Maaseudun alasajo lopetettava

Politiikka on yhteisöllistä puuhaa, jossa tavoitellaan yhteistä etua ja jossa heikomman auttaminen on määräävä arvo. Nyt on aika maaseudun asukkaiden ja maaseutuyrittäjien auttamiselle yhdenvertaisuuden sekä tasa-arvon toteutumiseksi. Ne toteutuvat verotusta keventämällä ja työnantajamaksuja pienentämällä maaseutukunnissa ja maaseutukaupungeissa.

Norjassa malli toimii. Siellä tavoitteena jo vuodesta 1975 lähtien ovat olleet elinvoimaiset kylät. Ruotsi valmistelee vastaavaa. Meillä Suomessa on toteutettu maaseudun alasajoa vuosikymmenet, nyt on suunnanmuutoksen aika. Pelkästään kasvukeskuksien kasvuun keskittyminen jatkaa vain eriarvoistumista, siinä ei ole oikeudenmukaisuudesta tietoakaan. Toisaalta ei myöskään kasvukeskuksien hallitsematon kasvu ole kenenkään etu.

Esimerkkinä eriarvoisuudesta kertoo maaseudun korkeammat, törkeän hintaiset, sähkönsiirtomaksut. Sähkönsiirtomaksu tulee olla sama riippumatta asuinpaikasta. Nythän sähkön hinnan voi kilpailuttaa mutta siirtoa ei. Merkittävää on myös tieverkostomme vähän liikennöityjen teiden luokituksen alentaminen ja/tai muuttaminen yksityisteiksi. Se heikentää teiden kuntoa entisestään.

Harvaan asutulla seudulla yksityis- ja metsäautotiet, joita on 350 000 km, tarvitsevat kunnostusta ja hoitoa. Käyttäjiä teillä on, maksajia ei, vaikka teollisuutemme raaka-aineet tulevat suurimmaksi osaksi juuri näiden teiden varsilta.

0
ariprihti
Kokoomus Punkalaidun

Aktiivipoliitikko,
Kunnanvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu