Eilatin hotelli-isku torjuttu

220px-PikiWiki_Israel_10420_court_house_in_beer_sheva

Be'er Sheva District Court

Israelin eteläinen syyttäjävirasto [Be'er Sheva District Court] asetti 31.12.2015 syytteen kahta Israelin arabia vastaan epäiltynä suunnitelmista räjäyttää hotelli Eilatissa. Khalil Nimri ja Ashraf Salaimeh työskentelivät eräässä Eilatin hotellissa ja laativat kaksi kuukautta suunnitelmiaan räjähteiden asettamiseksi sinne ja mahdollisimman suuren tuhon aiheuttamiseksi.

Motiivina oli syytettyjen halu kostaa lapsuudenystävänsä Fadi Alun’in kuolema joka tapahtui 4. lokakuuta 2015 Jerusalemissa toteutetun puukotusyrityksen yhteydessä.

Alunperin Khalil esitti uskonnoloisten juutalaisten puukotusta mutta Ashraf piti parempana suuremman tuhin aiheuttamista. Pommi oli tarkoitus sijoittaa hotellin ruokasalin alla olleeseen huoneeseen. Ashraf’n kyselyt hotellin miehityksestä ja uskonnollisen juutalaisryhmän vierailusta hotellissa herättivät hotellin reseptionistin ja siivoojan huomiota siinä määrin että nämä ilmoittivat asiasta turvallisuushenkilöstölle.

Lähde: Jewish Press

Eilatista aiemmin:

Casino kompleksi Eilatiin?

Uusi raja-aita Eilatista pohjoiseen

Siinai ei enää uhkaa Eilatin matkailukehitystä

Israelilais-Iranilaisen yhtiön kiistaan päätös Sveitsissä

Red-Med kanaali

Eilatin hotellialuetta

Eilatin hotellialuetta


P.S/AR:

Rio-Hotel-Eilat%20(20)Saamieni tietojen mukaan iskun kohteena oli Rio boutique hotel noin 200 metriä Eilatin keskustan lentoasemalta liikekeskuksessa. Kyseinen hotelli on kolmesta tähdestään huolimatta mielestäni tasoltaan Eilatin mittapuulla suhteellisen vaatimaton eikä se juuri ole ollut suomalaisten matkailijoiden suosiossakaan. Kaupungin pääasiallinen hotellialue sijaitsee keskustan lentokentän vastakkaisella puolella toisen hotellialueen sijaitessa Corall Beach'n alueella Taban suuntaan.

 
P.S.2:  Vaikka terrori vuoden ensimmäisen postauksen aiheena ei olekaan kovin myönteinen tapa aloittaa niin ydin kuitenkin on Israelin turvallisuusviranomaisten kyky minimoida sen aiheuttamat uhat joten aiheesta huolimatta Hyvää Uutta vuotta 2016 kaikille lukijoille.

[Kirjoitus julkaistu ensin Ariel -sivustolla]

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu