Vasemmistodemari Marin ja tuleva pääministeri: maahanmuuton rajoittamiselle ei ole tarvetta

Suomen tuleva pääministeri on 34-vuotias vasemmistodemari Sanna Marin. Pääministerikisaan on ilmoittautunut myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja 37-vuotias Antti Lindtman, mutta ilmoittautumisen suhteen hänelle sattui vahinko. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Marinista piti tulla sosialidemokraattien pääministeriehdokas suoraan ilman vastaehdokasta.

Jos ehdokkaana oli ollut vain Sanna Marin, hänet olisi nimitetty tunnustelijaksi suoraan ilman 57-vuotiaan Antti Rinteen tunnustelukierrosta. Nyt Rinne joutuu toimimaan tunnustelijana, kunnes SDP:n päättävät elimet nimeävät Marinin pääministeriehdokkaaksi ensi viikonloppuna.

SDP:ssä jylläävät vasemmistovoimat. Väistynyt pääministeri on vasemmistodemari ja Sanna Marin on äärimmäinen vasemmistodemari.

Jos joku odottaa, että Antti Rinteen väistymisen myötä vasemmistohallituksessa olo porvaripuolueille helpottuisi, hän on väärässä. Olo tulee nykyisestä vain vaikeutumaan.

Uusi hallituksen ja opposition välinen asetelma on mielenkiintoinen.

Hallituksessa viittä hallituspuoluetta johtaa kutakin ministerinainen, joista neljä on nuoria kolmekymppisiä. Demarien Sanna Marin on siis 34-vuotias, vihreitten Maria Ohisalo on 34-vuotias, keskustan Katri Kulmuni on 32-vuotias ja vasemmiston Li Andersson on 32-vuotias. Heidän keskiarvoikänsä on siis vain 33 vuotta. Ruotsalaisten on Anna-Maja Henriksson 55-vuotias.

Oppositiota sen sijaan Kristillisdemokraatteja lukuun ottamatta johtavat miehet: kokoomuslainen 50-vuotias Petteri Orpo, perussuomalainen 48-vuotias Jussi Halla-aho ja nyttiläinen 66-vuotias Harry Harkimo.

Joku voisi olla jo huolissaan hallitusjohdon ikä- ja sukupuolijakaumasta, kun sitä johtaa 32-34-vuotiaat nuoret naiset ja viideskin pyörä nainen.

Katsotaanpa, miten nuori ”tyttökollegio” pärjää jatkossa keski-ikäiselle ”äijäkollegiolle”. Ilmassa on kamppailun makua, jos pieni leikinlasku ja irvailu sallitaan Suomen politiikan hoidosta. Eilinen A-studio oli pientä esimakua tuosta kamppailusta.

Keskustan tuskin tarvitsee hallituksen toisena porvaripuolueena kummastella, jos miehet siirtyvät puolueesta suurin joukoin Perussuomalaisiin ja Kokoomukseen. Myös SDP:n tuskin tarvitsee hallituksen tulevana äärivasemmistopuolueena kummastella, miksi duunarimiehet siirtyvät Perussuomalaisiin.

Toki Rinne vielä virallisesti johtaa SDP:tä, mutta vallansiirto tapahtuu Marinille ensi kesään mennessä, jolloin hänestä tulee myös SDP:n puheenjohtaja Rinteen avustamana. Rinne on nyt tavallaan oppi-isä kuten Donald Trump The Apprentice -televisiosarjassaan.

Niin, tuo puheenjohtajuus sillä edellytyksellä, ettei Marin nyt ryssi ihan täysin pääministeriyttään. Marinin luonne tietäen yhdistettynä poliittisiin vasemmistoarvoihin, ryssiminen on kyllä enemmän kuin mahdollista.

****

Millaisen pääministerin me nyt saamme Marinista?

Todella rajusti vasemmalla olevan. Rinne oli vasemmalla olon suhteen vielä harjoittelija. Saamme Marinista niin rajusti vasemmalla olevan, että joillekin saattaa tulla vielä Rinnetäkin ikävä.

Kun on katsonut Marinin televisioesiintymistä, hän vaikuttaa kylmältä kiiluvasilmältä. Ei tunteita. Päällekäyvä, hyökkäävä ja koppava. Ei varmaan ainakaan miehiä vedä SDP:n äänestäjiksi. Monilla miehillä on jo omista marineista kotona ihan tarpeeksi.

Eilisessä A-studiossa tuo Marinin kiiluvasilmäisyys ja tunteettomuus tuli hyvin esille (Yle Areena, A-studio 3.12.2019).

A-studion lähetyksessä tuli myös ilmi, että toimittajan on helppo saada Marin hermostumaan ja esiintymään varomattomasti. Hänet on helppo saada ärsyyntymään. Hyvin nopeasti kaikui eilenkin Marinin suusta Rinteen tuttu ”työehtoshoppailua ei hyväksytä” -lausahdus, kun toimittaja tivasi, mitä SDP:ssä on tehty väärin, kun tilanne päätyi pääministerin eroon.

Hän myös totesi, että ”Postin hallitus olisi pitänyt tuolloin [kesällä] vaihtaa” ja ”olisi pitänyt toimia niiden arvojen pohjalta, jotka sosialidemokraattiselle puolueelle ovat tärkeitä”.

Nuo Marinin kannanotot ovat Yle Areenaan nauhalla ajankohdassa 7.48-8.45.

Keskusta ei tainnut saada yhtään helpompaa vänkääjää ja oman tien kulkijaa kuin mitä Rinne oli.

****

Sanat ja teot puhuvat puolestaan.

Pureudutaan Marinin ajatusmaailmaan hänen toteamustensa kautta. Tarkastellaan hänen toteamuksiansa vuosien 2015 ja 2019 eduskuntavaalien vaalikoneista. Tarkastelussa ovat Helsingin Sanomien vuoden 2015 vaalikone sekä Ylen vuosien 2015 ja 2019 vaalikoneet. Marin ei vastannut Helsingin Sanomien vuoden 2019 vaalikoneeseen.

Ylen vaalikone, eduskuntavaalit 2019:

Seuraavalla hallituskaudella tulee laatia aikataulu ja suunnitelma uusien myytävien polttomoottoriautojen kieltämiseksi henkilöliikenteessä ja biopolttoaineisiin siirtymiseksi raskaassa liikenteessä.

Kommentti: Tuosta tulevan pääministerin kannasta varmasti tykkäävät kaikki polttomoottoriautolla liikkuvat.

Eläinperäisten tuotteiden vähentäminen on avainasemassa ruuan ilmasto- ja ympäristövaikutusten pienentämisessä.

Kommentti: Tuosta tulevan pääministerin kannasta varmasti tykkäävät kaikki lihasta ja maidosta nauttivat ja erityisesti Keskustan maatalouden yrittäjät. Elukkakasvattajat siis.

Tulevalla vaalikaudella on olennaista luoda Suomelle vaikuttava maankäyttösektorin nielupolitiikka. Ilmaston ja ympäristön kannalta kestävän hakkuutason määrittelyn tulee perustua luotettavaan ja ajantasaiseen tieteelliseen tietoon. Tavoitteena on, että hiilinielut kasvavat ja luonnon monimuotoisuus turvataan samalla kun puuta käytetään entistä korkeamman jalostusasteen tuotteisiin. Metsäsektorin kestävyyttä tulee tarkastella nimenomaan hiilinielun koon kautta.

Tuore laskelma puolitti kertaiskulla metsien hiilinielut – hallituksen ilmastotavoite vaikeutui huomattavasti”  uutisoi Helsingin Sanomat marraskuun puolivälissä Suomen hiilinieluista (HS 15.11.2019).

Kommentti: Tuosta tulevan pääministerin kannasta varmasti tykkäävät Suomen metsäteollisuus ja kaikki puuta teollisuudelle myyvät sekä erityisesti keskustalaiset metsänomistajat. Nythän uusissa tutkimuksissa Suomen hiilinielu todettu siis puolittuneeksi ja niin pieniksi, ettei Suomeen sovi yhtään uutta sellutehdasta ilman kansalaisten vyön kiristystä  Marinin ilmastotavoitteiden eteen.

Sanna Marin on täysin eri mieltä, että Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuuspoliittista asemaa:

Puolustuspolitiikkamme nojaa sotilaalliseen liittoutumattomuuteen ja uskottavaan itsenäiseen puolustukseen. Tämän hyväksi havaitun linjan muuttaminen nykytilanteessa todennäköisesti lisäisi jännitteitä ja epävakautta Itämeren alueella, eikä se ole siksi Suomen edun mukaista.

Kommentti: Tuosta tulevan pääministerin kannasta varmasti tykkäävät kaikki, jotka kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä ja niitä toimia, jotka lisäävät sotilaallista turvallisuuttamme.

Helsingin Sanomien vaalikone, eduskuntavaalit 2015:

Ydinvoima ei ole yhteiskunnan kannalta kestävä, edullinen tai edes päästötön vaihtoehto.

Kommentti: Tuosta tulevan pääministerin kannasta varmasti tykkää Suomen ydinvoimateollisuus, kaikki ydinvoimaa kannattavat sekä he, jotka näkevät ydinvoiman ilmastonmuutoksen hillitsijänä.

Nykyinen yhteistyötaso Naton kanssa on riittävä, eikä Suomen tule liittyä sotilasliiton jäseneksi. Nykyisessä taloustilanteessa ei ole perusteltua tai mahdollista kasvattaa puolustusbudjettia merkittävästi.

Kommentti: Tuosta tulevan pääministerin kannasta varmasti tykkäävät kaikki, jotka kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä ja niitä toimia, jotka lisäävät sotilaallista turvallisuuttamme. Jos Marin saisi yksin päättää, Suomeen ei hankittaisi yhtään uutta hävittäjää.

Suurien tulojen ja varallisuuksien verotusta voidaan kiristää nykyisestä.

Kommentti: Tuosta tulevan pääministerin kannasta tykkää suurin osa Kokoomuksen kannattajista ja kaikki keskustataustaiset yrittäjät.

Ylen vaalikone, eduskuntavaalit 2015:

Nykyinen yhteistyötaso Naton kanssa on riittävä, eikä Suomen tule liittyä sotilasliiton jäseneksi.

Kommentti: Tuosta tulevan pääministerin kannasta varmasti tykkäävät kaikki, jotka kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä ja niitä toimia, jotka lisäävät sotilaallista turvallisuuttamme. Nato-suhdetta ei pidä Marinin mielestä kehittää, vaan vuoden 2015 taso on riittävä. Onneksi Suomen Nato-suhdetta on kehitetty vuosina 2015-19 sellaisen hallituksen toimesta, johon SDP ei kuulunut.

Maahanmuuton rajoittamiselle ei ole tarvetta.

Noin Marin vastasi kysymykseen, olisiko maahanmuuttoa Suomeen rajoitettava terrorismin uhan vuoksi. Marin oli vaalikoneväitteen kanssa jokseenkin eri mieltä, että maahanmuuton rajoittamiselle olisi tarvetta.

Tuo vastaus on kirjattu myös tämän kirjoituksen otsikkoon.

Kommentti: Tuosta tulevan pääministerin kannasta varmasti tykkäävät kaikki, jotka ovat huolissaan Suomen maahanmuuttopolitiikasta, kaikki perussuomalaiset ja lisäksi kaikki he, jotka pelkäävät terrorismin ja rikollisuuden haitallista pääsyä maahan rajoittamattoman maahanmuuton vuoksi.

Suomen tulisi ottaa vastaan nykyistä enemmän pakolaisia ja turvapaikanhakijoita.

Noin Marin vastasi kysymykseen, pitäisikö Suomen ottaa suurempi vastuu EU:n alueelle tulevista turvapaikanhakijoista. Marin oli vaalikoneväitteen kanssa jokseenkin samaa mieltä, että Suomen pitäisi ottaa suurempi vastuu EU:n alueelle tulevista turvapaikanhakijoista.

Kommentti: Tuosta tulevan pääministerin kannasta varmasti tykkäävät kaikki, jotka ovat huolissaan Suomeen vyöryvistä turvapaikanhakijoista, kaikki perussuomalaiset ja lisäksi kaikki ne, jotka pelkäävät terrorismin ja rikollisuuden haitallista pääsyä maahan rajoittamattoman turvapaikkavyöryn vuoksi.

Yllä oleva kuva on Helsingin Sanomien jutusta otsikolla ”Yksi grafiikka näyttää, mitkä ovat Sdp:n johdossa tuuraavan kolmikon erot Antti Rinteeseen – Sanna Marin on johtajista vasemmistolaisin, Ville Skinnari konservatiivisin” (HS 23.1.2019). Kuva on viime talvelta, jolloin Antti Rinne oli sairaslomalla ja SDP:n kolme varapuheenjohtajaa hoiti puheenjohtajuuteen liittyviä tehtäviä. Sanna Marin oli näistä kolmesta ylivoimaisesti vasemmistolaisin vuoden 2015 eduskuntavaalien vaalikonevastausten perusteella.

Yllä oleva kuva on Helsingin Sanomien jutusta otsikolla ” Tässä ovat kärkiehdokkaat seuraavaksi pääministeriksi: Tampereen valtuustoa riuskasti johtanut Sanna Marin ja siirtojaan tarkkaan harkitseva Antti Lindtman” (HS 3.12.2019). Sanna Marin on taaskin vasemmistolaisin. Monessa porvaripuolueessa oltaisiin varmasti tyytyväisiä, jos SDP valitsisi pääministeriksi Lindtmanin, kun Urpilainenkaan ei ole ehdolla.

Marin on punaistakin punaisempi vasemmistodemari. Hän vastustaa ydinvoimaa. Hän vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Hän vastustaa Suomen puolustusvoimien vahvistamista. Hän haluaa rikkaille lisää veroja. Hän haluaa kieltää polttomoottoriautot henkilöliikenteessä. Hän haluaa lopettaa eläinperäisen ruuan ihmisten ruokavaliosta. Hän haluaa estää uusien sellutehtaiden rakentamisen hiilinielujen kasvattamiseksi.

Katsotaan, miten pian Keskusta toteaa Marinin olevan vielä pahempi tapaus kuin Rinteen. Niin, jos ennen toteamusta Keskusta ei ole älynnyt lähteä tässä äärivasemmistohallituksesta.

Perussuomalaiset ja Kokoomus kiittävät ja kumartavat syvään onnelleen yhä punaisempaa vasemmistohallituksen syntyessä. Hallituksen, jolla on suuri lahjakkuus karkottaa myös miespuoliset duunarit kannattajakunnastaan.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu