Hamasin terrorisolu kiinni Länsirannalla

shin-beit-347x281Israelin turvallisuusviranomaiset [ISA/Shin Bet], IDF, ja poliisi paljastivat jälleen suuren Hamasin terroristiryhmän Lähellä Jerusalemia sijaitsevassa Abu Dis’ssa. Ryhmä toimi suoraan Hamasin alaisuudessa suunnitellen pommi- ja itsemurhaiskuja Israelissa.

Ahmed Jamal Musa Azam (24) Qalqilya’sta rekrytoitiin Hamasin toimesta Gazassa terroristiryhmän johtajaksi. Azam oli yhteydessä toimeksiantajiinsa Gazassa ja hän sai kououtuksen itsemurhavöiden ja räjähteiden valnistukseen. Hänen tehtävänään oli myös värvätä opiskelijoita Al-Quds’n yliopistosta mm räjähdemateriaalien hankintaan, vuokrata tilat ryhmälle sekä värvätä varsinaisia iskujen tekijöitä. Kaikkiaan tähän mennessä on pidätetty 25 terroristiryhmän jäsentä ja näistä useimmat ovat mainutun yliopiston opiskelijoita. Abu Dis’sta Azanin asunnosta löytyi myös laboratorio laajamittaista räjähteiden valmistusta varten.

[youtube https://]

Kaksi Al-Quds yliopiston opiskelijaa värvättiin erityisesti siksi, että heillä oli vapaa liikkumisoikeus Israelin maaperällä: Hazam Ziad Amran Sandoka (22), Jerusalemista, värvättiin ostamaan materiaaleja ja kokoamaan tietoja mahdollisista iskukohteista sekä avustamaan terroristeja tunkeutumaan räjähteineen Israeliin; Fadi Daoud Mohamed Abu Kian (19), Negevistä, puolestaan tunnusti kuulusteluissa sopineensa salakuljettavansa itsemurhavyön tai räjähdelastissa olevan auton Israeliin.

Toinen Hamas’n terrorisolu paljastettiin Bethlehemissä, jotkut senkin jäsenistä olivat Al-Quds yliopiston opiskelijoita. Solu sai rahoitusta Gazasta suunnitteli kahden itsemurhaiskun toteutusta.

Lähde: IDF

Pidätykset on tehty muutaman viime viikon aikana mutta turvallisuusviranomaiset tiedottivat asiasta vasta jouluaattona.

Kun Länsirannan “puukkointifada” toteutuu lähinnä yksittäisten tekijöiden toimesta, toki osin Palestiinalaishallinnon innostamana, edustavat kuvatun kaltaiset Hamas’n sotilaallisen siiven ohjaamat terrorisolut täysin toisenlaista organisoitua suunnitelmallisuutta. Vaikka Fatahin ja Hamasin aktiviteettien syyt ja tavoite voivatkin muistuttaa toisiaan ovat ne nykyisen terroritoiminnan kaksi eri puolta.


In this video, an officer tells rioters that they have a right to protest peacefully, but asks them to refrain from violence. When they continue throwing rocks, the riot is dispersed with non-lethal methods like stun grenades, tear gas, and rubber bullets.

[youtube https://]

[Kirjoitus julkaistu ensin Ariel –sivustolla]  

arirusila

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ari Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu