Populismi on tullut jäädäkseen

Timo Soini sen sanoi ensimmäisenä, populismi on tullut jäädäkseen politiikkaan. Timo on oikeassa, populismia viljelee lähes kaikki puolueet, se ei ole pelkästään perussuomalaisten yksinoikeus.

Demarit heittelee vappusatasia ja lyhentelee työaikaa 6 tuntiin. Se on demaripopulismia parhainmillaan, vaalikarja uhkuu intoa ja nielee koukun matoineen.

Perussuomalaisten populismissa rajat kiinni ja brexit-fixit ovat kovaa valuuttaa. Kansa uskoo, kun sen oikein Pihtiputaan toinen varavaltuutettu  youtube kanavalla vakuuttavalla karhealla äänellä veistelee.

Vihreät populismissaan on parhaiten onnistunut. Vihreät siirtää teollisuuttamme ilmaston kustannuksella Kiinaan.  Pois silmistä, pois mielestä. Ilmasto vaan ei kiitä kivihiilen mustia vihreitä. Energiaa tulee töpselistä, rahaa seinästä ja ruoka kaupasta. Jälleen kansa uskoo hyväntahtoisen vihreän lapsen jorinan.

Keskustan viimeisin populistinen uskomus on puheenjohtajan vaihto, vaan kannatusalhossa gallupeissa painiminen on fakta, ei populismia. Sipilän kaudella se alkoi Berneristä ja jatkui 2019 lähtemällä punavihreään hallitukseen, vaikka vaalitulos osoitti oppositioon.

Kokoomuspopulismia ovat puheet liittymisestä sotilasliitto NATO:n. ilman kansan enemmistön tahtoa. Äänestetään niin monta kertaa, että tulos on halutun mukainen. Kokoomuksessa vanhanliiton populismi on edelleen in.

Populismi on ennen vaaleja hyvä renki, mutta vaalien jälkeen helvekon huono isäntä. Toisin sanoen populismi on valheen kauniimpi sanamuoto.

Politiikka kaipaa realismia, kansan yhdentymistä, tolkun ihmisiä, ei kansan jakamista kahtia.

ariprihti

Aktiivipoliitikko, sinisellä arvopohjalla. Sininen tulevaisuus rp: 2 varapuheenjohtaja Pirkanmaan Siniset ry:n puheenjohtaja, Kunnanvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu