Suomen kokaviivamaine maailmalla tämän päivän jälkeen

Pääministeri Sanna Marinin eri tapahtumista koottu bilevideo oli aika rankka. Marin on nyt ottanut tämän kesän kesälomansa aika railakkaasti ja vauhtia aluksi Italiasta hakien. Videopätkiä oli kuvattu eri asunnoissa useampana iltana, joten meno on ollut todellakin päällä koko loman ajan.

Marin on nyt 36-vuotias perheenäiti ja lisäksi vielä pääministeri, mutta käyttäytyy kuin 20-vuotias bilehile.

Jäikö Marinilta nuoruus kokematta, kun vielä 36-vuotiaana pitää tehdä sitä, mitä tehdään viitisentoista vuotta nuorempana? Samaan viittaa myös Marinin esiintyminen kesälomallaan niin Ruisrockissa Turussa ja Flow Festivalissa Helsingissä. Siis esiintyminen, ei oleminen.

****

Marinin bilevideo on levinnyt maailmalle ja se on ollut katsottu. Asia on uutisoitu laajasti ympäri maailmaa. Kaikkialla ja kaikissa medioissa.

Sanna Marin: Finland PM partying video causes backlash (BBC 18.8.2022).

Kuvakaappaus britannialaisen BBC:n sivuilta Marinin bilejuhlintajutusta. Kuva: vapaa lähde (kuvakaappaus BBC:n sivuilta).

Se Finlands statsministers vilda fest med kändisarna (Expressen 18.8.2022).

Kuvakaappaus ruotsalaisen Expressenin sivuilta Marinin bilejuhlintajutusta. Kuva: vapaa lähde (kuvakaappaus Expressenin sivuilta).

Uutisoitiin Marinin biletys jo vastakkaisella puolella maapalloakin.

Finnish PM Sanna Marin seen partying in leaked video (news.com.au 18.8.2022).

Kuvakaappaus australialaisen news.com.aun sivuilta Marinin bilejuhlintajutusta. Kuva: vapaa lähde (kuvakaappaus news.com.aun sivuilta).

Ja Yhdysvalloissa myös. Yhdysvalloissa uutisiin nousi pääministerin huumetesti. Yhdysvalloissa Marinia esittävän videon mukaisissa railakkaissa bileissä kuluvat aina mukaan kokoviivat. Tuo on aina muistettava, että eri puolilla maailmaa huumeet nähdään eri tavoin kuin meillä. Biletys ja kokaiini katsotaan kuuluvan yhteen etenkin Yhdysvalloissa, jos meno niin pannaan rankaksi, kuin mitä Marinia esittävällä videolla.

Finnish PM Sanna Marin urged to take drug test over leaked party videos (New York Post 18.8.2022)

Kuvakaappaus yhdysvaltalaisen New York Postin sivuilta Marinin bilejuhlintajutusta. Kuva: vapaa lähde (kuvakaappaus New York Postin sivuilta).

Kun Googleen kirjaa hakusanaksi sanna marin party video, niin näkee, miten paljon biletysuutinen on maailmalle levinnyt englanninkielisenä. Venäjänkielinen hakusanayhdistelmä видео с вечеринки санны марин antaa myös jo hyvin tuloksia.

Премьер-министр Финляндии Санна Марин оказалась в центре скандала из-за видео с вечеринки. Ее просят сдать тест на наркотики (spletnik 18.8.2022).

Vapaasti suomennettuna:

Suomen pääministeri Sanna Marin on skandaalin keskipisteessä juhlintavideon takia. Häntä pyydetään huumetestiin.

Kuvakaappaus venäläisen spletnikin sivuilta Marinin bilejuhlintajutusta. Kuva: vapaa lähde (kuvakaappaus spletnikin sivuilta).

Ja on Marin iskenyt voimalla myös jo Kiinan mediaan. Laittakaa hakusanaksi vaikkapa 桑娜马林派对视频 , niin tuloksia alkaa löytyä. En osaa kiinaa yhtään merkkiä, mutta Google avustaa.

36岁女总理与人贴面热舞视频流出!被疑嗑药 (Jimu News 18.8.2022)

Googlen käännös:

Suomen 36-vuotiaalla naispääministerillä on kuuma tanssivideo ihmisten kanssa! Epäilty huumeiden käytöstä.

Tuosta kiinalaisjutusta saa sen saman kuvan ja se asettaa jo otsikollaan saman kysymyksen kuin mitä itsekin asetin: eikö 36-vuotiaalla olisi jo parempaakin tekemistä?

Kuvakaappaus kiinalaisen Jimu Newsin sivuilta Marinin bilejuhlintajutusta. Kuva: vapaa lähde (kuvakaappaus Jimu Newsin sivuilta).

洩露的視頻顯示芬蘭總理桑娜馬林參加派對 (TAI-YANH 18.8.2022).

Googlen käännös:

Vuodetulla videolla näkyy pääministeri Sanna Marin juhlimassa.

Kuvakaappaus kiinalaisen TAI-YANHin sivuilta Marinin bilejuhlintajutusta. Kuva: vapaa lähde (kuvakaappaus TAI-YANHin sivuilta).

****

Marin on nyt iso uutinen maailmalla. Biletys sinänsä ja huumeiden käyttöepäily erityisesti leimaa noita uutisia maailmalta. Tuo huumeyhteys on erityisen paha. Ihmiset ovat jo muodostaneet maailmalla käsityksiä noita juttuja lukiessaan, että bileisiin ovat kuuluneet myös huumeet.

Kaikissa jutuissa koukku on tuo video. Sillä media saa taatusti jutulle lukijoita, vaikka muuten Suomi tai Suomen pääministeri ei kiinnostaisi. Video koukuttaa ja se, että videolla bailaa ankaristi jonkin maan pääministeri.

Marin on nyt osoittanut toiminnallaan olevansa lapsellinen. Onko nuoruudessa jäänyt asioita tekemättä sinä aikana, kuin mitä iän puolesta niiden aika olisi ollut eikä lähempänä neljänkymmenen ikää?

Toinen vastaava kansanedustaja SDP:ssä on Ilmari Nurminen. Marin ja Nurminen ovat kuin paita ja peppu. Onko molemmilta jäänyt kokematta Nuorten Kotkien piirustuskerhoiltojen vuoksi kaksikymppisenä se, mitä silloin on hyväksi ihmisen kokea? Ihmisen on hyvä elää ajassa ja tehdä asiat silloin, kuin niiden oikea aika on iän puolesta.

Monessa maassa Marinin toiminnalla maan pääministeri olisi jo entinen pääministeri. Näin etenkin Iso-Britanniassa ja varmasti esimerkiksi myös Ruotsissa.

Kaikkein pahinta noita Marin-juttuja maailmalta lukiessa on tuo huumekytkentä. On jo varmasti syntynyt monelle lukijalle maailmalta käsitys – siis väärä sellainen, että Suomen pääministeri ei tee muuta kuin vain bilettää ja vetää bileissä kokaviivaa.

Minkään maan pääministeri ei voi vapaa-ajallakaan käyttäytyä niin kuin Marin käyttäytyi. Kyse on pääministerin uskottavuudesta ja arvovallasta, joita ei pitäisi käytöksellään menettää. Kyse on nyt pääministerimme uskottavuudesta maailmalla. Pääministeri ei voi olla bilepelle, joka tulkitaan ja muistetaan maailmalla vain jonkin sortin suomalaisklovniksi. Marin on vahvasti luonut itsestään jo pidemmän aikaa tuon kuvan ja nyt siitä taitaa Suomi joutua maksamaan uskottavuuden ja arvovallan menetyksenä.

Mitä ajattelisitte Ruotsin pääministeri Magdalena Anderssonista, Venäjän presidentti Vladimir Putinista, EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenista tai Yhdysvaltojen presidentti Joe Bidenista, jos heistä julkaistaisiin vastaavia videoita. Hekin saisivat pellen leiman eikä heillä olisi mitään uskottavuutta ja arvovaltaa. Heitä kohtaava henkilö muistiasi aina ensiksi heidän bilevideonsa.

Suomessa nyt oppositiokaan ei halua pääministeriä vaihtoon, koska pääministeriä ei haluta jostakin erityisestä syystä vaihtaa. Asiat sumplitaan. Suomen ulkoasioiden hoidolle ja ulkopoliittisten vaikutusmahdollisuuksille uskottavuuden ja arvovaltansa menettänyt pääministeri ei kuitenkaan ole hyväksi.

Siitäkin tulee vielä maksun aika kuten kaikesta aina tulee.

Tämä on Marinin täysin itsensä keittämä soppa, jossa Venäjällä ei ole mitään roolia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu