Palkkamontussa

Nyt palkkaneuvotteluissa käydään kuumina ja vaaditaan lisää liksaa. Vasta kahden prosentin palkankorotus kampeaa keskituloisen suomalaisen ostovoiman plussalle. Suomessa on ammattikunta, joka on jäänyt, ei niinkään palkkakuoppaan vaan ”monttuun” josta ei nyt puhuta, kun ei ole toimivaa edunvalvontaa ja ruuantuottajien voimavarat ovat niin loppu, etteivät voimavarat riitä edes keskustelun avauksiin.

Ruuantuottajan tuntipalkka jää 5,4 euroon. Edes 50% korotus ei nosta ruuantuottajan ostovoimaa plussalle. Euroopan elintarvike-turvallisuusvirasto on todennut, suomalainen ruoka on ylivoimaisesti puhtainta. Missä on arvostus, missä palkkio siitä, että näin on. Arvostusta ei valitettavasti ole.

Sen sijaan otsakkeissa nostetaan esiin, ruokaa tuodaan Suomeen kalliilla ja viedään halvalla – lokakuussa tuotu 4,6 miljoonaa kiloa lihaa maksoi enemmän kuin viety 6,7 miljoonan kilon määrä. Tämä on pöyristyttävää luettavaa. https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.787021

Suomen maaseutu antaa kansakunnallemme ruuan ja isänmaallemme kasvot. Ehkä tämä huomataan, kun kumpaakaan ei enään ole, ei maaseutua eikä kotimaista ruuantuotantoa.

ariprihti

Aktiivipoliitikko, sinisellä arvopohjalla. Sininen tulevaisuus rp: 2 varapuheenjohtaja Pirkanmaan Siniset ry:n puheenjohtaja, Kunnanvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu