Arrow 3 ohjus testattu

Israelin puolustusministeriö on ilmoittanut menestyksellisesti testanneensa Arrow 3 ohjustentorjunta järjestelmäänsä. Kyseisen ohjuksen lento-ominaisuuksia on testattu aiemminkin mutta nyt tehty testi oli ensimmäinen jossa konkreettisesti tuhottiin hyökkäysohjus. Israelilaishävittäjä ampui kaksi maaliohjusta Välimeren rannikolla, Arrow 3 lukittui maaleihin ilmakehän ulkopuolella tuhoten ne kineettisellä osumalla. Testin kaikki osa-alueet onnistuivat. Arrow 3 järjestelmä on Israelin puolustusministeriön tk-osaston, ohjuspuolustus –organisaation ja Yhdysvaltain ohjuspuolustusviraston yhteishanke.

  Arrow 3 kuulunee maailman kehittyneimpiin ohjustorjuntajärjestelmiin. Yhdessä Iron Dome [Rautakupoli], Arrow 2 ja David’s Sling [aka Magic Wand] järjestelmien kanssa Arrow 3 täydentää Israelin kerroksittaisen ilmapuolustuksen. Operaatio Pillar of Defence’n aikana marraskuussa 2012 Iron Dome osoitti tehokkuutensa normaalisti Gazasta ja Libanonista Hizbollahin ampumien lyhyen ja keskipitkän kantaman rakettien [Qassam ym.] torjunnassa. Maasta ilmaan järjestelmät, kuten nyt Arrow 3, on suunniteltu pidemmän kantaman ohjusten, kuten Iranin Shihab-3 ohjusten torjuntaan. Yhdessä nämä Israelin järjestelmät luovan maalle suojan kaiken tyyppisiin ballistisiin uhkiin.

Lähde: BICOM

Aiempi kirjoitukseni Israelin ohjuspuolustuksesta taustoittaa aihetta lisää:

Will Iron Dome balance the Hamas Terror?

ja myös  Israelille uusi meripuolustusohjus

 

[youtube https://]

[Kirjoitus julkaistu ensin Ariel -sivustolla]

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu