Turvallisuuskabinetti: Juutalaisterrori kuriin

 

Jewish teen lean rightViime viikolla tapahtunut hyökkäys Jerusalemissa järjestettyä Pride –kulkuetta vastaan, jossa yksi ääriortodoksijuutalaisen puukottamista ihmisistä kuoli, sekä arabiperheen murhapoltto, josta epäillään juutalaista “Price Tag” ääriliikettä, ovat saaneet Israelin turvallisuuskabinetin tiukentamaan otettaan sisäisestä järjestyksestä. Merkittävin päätös koskee ns. hallinnollista pidätystä. Terrorin vastaisena toimena hallinnollista pidätystä on käytetty pääosin palestiinalaisten säilöönottoon epäiltäessä näiden suunnittelevan terrori-iskuja Israeliin. Vangitseminen voidaan uusia puolen vuoden välein. Nyt käytäntö laajennetaan koskemaan myös juutalaisterroristeja, jotka voidaan vangita ilman oikeusprosessia. Israelin puolustusministeri Moshe Ya'alonin mukaan keinoa käytetään kun on vahvoja epäilyjä, mutta ei pitäviä todisteita, henkilön osallisuudesta terroritekoihin tai terrori-iskujen suunnitteluun. Lähde: Arutz Sheva

Turvallisuuskabinetti määritteli Duman arabikylässä tapahtuneen murhapolton terrorismiksi ja määräsi turvallisuuselimet käyttämään kaikki keinonsa syyllisten löytämiseen ja sen varmistamiseen että vastaavat teot jatkossa voidaan välttää. Viime viikon väkivalta sai myös tuhannet ihmiset merkittävimmissä kaupungeissa mielenosoituksiin tekoja vastaan. Kaikki puolueet ovat myös yhtenäisesti kuvanneet tapahtumia terrorismiksi. Lähde: BICOM

imagesA8S6I3KN (2)

P.S:

Mielestäni Arutz Shevan kolumnisti Ari Soffer esittää olennaisen huomion ajatellen laajemminkin yhteiskunnan suhtautumista ääriliikkeisiin.  Näin hän toteaa:

The fact that everyone is speaking up regardless of their ideological hue is crucial. No country is free of violent bigots and extremists, but the real test of any society is how the majority – from the grassroots up to those in positions of leadership and influence – respond to hate crimes and terrorism.

Lähde: Arutz Sheva

[Kirjoitus julkaistu alunperin Ariel -sivustolla]

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu