Kuka lobbaa valtioneuvostoa

Nyt valloillaan oleva hypetys, teidän pitää vaihtaa se 3600 euron autonne, joka siis on keskihinta suomalaisten käyttämälle autolle. Vaihtakaa se nyt välittömästi sähköautoon tai lataushybridiautoon joiden keskihinnat ovat 50-60 000 euron tietämissä. Ei ole mitenkään realistista, että suomalaiset alkaisivat ostamaan uusia autoja, eteenkään sähköautoja.

Tämä jos mikä on pöyristyttävää, uskomatonta ja jopa röyhkeää lobbausta jota harjoitetaan valtiovallan toimesta. Herää kysymys, kuka tai mikä taho valtioneuvostoa on saanut näin lobattua?

Suomessa on liikennekäytössä n. 2,7 miljoonaa henkilöautoa, Suomi on EU:n harvimpaan asuttuja maita ja täällä oman auton käyttö on perustellumpaa kuin missään muualla.

Autoilijaa verotetaan raskaasti, EU-maista laskennallisesti korkein verotaso on Tanskassa. Suomen verotaso on toiseksi korkein. Tanskassa etäisyydet ovat lyhyet, mikä antaa ymmärtämystä korkealle verotukselle. Tanskassa tieverkosto on hyvällä tasolla, autoilijoita verotetaan ja verovaroilla pidetään liikenneväylät kunnossa.

Hallituksen esittämät polttoaineveron korotukset sekä tiemaksut nostaisivat suomalaisten suuria liikkumiskustannuksia entisestään. Miten nämä linjaukset ovat linjassa työllisyysasteen noston 75 prosenttiin kanssa. Työmatkat ovat pitkiä ja julkista liikennettä ei jokaisen torpan nurkalta kulje.

Arvoisa hallitus, vielä on mahdollista, perukaa polttoaineveron korotusesityksenne ja lopettakaa sähköauto lobbaus. Sen sijaan tukekaa kiertotalouteen perustuvaa biokaasutuotantoa, mutta sitäkään ei pidä tehdä polttomoottori autoilijoiden kustannuksella. Sillä vain pyörivät kumipyörät tuottavat hyvää kansantaloudelle.

ariprihti

Aktiivipoliitikko, sinisellä arvopohjalla. Sininen tulevaisuus rp: 2 varapuheenjohtaja Pirkanmaan Siniset ry:n puheenjohtaja, Kunnanvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu