Pieni modulaarinen reaktori

Erityisesti hiiltä korvaamaan pienoisreaktori SMR (Small Modular Reactor) olisi toimiva ratkaisu, jos ja kun hiilineutraaliuteen tähdätään.

Kiertotaloutta ei kuitenkaan tule unohtaa. Biokaasun tuotanto on olennainen osa kiertotaloutta. Biokaasua voidaan hyödyntää liikenteen polttoaineena, sähköntuotannossa tai lämmityksessä. Tämän lisäksi biokaasulaitoksissa syntyy kierrätysravinne, ravinteet jäävät mädätysjäännökseen, talteen otetut kierrätysravinteet ovat typpi ja fosfori.  Mädätysjäännöstä voidaan käyttää peltojen lannoittamiseen sellaisenaan. Kierrätyslannoitteilla korvataan väkilannoitteiden mineraalisia ja fossiilisia ravinteita. Kiertotalous avaa yrityksille mahdollisuuksia uudenlaiseen kasvuun. Erityisesti työllisyyden näkökulmasta, uusia työpaikkoja syntyy maaseudulle.

Pienistä SMR-laitoksista vienti tuote, brittiläinen teknologiayhtiö Rolls Royce ennustaa ydinvoiman uudesta aikakaudesta, juuri pienistä SMR-laitoksista joita voidaan valmistaa sarjatuotannossa. Tässä Suomi voi olla edelläkävijä korkean teknologian maana.

ariprihti

Aktiivipoliitikko, sinisellä arvopohjalla. Sininen tulevaisuus rp: 2 varapuheenjohtaja Pirkanmaan Siniset ry:n puheenjohtaja, Kunnanvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu