Gazan terroristien hyökkäys Länsirannalla estetty

ShowImage (3)Israelin tiedusteluvirasto Shin Bet’in mukaan Gazan ääriaineksilla on korkea motivaatio edistää ja johtaa terrori-iskuja myös Länsirannalla. Tämä kävi ilmi Shin Bet’in paljastettua 25.8.2015 pidättäneensä terririsolun jäsenet joiden aikomuksena oli räjähtein ja tuliasein hyökätä juutalaisten kimppuun näiden rukouspaikalla Joosefin haudalla [Joseph's Tomb].  Kyseinen muistomerkki sijaitsee Nablusissa Palestiinalaishallinnon alaisella alueella.

Monet juutalaiset vierailevat Joosefin haudalla koordinoimatta käyntejään IDF:n kanssa muodostaen näin helpon iskukohteen. Jo aiemmin terroristit ovat tehneet menestyksekkäitä hyökkäyksiä näitä pyhiinvaeltajia vastaan; esimerkiksi v. 2011 hyökkäyksessä kuoli aiemman Likudministeri Limor Livnat’in veljenpoika.

Shin Bet’in mukaan tämänkertainen aiottu terrori-isku oli Muhammad Darwish’n – Islamic Jihad aktiivi Gazassa – johtama, hän myös toimitti iskun aseistuksen. Jokaisella solun jäsenellä oli omat tehtävänsä: Yksi toimitti aseet, toinen tiedustelutiedot ja kaksi muuta olivat valmiina hyökkäykseen. Muista solun jäsenistä Nassim Damiri on Tulkaramin pakolaisleiriltä ja tunnettu Tanzim-Fatah operatiivi; Muhammad Damiri, samoin Tulkaramista puolestaan on palestiinalaispoliisi; Yasser Tsarawi Nablusista puolestaan on aiempi vanki ja tunnettu Hamas operatiivi; Adwan Nazzal Kabbatya’sta on Islamic Jihad operatiivi.

Kaikki vangitut ovat myöntäneet osuutensa suunniteltuun iskuun, Tsarawi mm tunnusti opettaneensa Nassim Damirille improvisoitujen palopommien tekoa ja jälkimmäisen serkku Muhammad Damiri puolestaan keränneensä tiedustelutietoja pyhiinvaeltajien liikkeistä alueella.

Asian käsittely jatkuu seuraavaksi IDF:n Samarian syyttäjän toimistossa. Lähde: The Jerusalem Post

Liittyen aiempaan kirjoitukseeni ”Op-Ed: Hamas ja Israel ’Cold Peace’ sopimukseen”  todettakoon että vaikka kyseinen pitkä tukitaukosopimus syntyisikin on Hamas pidättänyt oikeuden jatkaa hyökkäyksiään Länsirannalta käsin. Täten Joosefin haudan terrorisuunnitelma saattaisi olla tästä esimerkkinä.

semel-sh-new

[Kirjoitus julkaistu alunperin Ariel -sivustolla]

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu