Mitä halpatyövoima on 2000-luvulla

Olisi oikeus ja kohtuus tietää määritelmä perussuomalaisten halpatyövoimalle. Mihin se perustuu? Olisi siis saatava selkeä vastaus ja määritelmä, sekä esimerkkejä yrityksistä, jotka eivät noudata voimassa olevia TES-sopimuksia, jotta kyseiset yritykset voidaan saattaa ”halpatyövoiman” käytöstä vastuuseen.

 

Veikkaanpa jälleen kerran, että perussuomalaiset esittää ideologiansa mukaisen väitteen ja siihen oman populistisen, hyvin kansaan uppoavan korjausliikkeen ilman faktoja.

 

Postin työtaistelu oli hyvä esimerkki hakea syytä populistisille näkemyksille ilman faktojen tarkistusta. ”Maahanmuuttajien syytä”. Se on totta, että ihmisen olisi hyvä tulla palkallaan toimeen, mutta entäpä jos työhön käytettävä työaika ei riitä sellaisen palkanmaksun perusteeksi, millä ihminen tulisi toimeen. Jakelualalla hyvin usein ongelma on selkeä: annettu tehtävä on suoritettava tietyn ajan kuluessa. Usein se on kuten sanomalehtien varhaisjakelussa useimmiten aamuun klo 6.00 mennessä ja työ on mahdollista aloittaa klo 2.00, jolloin tehtävään käytettävä työaika on neljä tuntia. Tuolle työajalle maksettavalla palkalla ihminen ei välttämättä tule toimeen olipa hän maahanmuuttaja tai ihan perussuomalainen, mutta kyse ei ole halpatyövoiman käytöstä, vaan työajasta ja sen puutteesta.

 

Useinkaan jakelua suorittavilla yrityksillä ei ole lisätunteja tarjolla ainakaan kaikille, koska suoritettava tehtävä on kaikilla työntekijöillä sama.

 

Usein perussuomalaiset pilkkaavat Postia, miten se leikkaa nurmikoita, kuljettaa vanhuksille ruokaa, hoitaa kauppatavaroiden kuljetusta yms. ei niin perinteisiä Postin tehtäviä. No, kyse on lisätuntien antamisesta ja ansaintamahdollisuudesta, jotta ihminen voi tehdä työtunteja sellaisen määrän, jonka johdosta on mahdollista tulla palkallaan toimeen. Tätä perussuomalaiset pilkkaavat ja ilkkuvat ja syyttävät maahanmuuttoa.

 

Mutta kysymys kuului, mitä halpatyövoima on ja määritelmä sille?

ariprihti

Aktiivipoliitikko, Kunnanvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu