Rautakansleri Sanna Marin

Kyllä pitää antaa tunnustus Sanna Marinille, hän on varsinainen rautakansleri. Mikään ei ole kuten ennen, rajat on suljettu, jopa Uusimaa eristetään. Toinen merkittävä huomio punavihreän vasemmistohallituksen toimista ovat yritystuet. Näin suuria yritystukia ei minkäänlainen porvarihallitus ole jakanut.

 

On todettava nyt kriisin ollessa päällä, että Suomi on kaikesta huolimatta yhtenäinen ja kaikilla on sama tavoite. Tämä koettelemus on kaikkien yhteinen ponnistus. Selkeä sanoma on: ottakaa fyysistä etäisyyttä ja henkistä läheisyyttä.

 

Valmiustilassa olosuhteet ovat poikkeukselliset. Väistämättömästi pidemmälläkin aikavälillä meneillään oleva poikkeustila muuttaa kansalaisten käyttäytymistä, kulutustottumuksia, matkailua, ihan jokaisen arkista elämää. Nyt ja tulevaisuudessa huoltovarmuudesta on pidettävä huoli kaikissa olosuhteissa. Ruoka, terveydenhuolto ja energia muodostavat kotimaisen poolin, josta huolehtimalla selviämme myös tulevaisuuden haasteista.

 

Kriisi loppuu aikanaan ja yhteiskunnan paluu ”normaaliin” tilaan nostaa aivan varmasti puolueiden arvot ja näkemykset suurennuslasin alle. Jälkipyykiltä ei tulla välttymään ja talouden näkökulmasta kriisin jäljet näkyvät pitkään yli tulevien hallituskausien. Esimerkiksi kaupungistumisen kasvu on kyettävä pysäyttämään ja maaseudun jälleenrakentaminen on aloitettava uudelta pohjalta.

ariprihti

Aktiivipoliitikko, sinisellä arvopohjalla. Sininen tulevaisuus rp: 2 varapuheenjohtaja Pirkanmaan Siniset ry:n puheenjohtaja, Kunnanvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu