Kun lukee Suomen Kuvalehden jutun, on Niikon ja Vähämäen rooli enemmän kuin kummallinen.
”Olen ihan tyytyväinen, jos suomalaiset yhtiöt saavat kauppaa sinne [Kiinaan]. Sehän on meidän kansanedustajien tehtävä edistää vientiä.” Niikko totesi Suomen Kuvalehdessä.
Realmax Oy ei ole suomalainen yritys, vaikka onkin Suomeen rekisteröity. Viimeisellä tilikaudella yritys siis on tehnyt 195 000 euron liikevaihdolla 421 000 euron tappion. Se siitä Niikon suomalaisen yhtiön tuloksellisesta kaupanteosta Kiinaan. Realmax Oy on luonut yrityssuhteita Tampereen seudulla, mutta viennistä en puhuisi Niikkonakaan mitään, jos ei tarkoiteta aivovientiä.
”Kansanedustaja voi myös olla yrittäjä!” oli Mika Niikon blogin otsikko Uuden Suomen sivuilla viikko sitten (Niikko, US-blogi 18.1.2020). Kirjoitus viittaa Suomen Kuvalehden juttuun ja Realmax Oy:n perustamiseen.
”Kansanedustajalla on oikeus tehdä liiketoimintaa olemassa olevan lainsäädännön mukaisesti kuten muillakin.”
Niikko voisi selventää, mitä ihmeen liiketoimintaa hän on tehnyt perustamalla yrityksen toisen perussuomalaisen kansanedustajan ja yhden kiinalaisen kanssa. Liikkeen perustaminen ja parin tunnin olo Patentti- ja rekisterihallituksen tiskillä ei ole mitään yrittämistä.
****
Niikko ja Vähämäki olivat kiinalaisten ”ostettavissa” varsin vähäisellä rahalla ja kestityksellä, jos kaikki on siinä, mistä Suomen Kuvalehti kirjoittaa:
”Arkistoidusta alkuperäisestä vaalirahoitusilmoituksesta näkyy, että sittemmin lainaksi muutetun 4 977 euron vaalituen oli Niikolle antanut nimenomaan Hang Si.”
Ja:
”Niikko ja kansanedustaja Ville Vähämäki ovat ottaneet vastaan kestitystä Hang Sin taustayhteisöltä. Juuri ennen yhteisen Realmax-yrityksen perustamista vuonna 2017 miehet kävivät matkalla Kiinassa. Eduskunnan lahjarekisterin mukaan vienninedistämismatkan maksoi kiinalaisyritysten järjestö, jonka yhteistyökuvioita Hang Si oli Suomessa ollut järjestelemässä.”
Ja:
”Lahjarekisterin mukaan keväällä 2018 kansanedustajat Niikko ja Vähämäki matkustivat autoalan tapahtumaan Kiinan Sanyaan. Matkan maksoi valtiotaustainen Kiinan autonvalmistajien yhdistys. Samassa yhteydessä järjestettiin kuitenkin myös kiinalaisen Realmax-konsernin tapahtuma, jossa julkistettiin konsernin yhteistyösopimus yhdysvaltalaisen Realwear-yhtiön kanssa. Realmax oli tehnyt siihen merkittävän sijoituksen.”
****
Suomalaiset ovat helposti höynäytettävää porukkaa. Suomalaispoliitikot ovat erityisen helposti höynäytettävää porukkaa. Maine syntyi jo YYA-aikaan, jolloin kyse oli Neuvostoliitosta höynäyttäjänä.
Voisin tähän kirjoittaa useita vastaavia esimerkkejä höynähtäneistä poliitikoista YYA-ajan Suomesta kuin nyt Niikosta ja Vähämäestä.
Harvassa maassa kansanedustajat olisivat lähteneet ihan näin läpinäkyvään projektiin. Nyt noista kahdesta höynäytetystä toinen on vielä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja. Vähämäkihän on aikaisemmin tormistautunut myös asumisasioissaan töölöläisessä kellarikerroksessa.
Niin nämä Kiinan kuin myös Venäjän harjoittamat kuviot ovat tarhoin harkittuja ja tarkoin prosessoituja maiden asettamiin päämääriin pääsemiseksi. Vaikutuksille alttiit henkilöt valitaan tarkkaan ja prosessit hiotaan loppuun saakka. Minulla on Venäjältä saatuna muuttama vanha Neuvostoliiton keskuskomitean hyväksymä KGB-asiakirja 1970-luvulta. Noista asiakirjoista selviää, miten vaikuttamista ja haltuunottoa on prosessoitu ja ohjeistettu. Kaikki on ollut hyvin päämäärätietoista. Tärkeitä on ollut päästä tavoiteltuun päämäärään.
****
”RD Velho osallistui tiistaina 6.6.2017 eduskunnan järjestämään AR/VR-teknologiaan liittyvään vienninedistämistilaisuuteen. Eduskunta järjesti tilaisuuden kiinalaisen johtavan AR/VR-alan yrityksen RealMaxin toiveesta.” (RD Velho 9.6.2017).
RD Welho (kotisivut) on sen omien sivujensa mukaan ”älykkään liiketoiminnan kehittäjä sekä tuotekehityksen ja ohjelmistokehityksen ammattilainen”.
Mika Niikko, Ville Vähämäki ja Hang Si perustivat siis Realmax Oy:n 27.6.2017 eli kolme viikkoa tuon eduskuntatilaisuuden jälkeen. Uskallan väittää, että kuvio sovittiin pitkälti eduskunnassa.
Harvassa maassa lainsäätäjä eduskuntana tai parlamenttina suostuu ulkomaisen yrityksen mannekiiniksi kuten Suomen eduskunta suostui. Sama kuin Venäjältä olisi eduskuntaan kutsuttu Rosatom tai Gazprom ”vienninedistämistilaisuuteen”. Tuon laatuiset tilaisuudet eivät kuulu eduskuntaan varsinkin, kun kyse on kommunistisen valtion järjestämästä prosessista.
RD Welho jatkaa sivuillaan:
”Vienninedistämistilaisuuden isäntänä toimi kansanedustaja Mika Niikko ja ministeri Kai Mykkänen. RealMaxin delegaatiossa olivat mukana Sonny Xin (Co-founder & vice president), Tandy Tan (Software R&D Director), Leo Kang (Hardware R&D Director), Shao Jiangzhong (President of China Wisdom City IOT Institute) sekä Hang Si (CEO of WiTTC). RD Velhon edustajan tilaisuudessa toimi Design Manager Hannu Havusto.”
WiTTC on tai oli koko nimeltään Wuxi China-Europe International Technology Transfer Center Co., Ltd. (WiTTC). Hang Si on tai oli siis myös tuon yrityksen toimitusjohtaja ja taustahahmo.
Yrityksen kotisivut eivät ole enää toiminnassa (http://www.techidx.com tai http://www.techidx.cn/), mutta tuolloin ennen Realmax Oy:n aikaa Hang Si edusti täällä Suomessa kiinalaista WiTTC-yritystä, ei siis Shanghaissa sijaitsevaa RealMaxia, vaikka olikin jo kolmen viikon päästä perustamassa Realmax Oy:tä Suomeen.
RD Velhon lisäksi vienninedistämistilaisuuteen osallistuivat Delta Cygni Labs Oy, Dispelix Oy, Process Genius Oy, Rakka Creative Oy, VTT, Vantaan kaupunki ja Olliad Consulting.
Delta Cygni Labs Oy ja Realmax Oy aloittivat yhteistyön viime keväänä (Realmax Oy 27.3.2019). Suomen AR-tietämys on keskittynyt Tampereelle pieniin yrityksiin, joista Kiinan on varsin helppo imeä tietämys itselleen. Kiina osaa tuon kuvion.
WiTTC -yrityksen yritystiedot löytyvät 无锡中欧国际技术转移中心有限公司-linkistä. Sivu on kiinankielinen, mutta konekäännöksellä pääsee hyvin selville mm. siitä, että lähes puolet yrityksestä omistaa Tampereella päämajaa pitävä Hermia Business Development Co, Ltd., suomeksi Hermia Yrityskehitys Oy (kotisivut). Hermia Yrityskehitys Oy toimii Tampereen yliopiston alueella. Myös toisen omistajan (Nanjing Hedemia Technology Co, Ltd) takaa löytyy suomalaisia, joista Pekka Antton Jussila toimii myös Hermia Yrityskehitys Oy:ssä. Kyse on siis suomalaisesta yrityksestä Kiinassa.
Hang Si on ollut mukana myös Kiinan tiede- ja teknologiayhdistyksen (The Chinese Association of Science and Technology, CAST) toiminnassa Suomessa (CASTF).
****
Kiinan kommunistisen valtion päämäärä SDIC:n kautta RealMaxissa on lisätty todellisuus (AR). Kyse on länsimaisen teknologian saamisesta Kiinan haltuun Kiinan ehdoilla. Suomeen rekisteröidyn Realmax Oy:n tehtävä on imeä tuota tietoa Suomesta ja Ruotsista. Tuon yrityksen tehtävä ei ole tehdä voittoa Kiinaan sen enempää kuin esimerkiksi Jokereiden Venäjälle.
Kiinan valtio osaa hyvin häivyttää omistuksen, mutta kykenee silti säilyttämään yhtiön hallinnan tavoitteiden saavuttamiseksi. Kyse on siitä, miten yritys pidetään hallinnassa mm. rahoitusjärjestelyin vaikkei omistusta olisikaan. Samaa periaatetta Kiina on harjoittanut ostaessaan infrastruktuuria Euroopassa ja Afrikassa.
Kiina tavoite on olla maailman teknologiaykkönen ja johtava tekoälymaa ohi Yhdysvaltojen. Pisimmät kiinalaistavoitteet on asetettu vuoteen 2049, jolloin maan pitäisi olla maailman johtava teollinen suurvalta. Vuona 2049 Kiinan kansantasavallan täyttää 100 vuotta.
Huawein nouseminen yhdeksi maailman johtavaksi mobiilipuhelinvalmistajaksi on yksi esimerkki, missä suomalainen Nokia on hyvin auttanut kiinalaisia päämääriinsä pääsemiseksi.
****
Perussuomalainen kansanedustaja Mika Niikko ei ole enää sopiva henkilö eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi. Kyse on siitä typeryydestä, mihin hän on syyllistynyt kiinalaisten suhteen. Siihen ei ole kenelläkään varaa yhdessä keskeisessä ulkopoliittisessa tehtävässä Suomen eduskunnassa.
Mikä poru olisikaan noussut, jos Kiinan tilalla olisi ollut Venäjä ja Niikko olisi ollut perustamassa bulvaaniyritystä venäläiselle ”liikemiehelle” päämääränä vaikkapa Gazpromin tai Rosatomin pääsy kiinni suomalaisen tai ruotsalaisen yrityksen huipputeknologiaan.
Vielä lopuksi kommentti Suposta. Tämän tapauksen jälkeen ei voi enää sanoa, että Supokaan kykenisi hoitamaan tehtäviään onnistuneesti, kun tällaista pääsee tapahtumaan. Että päästetään kiinalaiset tekemään tällaista kansanedustajien sekaan.
Saattaa olla, että Kiinassakin luotetaan siihen, että PS tulee hallitsemaan Suomea!
Ilmoita asiaton viesti
Kuten tämäkin juttu osoittaa Pesosen artikkelien taustatyöt on sitä luokkaa että mediatalot jäävät toiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä sen erikoisempaa. Hyvä tunkio ja hyvin pöyhennetty.
Arvostettavaa, mutta jos alamme penkomaan näitä ihan jokaisen yksilön kohdalla, niin tulemme huomaamaan, että lähes jokaisella ”oravalla” on pähkinät varastoitu kotipuuhun. Puoluetaustaan katsomatta.
Ilmoita asiaton viesti
Niikon harkintakyvystä kertoo kaiken se, että hän on osallistunut tilaisuuteen, jossa yritettiin herättää kuollut henkilö henkiin.
Niikkoa äänestäneiden harkintakyvystä kertoo kaiken se, että he ovat äänestäneet Niikkoa.
Ilmoita asiaton viesti
Se oli vissiin, kun Mansessa 90-luvulla rukoiltiin hukkuneen pojan ympärillä koko yö?
Ilmoita asiaton viesti
2011 tämä tapahtui.
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201704132200102509
Ilmoita asiaton viesti
90-luvulla se oli hukkunut poika Mansessa.
https://web.archive.org/web/20180401164537/http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011090114297485_uu.shtml
Eli harjoiteltu oli aikaisemminkin.
Ilmoita asiaton viesti
Vain harvinaisen hölmö uskoo ettei Niikon ja saunatontun toiminta olisi ollut puolueen ja Mestarin tiedossa ja hyväksymää.
Uskon asian olevan niin että puolueen opetuslapsille ja äänestäjille Niikon toiminta on sulka hattuun. Puolueen etu ennen maan ja kansalaisten etua.
Ilmoita asiaton viesti
Aikanaan minua varoitettiin että venäläinen harjoittelija voi vakoilla mutta olin epäuskoinen tuleeko siitä mitään ja ei ole käyttöelektroniikan alueella syntynyt mitään verrattuna kiinalaisiin.
Tämä kirjoitus on paikallaan sillä kiinalaisten kyky hyödyntää tietoa on europpalaisiin verrattuna omaa luokkaansa.
Miljardikansalla on aivokapasiteettia.
Ilmoita asiaton viesti
Neukkuvakoilu oli oma lukunsa. Sitä porukkaa oli monenlaista Suomessa.
Heille annettiin monenlaisia tehtäviä ja niiden onnistumisestakaan ei oikein koskaan ollut mitään hyötyä naapurille, vaikka kuinka kaikki olisi mennyt putkeen, mitä tehtäväksi annettiin.
Suuria sankareita tietysti olivat, jotka saivat asiansa hoidettua. Sama juttu kuin Gosplanin normeilla. Niitä noudattamalla pääsit sankariksi, vaikka tuloksena oli lähes aina sutta ja sekundaa.
Ilmoita asiaton viesti
Venäläiset ovat samaa laiskaa europpalaista rotua.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä olisi oiva blogi Iltalehdessä julkaistavaksi. Niikon selitykset avuttoman kiinalaisen yrittäjän pyyteettömästä auttamisesta ovat naurettavia.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän se on niin että suuremman aivoresurssin Kiinassa hallitaan tekoäly ja elektroniikka, Suomessa sellu ja paperinteko. Nokia tietysti vielä osaa tehdä telekommunikaatio järjestelmiä ja pärjää vielä …
” Kiina on tärkeä sellun vientimarkkina Suomelle, sillä Suomi on taloutena viennistä riippuvainen. Kiinan tuonnin piristyminen olisi tärkeää etenkin Suomen metsäteollisuudelle.”
https://www.verkkouutiset.fi/ennustepaallikot-ylelle-maailmantaloudessa-piristymisen-merkkeja/
Ei siitä haittaa ole että Suomen pientä AR osaamista myydään Kiinaan, peliteollisuutta sinne on jo myyty.
Viennin edustamisessa voidaan käyttää vastavuoroisuus periaatetta.
Karavaani kulkee ja rakkikoirat haukkuu …
Ilmoita asiaton viesti
Kiinan kanssa vastavuoroisuus-periaatteen käyttäminen on osoittautunut kiviseksi tieksi. Voitolle ei ole jäänyt kai kukaan. Tällä hetkellä Trump kokeilee onneaan.
Melko yleinen käytäntö Kiinan kanssa on että läntiset yritykset joutuvat antamaan aivovuotoa ja sillanpääasemia (tavalla tai toisella) kaupanpäällisiksi saadakseen edes yhdet kaupat aikaiseksi. Ja koska läntiset yritykset eivät uskalla, jälleen kauppojen menettämisen pelossa, valittaa kohtelustaan kohtelu jatkuu samanlaisena siitä eteenpäinkin.
Ilmoita asiaton viesti
Soini rehvasteli joskus, että persu ei persettä myy, mutta kyllä se myy Kiinalle ja kaiken lisäksi aika halvalla.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kirjoitus. Niikon ja Vähämäen kohdalla voi tietysti miettiä, että ovatko he tahallisesti, rahankiilto silmissään ja/tai ideologisin perustein lähteneet mukaan kansainväliseen peliin, vai onko heidän arviointikykynsä vain niin vaillinainen, että pienestä rahasummasta he ovat mukana missä tahansa ”bisneksessä”, eivätkä paljon kysele maksajan motiiveja. Kumpi tahansa syy on yhtä pelottava, kun kyseessä ovat ulkoasiainvaliokunnan ja eduskunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtajat.
Ja toden totta, kiinalaisetkin ehkä pitävät perussuomalaisia tulevina valtaapitävinä, jolloin he ovat hyviä maaleja vaikuttamispyrkimyksille. Mikäli he pääsevät valtaan, niin saako ”suomettuminen” aivan uuden merkityksen.
Ilmoita asiaton viesti
Kovin oli muistitikku päässyt tyhjenemään kun Niikko tekemisiään täällä selitteli. Yhtiökumppani ja puoluetoveri Ville Vähämäki pääsi vähemmällä, sillä hän vain sattui horjahtamaan sisään huoneeseen, kun firmaa perustettiin. Samalla hän sutaisi ohimennen nimensä perustamispapereihin kuten kuka tahansa kunnon kansalainen olisi tehnyt. Kyse oli loppujen lopuksi melko pienistä summista, paljon pienemmistä kuin rahat jotka Vähämäki maksoi takaisin eduskunnalle asuttuaan täydellä kulukorvauksella herra Hakkaraisen (ps) saunakämppiksenä.
Ilmoita asiaton viesti
”Realmax Oy:n Suomeen perustamisen tärkein syy oli pohjoismaisen AR-tietämyksen imeminen ruotsalaisesta Crunchfishista ja suomalaisista pienistä Tampereen seudun yrityksistä…”
Tarkistin tänään lisättyyn todellisuuteen perehtyneeltä insinööriltä asiaa. Hänen mukaansa Kiina ei ole erityisesti tämän alan johtaja maailmassa. Tarkoittaa tässä sitä, että tuo tietämyksen imeminen sopisi tämän oy:n päätoiminnaksi. Kovia todisteita minulla ei ole, mutta siis väite on sen verran uskottava, että kaipaisin sen kumoamista.
Aiemmin ajattelin, että tämä on vain persujahtia, kun Niikon osalta kyse oli vain 500 € panostuksesta. Joskin se sitten tuotti miltei 10-kertaisen vaaliavustuksen hyvältä ystävältä. Tämä nähdäkseni on ollut Mika Niikon toiminnan motiivi, koska hänhän ei ole tuon teknologian erityinen asiantuntija tms. Myöhemmin vaaliavustus muuttui vaalivipiksi.
Blogisti Pesonen on pengannut asiaa melko tarkkaan. Niikon osalle tuskin tulee mitään rikollista tekoa, vaan kun politiikassa vaikuttaa aika paljon se, miltä asiat näyttävät, niin nyt ne eivät näytä hyvältä. Että totalitaristisen kommunistijohtoisen valtion edustaja saa käyttöönsä varsin korkeassa ulkopoliittisessa asemassa olevan suomalaisnimen, niin kenestäkö tämä näyttäisi hyvältä?
Minä ymmärtäisin ihan hyvin, jos Mika Niikko eroaisi ulkoasiainvaliokunnasta.
Ilmoita asiaton viesti