Saatu saaliskin jaetaan, vaikkei ihan tasan

Koronapandemian kourissa kituuttavassa Suomessa on odotettu rokotteita kuin nousevaa kuuta. AstraZeneca ei ole niitä pystynyt toimittamaan. Globaalisti rokotepula on aiheuttanut hiljaisen taistelun markkinoilta saatavilla olevista rokotteista. Nyt sama ilmiö on rantautunut myös Suomeen.

Kuten jo pidemmän aikaa on uumoiltu, hallitus on suuntaamassa rokotteiden jakelua enenevässä määrin alueille, joilla tartuntoja on eniten. Tämä tarkoittaa sitä, että pääkaupunkiseutu, kuinkas muuten, tulee poimimaan taas kerran kypsät marjat muun Suomen nenän alta.

Mieleen tulee Jussi Raittisen laulu ”Samassa veneessä”. Siinä kuvaillaan kaikkien olevan yhdenvertaisia ja samassa veneessä. Loppukaneetissa mainitaan toisten soutavan ahkerammin, toisten avittavan melalla. Saatu saaliskin jaetaan, vaikkei ihan tasan, saa soutajat perkuutähteitä kasan. Sama on käymässä rokotteiden kanssa.

Meidän, kaikkien suomalaisten oletpa sitten syntyperäinen tai maahanmuuttaja, tulisi olla tasavertaisia niin lain ja velvollisuuksien, kuin oikeuksienkin osalta. Nyt näin ei ole käymässä. Taas kerran meitä arvotetaan sen mukaan, missä asumme. Pitääkö muuttaa Kallion hipsterikahvioihin tai lähteä mukaan vihervassareiden maailmoja syleilevään toimintaan, jotta saisi rokotteen?

Ei. Kyllä minä pysyttelen Palojoella ja pidän turvavälit kunnossa. Eipä niitä aikoihin ole kukaan pyrkinyt rikkomaankaan.

Kela maksakoon jatkossakin asumistukensa. Se maksetaan meidän tilipusseistamme. Siihen me sentään kelpaamme.

+1
ariprihti
Kokoomus Punkalaidun

Aktiivipoliitikko,
Kunnanvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu