Sotateollisuus yhä ohjaksissa
Viime
vuonna maailman sotilasmenot ylittivät 1.7 biljoonaa taalaa joka
tarkoittaa noin 4.6 miljardin dollarin kulutusta päivässä – siis 4600
miljoonaa vuoden jokaisena päivänä aseisiin ja niiden käyttöön.
Pääblogini artikkelissa
käsittelen sotateollisen kompleksin jatkuvaa ylivaltaa maailmanmenossa.
Osa USAn sotateollista kompleksia
Valaiseva linkki.
Kuvat osoittavat, että jo USAn Comlex on kompleksinen, sitä se on ollut kautta historian. Entisessä elämässä, teollisuussektorin johtajana noita asioita tuli seurattua hiukan tarkemmin. Sellainen vaikutelma on jäänyt, että pienet sodat ovat myös USAn teollisuudelle elintärkeä henkireikä. Niistä eivät sotateollisuuden harmaat eminenssit suostu luopumaan ja lobbarit liputtavat demokratiaviennin puolesta voitelurahoja säästämättä. ’Combat proven’ on myyvä leima ohjuksen kyljessä.
Kerran eräässä seminaarissa Visuri kiteytti asian näin: ”indisio sille, että jonkin valtio on ’roistovaltio’ on se, että sen alueella on öljyä”. Tähän ajatukseen on helppo yhtyä. Se viestittää moneen suuntaan.
PS. Nyt huomaankin, että ovat lopettaneet Defense News’n lähettämisen huru-ukolle. Lehdessä oli kerran vuodessa 100 suurimman sotatarvikkeita valmistavan yrityksen liiketietiedot.
Ilmoita asiaton viesti
Yritin joskus aikanaan kuvata yhteiskunnan poikkeusoloihin varautumisen ja poikkeusoloissa toimimisen monimutkaisuutta sisäkkäisillä vesiastioilla (väylillä), joiden pohjissa on karikkoja. Varautuminen on karikkojen poistamista. Toiminta pitäisi olla hallittua siten, että joka tasolla homma pelaisi. Yksikin karilleajo voi olla fataalia.
http://xn--hammaslkri-w5aab.net/kamin/stal.html#stj
Ilmoita asiaton viesti