Amnesty: Hamas teloitti vastustajiaan

 

Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty International julkaisi 26.5.2015 raportin syyttäen siinä Gazassa valtaapitävää Hamasia sotarikoksina pidettävistä vähintään 23 palestiinalaisen tappamisesta ja useiden tusinoiden muiden kiduttamisesta viime kesän ”Protective Edge” operaation aikana.

Raportin mukaan Hamas käytti 50 päivää Israelin kanssa kestänyttä konfliktia hyväkseen ’tasatakseen tilejä’ poliittisten kilpailijoidensa kanssa. Useimmat telotetuista ja kidutetuista uhreista olivat ilmeisesti länsirannalla valtaapitävän Fatahin jäseniä tai kannattajia käsittäen myös aiempia Palestiinalaishallinnon turvallisuuspalvelun jäseniä.Amnestyn mukaan [sota]rikokset oli suunniteltu kostoksi sekä levittämään pelkoa Gazan kaistaleella. Yhtään näihin rikoksiin syyllistynyttä ei ole pantu teoista vastuuseen joka kuvastaa sitä että teot olivat määrätty tai hyväksytty Hamasin viranomaisten toimesta. Palestiinalaishallinto liittyi hiljattain kansainväliseen rikosoikeuteen [ICC] tarkoituksenaan syyttää israelilaisia upseereita viime kesän operation aikaisista sotarikoksista vaikka Israelin puolustusvoimat [IDF] on jo aloittanut oikeusprosessit useista silloisista tapahtumista.

Lähde BICOM

10321107_815840385105500_1828896623115047883_o

Op-Ed kommenttini: Olen aiemmin käsitellyt operaatio ‘Protective Edgen’ siviilituhoja artikkeleissani:

Nyt julkaistu Amnestyn raportti sekä selventää kuvaa Gazan uhreista viime kesän operaation aikana että vahvistaa aiemmin esittämiäni näkemyksiä. Tiivistetysti mielestäni IDF toteutti myös operaatio ’Protective Edgen’ aikana poikkeuksellisen laajalti eri käytänteitä minimoidakseen siviilituhot ja itse asiassa olevan maailman johtava valtio näiden käytänteiden kehittämisessä ja soveltamisessa ja sattuneiden virheiden korjauksessa. Vastapuoli Hamas puolestaan edustaa toista ääripäätä sen koko strategian pohjautuessa terroriin Israelin siviiliväestöä kohtaan ja kuten viime raportit vahvistavat sen terrorisoidessa myös omaa väestöään.

protectiveconclusion

 

[Kirjoitus alunperin julkaistu Ariel -sivustolla]

 

 

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu