Pariisissa iskettiin jälleen

Pariisin terrori-iskuissa on kuollut ainakin 140 henkilöä.  Presidentti Hollande julisti hätätilan, mobilisoi armeijan ja sulki rajat.

Iskut tapahtuivat seitsemässä kohteessa Pariisin suosituilla vapaa-ajanviettoalueilla.  Tapahtumapaikkoina olivat ainakin konserttisali, ravintoloita, jalkapallo-ottelu ja ostoskeskus. Hyökkäykset koostuivat tuliasein tehdyistä iskuista, panttivankien otosta, itsemurhapommittajista ja räjäytteiden käytöstä eri puolilla kaupunkia.  

Tekijöistä ei ole tietoa mutta ainakin yhdessä kohteessa oli huudettu tekijöiden toimesta ’allah akbaria’.  Ainakin kaksi terroristia tapettiin näiden ensin vallattua konserttisalin ja alettua teloittaa panttivankejaan – joita kuoli ilmeisesti muutama tusina.

Lähteinäni lähinnä israelilaismedia mm Haaretz

Ajallisesti ei liene yhteensattuma, että Ranska on lähettänyt lentotukialuksensa Persianlahdelle taistelemaan ISIS'iä vastaan kun samanaikaisesti Ranskaan on palannut suuri määrä Syyrian kapinallisten riveissä taistelukokemusta saaneita jihadisteja pakolaisvurran siivellä.  Pariisi kohteena lienee otollinen myös syystä että siellä on alkamassa globaali ilmastokokous parin viikonnpäästä.

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu